אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים דרכון אירופי או אמריקאי? כמה עולה לקנות אזרחות

רוצים דרכון אירופי או אמריקאי? כמה עולה לקנות אזרחות

העשירים מחפשים מקומות בטוחים ויציבים והמדינות ממהרות להציע תוכניות ויזה תמורת השקעה; 2.9 מיליון דולר יקנו לכם אזרחות בקפריסין, בשביל תושבות ביוון תיפרדו מ-295 אלף דולר וכמה יעלה לכם להיות תושבי ארה"ב?

20.01.2015, 21:23 | שירות כלכליסט
העולם בימינו אינו בטוח או יציב במיוחד. העשירים, בחיפוש אחר ביטחון עבור משפחותיהם וכספם במדינות זרות, ממהרים לרכוש דרכונים. בהתאם, מדינות רבות מציעות תוכניות 'ויזות זהב' המעניקות תושבות ובחלק מהמקרים אף אזרחות תמורת השקעות משמעותיות במדינה. לרוב מדובר בהשקעות בצורת אג"ח, נכסים ותרומות במזומן לממשלה המארחת.

קראו עוד בכלכליסט

התכניות האלו מפתות אנשים מהמזרח התיכון, סין ורוסיה. הביקוש צפוי רק לגדול במקביל לחוסר היציבות הפוליטי הגובר, אשר מניע עשירים לחפש ביטחון כלכלי וגיאוגרפי. "אנשים עשירים מחפשים מקומות בטוחים לעבור אליהם במקרים של משבר", אמר ל-CNN ארמנד ארטון, מנכ"ל ארטון קפיטל, חברה המייעצת בנושאי תכניות ויזה.

לדבריו, הביקוש לתכניות ויזה תמורת השקעה גדל בשיעור של 15% בשנה, והאיום של דאע"ש במזרח התיכון בשילוב עם הסנקציות על רוסיה, ממשיכים להגביר את ההתעניינות. המשקיעים נמשכים גם להבטחות לפטור מוויזה במדינות אחרות וגישה לחינוך ולשירותים ממשלתיים.

בין המדינות המרוויחות מהמגמה הן בריטניה, שקיבלה מספר שיא של בקשות ויזה מרוסיה, על רקע ההידרדרות הכלכלית במדינה. המומחים מדווחים גם על עלייה בשנה שעברה בהתעניינות מצד רוסים לגבי ויזות לאירלנד, מלטה ובולגריה. באותה תקופה אזלו ויזות המשקיעים בארה"ב כתוצאה מגל של בקשות מצד אזרחים סינים.

העלויות של התכניות משתנות ממדינה למדינה. קפריסין מעניקה אזרחות מלאה עבור השקעה של 2.9 מיליון דולר בנדל"ן, בעוד שהמדינה הקטנה הרפובליקה הדומיניקנית, מעניקה אזרחות תמורת השקעה של 100 אלף דולר.

תעשיית הדרכונים מתרחבת, ולפי ארטון מספר המדינות המציעות ויזות משקיעים הוכפל בתוך עשר שנים. מרבית התכניות מסוג זה מרוכזות באירופה, רבות מהם הושקו בעקבות המשבר הפיננסי כדרך להגדיל את ההכנסות של הממשלות, אך גם מדינות בקאריביים פותחות כעת את גבולותיהן בפני משקיעים עשירים.

תמורת 500 אלף דולר תוכלו לקבל תושבות בארה"ב
תמורת 500 אלף דולר תוכלו לקבל תושבות בארה"ב

עם זאת, מדובר בתעשייה שפועלת כבר 30 שנה, כאשר התוכניות הראשונות הוצעו בצפון אמריקה, אוסטרליה ובריטניה, הנחשבות למקומות בטוחים למשקיעים. גם היום מושכות מדינות אלו את מספר המהגרים-משקיעים הרב ביותר. במקביל, ככל שהתחרות מתגברת כך מנסות המדינות להפוך את התכניות שלהן לאטרקטיביות יותר. בבולגריה למשל, יאיצו את תהליך האזרחות אם המשקיע יכפיל את ההשקעה הראשונית של 594 אלף דולר. לפי הנתונים שאספו בחברת ארטון קפיטל, המדינות הקטנות יותר כמו בולגריה, פורטוגל וסנט קיטס ונוויס, הנפיקו ב-2013 כמה מאות ויזות משקיעים, בעוד שהונגריה העניקה 1,075 ויזות מסוג זה.

אחת התכניות החדשות והיקרות ביותר כבר זוכה לעניין רב. מלטה, השיקה ב-2014 תוכנית ויזה תמורת השקעה של 1.4 מיליון דולר עבור אזרחות. חברת הייעוץ הנלי אנד פרטנרס עזרה לנסח את התכנית, שקיבלה עד כה 400 בקשות ממשקיעים ביותר מ-40 מדינות. אולם מארק סטאנרד מחברת הייעוץ מזהיר כי במלטה בוחרים בסלקטיביות את המשקיעים. "לעיתים קרובות דוחים בקשות".

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
מגיב 21- אתה טוען להצלחת יתר בעוד אתה לוקה ביכולת בסיסית בהבנת הנקרא
כשהוא אמר: "אין סטודנט אחד לרפואה", הוא לא התכוון ל"סטודנט שלומד רפואה" אלא לביטוי: "לרפואה", כלומר, כדי להוות ולו מעט ממשקל הנגד. ואני יכול לספר לך שאתה טועה בהחלט, יש חסם כזה, ורוסים שאינם ילידי הארץ דור שני לפחות יכולים לעבור מעבר לסיווג מסויים, ואכן יש יחידה בשב"כ שמרכזת את כל המידע על אותם עובדי המערכת מהמוצא הנ"ל ומנטרת אותם. וכן, הרוסים הרסו כאן את המדינה, העליה הרוסית היא בכיה לדורות, הוריי, יוצאי גרמניה שהקימו שניים מהיישובים המוצלחים (וכיום כפועל יוצא- גם היקרים ביותר) בארץ מסתכלים עד היום על הערב רב שהגיעה מהמדינות הנחשלות האלה וממשיך לאכלס ערים לא פחות נחשלות (מעניין מאוד לראות שעד היום, ככל שעיר יש בה יותר רוסים- כך היא נחשלת יותר, דוגמאות קלאסיות: עפולה, אשדוד, נתניה...)
אריק  |  23.01.15
21.
למגיב ה-18 וכל שאר הבכיינים
רואים שאתה לא העפרון הכי חד בקלמר וגם שקרן :) בהתחלה אתה כותב שאתה לומד מדעי המחשב ואז אתה כותב שאין בפקולטה שלך אף סטודנט רוסי לרפואה... אז אם אתה משקר, תהיה לפחות עקבי בשקרים שלך, או שקצת אחוזים וסטטיסטיקה (שאגב אמיתית לגמרי) סיבכה אותך כל כך? לגבי אוניברסיטת תל אביב, אני מסיים שם עכשיו תואר שני בהנדסה ויש לנו כמות מאוד מכובדת של דוברי רוסית גם בין הסטודנטים, גם בין המתרגלים וגם בין המרצים. בוודאות יחס הייצוג של יוצאי ברה"מ במוסדות אקדמאיים הוא גדול יותר מאחוזם היחסי באוכלוסיה. (יש גם לא מעט מחקרים סוציאולוגיים בנושא, אם בא לך אתה מוזמן לחפש) לגבי הדוגמא שלך בתחום המודיעין, אתה שוב משקר כי לא קיים חסם כזה ובטח אם הוא היה קיים אז זה לא מצביע על יכולות הפחותות של יוצאי ברה"מ אלה על אפליה מובנית. קיצר כל הגזענים המסכנים מוזמנים להמשיך להתבכיין, בזמן שאחנו - דוברי רוסית וחברינו הצברים, שיודעים להעריך אותנו על פי יכולתנו ולא על פי המוצא שלנו, משנים את פני החברה ומושכים את המדינה קדימה. תשבו בשקט ותמשיכו ליילל: "אכלו לנו, שתו לנו, הרוסים הרסו את המדינה"... חבורה של כלומניקים :) דו סבידנייה ומקווה שלא אפגוש אותכם ביום יום כי אתם דוחים!
טים (המגיב ה-15) , מרכז  |  23.01.15
לכל התגובות