אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אפקט הריבית: הדולר זינק ב-2.4%, היציג - 3.95 שקלים

היורו קפץ ב-2.7% ושערו היציג נקבע על 4.48 שקלים. איילת ניר, יצירות: "הגענו לתחתית מבחינת הריבית. נישאר ברמה זו בחודשים הקרובים". אקסלנס: "הפוקוס עובר לאירופה כשנראה כי היוונים והגרמנים שוב נמצאים על מסלול התנגשות סביב תוכנית החילוץ"

24.02.2015, 15:36 | שי סלינס

הדולר והיורו המשיכים את מגמת ההתחזקות מול השקל שהחלה אתמול לאחר החלטת הריבית הדרמטית של בנק ישראל. המטבע האמריקאי עלה ב-2.4% ושערו היציג נקבע על 3.95 שקלים. השער היציג של היורו נקבע על 4.48 שקלים - עלייה של 2.7%.

קראו עוד בכלכליסט

אחרי ההחלטה אתמול להוריד את הריבית לשפל היסטויר, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, אמרה כי "ההחלטה להפחית את הריבית היא החלטה שצופה פני עתיד". לדבריה, "כפי שהפחתות הריבית שביצענו בקיץ סייעו למשק להתאושש מההשלכות הכלכליות של מבצע צוק איתן, כך ההחלטה הנוכחית מיועדת לאפשר למשק להתמודד עם ההתפתחויות בכלכלה העולמית".

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "נראה כי בנק ישראל מעוניין שהדולר יחצה את רף 4 שקלים. לצד הורדת הריבית, בנק ישראל צפוי גם להמשיך בהתערבויות בשוק המט"ח, במטרה להאיץ את העלייה. הורדת הריבית מרחיבה את פער הריבית לטובת הדולר, ופער ריבית זה אף צפוי לגדול בהמשך עם העלאת הריבית הצפויה של הפדרל ריזרב".

 

גם איילת ניר מיצירות התייחסה להחלטת הריבית אתמול ואמרה כי "זהו. הגענו לתחתית. מפה הריבית יכולה רק לעלות. נכון שהועדה יכולה לנקוט בצעדים נוספים כמו הרחבה כמותית באם היא תידרש לכך, אך הריבית עצמה, הגיעה לרמת שפל היסטורית. לאחר שהגיעה לרמת שפל, צפויה הריבית במשק להיוותר ללא שינוי בחודשים הקרובים".

גם זאת, בשוק ההון קיבלו אתמול בדיעות חלוקות את המהלך המפתיע של הוועדה המוניטרית של בנק ישראל והנגידה קרנית פלוג. קובי נימקובסקי, מנכ"ל בית ההשקעות אלומות, שלאורך 2014 העריך כי הריבית לא צפויה לעלות ברקע היעדר חששות אינפלציוניים, אמר אתמול כי "אין ספק שבנק ישראל הצליח להפתיע את השוק עם הורדת הריבית, במיוחד לאור השיפור האחרון בנתוני האבטלה. סביר להניח שהנגידה מנסה לפעול בנחישות להעלאת שער החליפין, במיוחד כשמסתכלים על הנתון היפה של צמיחת התל"ג, שנבעה במידה רבה מהעלייה ביצוא. עם זאת, בסופו של דבר מדובר במהלך מיותר שרק מלבה את מחירי הנדל"ן, כי הדולר מתחזק ונחלש לפי מגמות עולמיות. המציאות היא שאין טיפול ממשלתי אמיתי בבעיות הפיסקליות שמעכבות את המשק ולכן צמיחה לא תפרוץ מתוך עוד הורדת ריבית, שגם כך כבר נמוכה מאוד".

 

הפוקוס עובר לאירופה

אקסלנס לקראת פתיחת יום המסחר בעולם: "הדרמה באירופה נמצאת בשיאה לאחר שנראה כי היוונים והגרמנים שוב נמצאים על מסלול התנגשות והאופטימיות של יום שישי התפוגגה בעקבות החמצת היעד שניתן ליוון להציג רשימה של רפורמות על מנת לקבל הארכה של תוכנית החילוץ הנוכחית. יוון התחייבה להציג היום את התוכנית שלה כאשר עדיין לא ברור האם התוכנית תתאים לדרישות של ה'טרויקה'. מה שכן ברור הוא שהממשלה ביוון ובעיקר שר האוצר וראש הממשלה נמצאים במלכוד בו הם צריכים לבחור אם הם מגיעים להסכמות מול האיחוד האירופי ומפרים את ההבטחות שניתנו לבוחרים שלהם או שמא הם יעמדו מאחורי ההבטחות לבוחרים ויסרבו לאיחוד".

"מרבית העניין יופנה לנאומים של נשיא הבנק האירופי בשעה ארבע ולנאום של יו"ר הבנק הפדרלי בארה"ב בשעה חמש אשר צפויים לשפוך אור על עתיד המדיניות המוניטרית", הוסיפו באקסלנס.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
נו אז מה ? הדולר כבר היה ב-4 עוד לפני הורדת הריבית האחרונה.
מה תגיד הנגידה פלוג על הדולר האוסטרלי שנחלש בשנתיים כמעט 30% למרות שהריבית שם 2.25% , מה תגיד פלוג על הדולר הקנדי שהתרסק למרות שהריבית 0.75% ? הורדות הריבית לא אפקטיביות בעת הזו משום שכולם עושים את אותו הדבר. ביפן מתבצעת תוכנית רכישות אדירת ממדים , אדירת ממדים והיא אינה מצליחה להביא את יפן אל יעדי אינפלציה גם לאחר פיחות אדיר, אז פלוג תצליח? החוכמה הגדולה היא להוריד את מינוף האזרחים ולא להגדיל אותו , המינוף הזה יגמר רע מאד , במוקדם או במאוחר. צריך להוריד את מחירי הדיור , לולא צעד זה , המשק ימשיך לשקוע ולשקוע.
א  |  24.02.15
1.
אפס אחוז ריבית יותר עניים, יותר חולים , יותר פשע , יותר עסקים נסגרים
אין דבר מבעית יותר מריבית אפס ואין דבר מבעית יותר שהצרכן מבקש הלוואה ישלם כ - עשר אחוז ריבית חריגה . ריבית אפס לאזרח , ריבית חובה גבוהה לבנקים לא פחות חמור מעושק . מי שהחליט על אפס אחוז ריבית לא משתכר 4000 ש"ח לכל חודש הוא אולי משתכר כ - עשרים אלף ויותר לכל חודש בחודשו . הדרך הנכונה להבריא את המדינה לתת ריבית של כ - 3 אחוז לשנה לכולם ולצרף את הריבית להכנסות ומי שלא מרוויח מעבודה , עסקים ושכירות לשנה סך של כ- 12000 ש"ח יקבל פטור ממס על הריבית ומי שמשתכר מעבודה , עסקים ושכירויות יותר מ 12000 ש"ח ישלם מס על הריבית שיקבל . כסף לציבור יותר עסקים , עוני מחסל עסקים , גורם לאבטלה , גורם לפשע , לגירושים , גורם למחלות , גורם לשנוא את המדינה ולירידה מהארץ . אדם שמקבל כ - 2000 ש"ח קיצבת זקנה ואין לו פנסיה ממקום עבודה לא יקרה כלום אם חסך פרוטות שיקבל ריבית כ - 3 אחוז לשנה . מי שקבע אפס ריבית אין לו בעיות כספיות עשיר וטוב לו וזו הסיבה שלא שם פס על האזרח שכל שקל חמצן עבורו . הם לא חכמים וחכמים על חלשים ואם העם לא היה מתנהג כמו בכיתה טיפולית לא היו מעזים לנהוג בדרך בה הולכים. אפס אחוז ריבית זו לא הדרך . משה קירשטיין רמת - גן
משה קירשטיין  |  24.02.15