אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוז'נסקי, להב וטיסונה ינכו צ'קים בבורסת ת"א צילום: חיים הורנשטיין

בלעדי לכלכליסט

רוז'נסקי, להב וטיסונה ינכו צ'קים בבורסת ת"א

משה טיסונה, שרון פלאצ'י ולהב אל.אר שבשליטת אלי להב ואיליק רוז'נסקי יזרימו 35 מיליון שקל תמורת 90% מהשלד הבורסאי של די רום וימזגו לתוכו את פעילות האשראי החוץ־בנקאי של פלאצ'י

15.03.2015, 07:44 | גולן חזני

תחום ההלוואות החוץ־בנקאיות וניכיון הצ'קים ממשיך לזלוג לשוק ההון. ל"כלכליסט" נודע כי אנשי העסקים שרון פלאצ'י ומשה טיסונה וחברת להב אל.אר רילאסטייט שבשליטת (80%) אלי להב ואיליק רוז'נסקי מכניסים פעילות אשראי חוץ־בנקאי לשלד הבורסאי די רום בעסקת מיזוג.

ארבעת המשקיעים יעבירו לדי רום את פעילות ההלוואות החוץ־בנקאיות של פלאצ'י שהיקפה כ־15 מיליון שקל, יחד עם הזרמות נוספות בהיקף 35 מיליון שקל בסך הכל, ויקבלו 90% ממניות די רום. 15 מיליון שקל מהסכום בצורת הלוואות בעלים ו־5 מיליון שקל גויסו ממשקיעים פרטיים שיקבלו 20% ממניות די רום ויהוו אחזקות ציבור. בעלי המניות הקיימים של די רום – אורי אלתרמן, שמואל ולטר, כפיר זילברמן והציבור - יקבלו 10% ממניות החברה החדשה.

קראו עוד בכלכליסט

השלד של די רום נסחר כבר על פי שווי של 27 מיליון שקל אף על פי שאין בו פעילות כלשהי והנו בעל הון עצמי שלילי של 9.6 מיליון שקל.

הפעילות של פלאצ'י קיימת 16 שנה, והוא חבר לטיסונה שמנהל פעילות למסחר אינטרנטי וחברת ניהול דירות, ולאלי להב, הבעלים של מחסני להב לשעבר וקניון משותף עם מליסרון בבאר־שבע, שזה תקופה ארוכה מבקש להיכנס לתחום האשראי החוץ־בנקאי. טיסונה הוא אחיינו של איש העסקים עזרא טיסונה.

תחום האשראי החוץ בנקאי מאופיין בשיעורי רווח גבוהים ביותר בהיקפים של עשרות אחוזים שנובעים מהריביות הדו־ספרתיות הגבוהות שבהן מתבצעת פעילות האשראי של החברות, שעשויות להגיע ל־20%–30% בשנה. חלק נוסף מההכנסות מגיע מניכיון צ'קים דחויים שנעשה בריבית של 2%–4% לחודש או בהלוואות מזנין לקבלנים ואנשי מקצוע אחרים, ולגורמים פרטיים שונים.

חברות האשראי החוץ־בנקאי משתמשות בהון עצמי ובהלוואות בריבית נמוכה בהרבה, של 4%-5%, שאותה הם מקבלים מהבנקים ומגיוסי אג"ח, כדי להעמיד את המימון קצר הטווח, ובריבית גבוהה.

החלוצה בתחום היתה חברת אחים נאוי שבשליטת שאול ודורי נאוי שנכנסה לבורסה ב־2012 בתוך השלד גולדן אקוויטי, והגיעה לשווי שוק עצום של 660 מיליון שקל, תשואה של 29% על ההון בינואר־ספטמבר 2014 (רווח נקי של 49 מיליון שקל). כל אחד מהאחים שווה כיום 210 מיליון שקל באחזקתו בחברה, כשבדרך גרפו השניים סכום כולל של 65 מיליון שקל במכירת מניות.

איליק רוז איליק רוז'נסקי איליק רוז

אחרי אחים נאוי נכנסו לבורסה בשנה האחרונה החברות פנינסולה שבשליטת מיכה אבני, אופל באלאנס שבשליטת האחים מזרחי ואיתן, וכן עדי צים שנכנס לפעילות בשלד אס.אר. אקורד וכיום החברה שלו, שרק החלה בפעילות, נסחרת לפי שווי שוק של 111 מיליון שקל אף שטרם הציגה נתונים כלשהם על הכנסות ורווחים.

די רום תעסוק בפיתוח שירותים פיננסיים חוץ־בנקאים, בכללם הלוואות, ניכיון צ'קים, פיתוח אשראי באינטרנט ואשראים לפיתוח נדל"ן. להב אל.אר, שבשליטת להב ורוז'נסקי, מנכ"ל דלק נדל"ן לשעבר, מתמחה בפיתוח, ניהול ורכישת מרכזים מסחריים בגרמניה המושכרים לזמן ארוך. מאז הקמתה רכשה להב אל.אר נכסים ביותר מ־200 מיליון שקל, והונה העצמי עומד על 75 מיליון שקל.

תגיות