אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזוג משמעותי בענף המזון המהיר: צ'וקה רוכשת את המתחרה צ'יינה טאון צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

מיזוג משמעותי בענף המזון המהיר: צ'וקה רוכשת את המתחרה צ'יינה טאון

הרכישה - בסכום של 11 מיליון שקל; הרשת המאוחדת תמנה 26 סניפים בקניונים ותהפוך לשחקנית משמעותית בנישה של מסעדות אסייאתיות הפועלות במרכזי קניות

22.03.2015, 07:49 | אורנה יפת

רשת המזון המהיר האסייתי צ'וקה (Chooka) רוכשת את הרשת המתחרה צ'יינה טאון ב־11 מיליון שקל. המיזוג ביניהן הופך אותה לשחקנית המשמעותית בנישה של המסעדות האסייתיות הקטנות שפועלות בקניונים. העסקה מותנית בכמה תנאים, ובין היתר באישור של חלק מהנהלות הקניונים שבהם ממוקמים סניפים.

קראו עוד בכלכליסט

רשת צ'וקה נמצאת בבעלות שווה של המייסד ניר מעתוק וחברת סופי בר והוקמה ב־2008. הרשת מונה 17 סניפים, שמתוכם רק הסניף בקניון הגדול בפתח תקווה נמצא בבעלות והיתר בזכיינות. הרשת צפויה לפתוח בקרוב שלושה סניפים נוספים. צ'יינה טאון הוקמה ב־1996 ונמצאת בבעלות יורם לרנר, מוטי יעקובסון ודודי הרמתי. הרשת מונה תשעה סניפים, מתוכם ארבעה סניפים בבעלות והיתר בזכיינות.

רשת צ רשת צ'וקה | צילום: אוראל כהן רשת צ

שתי הרשתות מתמחות במזון מהיר סיני, תאילנדי ויפני מסורתי. שתיהן מפעילות סניפים במתחמי האוכל בקניונים מובילים. לצ'וקה בין היתר סניפים בקניון רמת אביב, בקניון אבנת בפתח תקווה ובקניון הזהב בראשון לציון. צ'יינה טאון בין היתר מפעילה סניפים בקניון אילון ברמת גן ובקניון קריית אונו. גודל הסניפים שהן מפעילות עומד על 70-60 מ"ר. גורמים המקורבים לעסקה אומרים כי שתי הרשתות רווחיות, וכי שתיהן בעלות פוטנציאל פריסה רחב יותר מזה הקיים כיום.

ענף המזון האסייתי מוערך ב־1.2 מיליארד שקל בשנה. בענף עובדים 8,500 עובדים ישראלים, והוא קיבל תנופה חזקה בשנים האחרונות על ידי התרחבות בפריפריה. בענף פועלות קרוב ל־20 רשתות - הגדולות שבהן הן ג'פניקה, ג'ירף, ריבר, הסושיה; ואחריהן צ'וקה, צ'יינה טאון, אצה ואחרות. צ'וקה וצ'יינה טאון מגלגלות לפי ההערכות כל אחת כ־40 מיליון שקל בשנה. המיזוג הזה מחזק את תהליך הקונסולידציה (איחוד הרשתות), וכיום 75% מהמסעדות החדשות שנפתחות הן זיכיון של אחת הרשתות. המהלך מתרחש כאשר הענף נמצא תחת איום קיומי, וזאת עקב כוונת המדינה להגביל את מספר הטבחים הזרים האסייתים.

את עסקת המכירה ליוו עוה"ד עמית גרוס שייצג את צ'וקה ומוטי קניאל שייצג את צ'יינה טאון.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
איום קיומי? זה לא שהאוכל הזה אותנטי או משהו.
אז לא באמת צריך טבחים אסיאתיים בשביל להכין אותו. הם נמצאים שם רק בשביל האווירה, ובדרך כלל מדובר בתאילנדים גם כשהמסעדה מתיימרת להיות סינית או יפנית. אוכל סיני אותנטי כנראה לא ממש יצליח בישראל (מעבר למסעדת יוקרה אחת או שתיים שבאים אליה אניני-טעם כאלה ואחרים). הטעמים מאוד שונים ממה שהחיך הישראלי מכיר וכך גם המרכיבים. אוכל יפני אותנטי קשה להכין בישראל (האורז לא בטעם הנכון, הדגים לא טריים כמו ביפן, המים קשים ולא דומים למים שהיפנים מבשלים בהם). אף יפני לא נוגע בסושי ישראלי... הם מעדיפים להזמין סשימי אם הם חייבים. אוכל קוריאני לא הצליח לתפוס פה (והמסעדה היחידה בישראל נסגרה). אז מה נשאר? תאילנדי. וכל מיני דברים שאנחנו חושבים שהם סיניים ובסין לא שמעו עליהם (אגרול... רוטב חמוץ מתוק...), וסושי שנראה כמו שניצל.
מרימה גבה  |  23.03.15
לכל התגובות