אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמירם בנימיני ישמש כבורר בסכסוך בין אלשטיין ובן־משה צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

עמירם בנימיני ישמש כבורר בסכסוך בין אלשטיין ובן־משה

השופט שפרש מביהמ"ש המחוזי בת"א יפתח בתחילת מאי את הליך הבוררות בסכסוך השליטה שמשתק את אי.די.בי פתוח. בין התאגידים המעורבים בשליטה באי.די.בי נמצאים גם תאגידים זרים, לכן ההליך עשוי להתנהל לפי כללי משפט בינלאומיים

13.04.2015, 07:41 | גולן חזני

אחרי סאגה שנמשכה לא מעט זמן, הצליחו אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה להסכים על זהותו של בורר לסכסוך השליטה ביניהם, שמשתק את אי.די.בי פתוח. ל"כלכליסט" נודע כי השניים בחרו בד"ר עמירם בנימיני, לשעבר שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב שמשמש היום כבורר בכיר. עוד נודע כי הליך הבוררות יצא לדרך בתחילת מאי. הבחירה בבנימיני נעשתה לאחר שאלשטיין ובן־משה פנו למועמדים אחרים, ביניהם השופטים יהודה זפט ובועז אוקון, אולם חלקם סירב לבקשה. העובדה שבין התאגידים המעורבים בשליטה באי.די.בי נמצאים גם תאגידים זרים שבשליטת בן־משה ואלשטיין מסבכת את הליך הבוררות שעשויה להתנהל לפי כללי משפט בינלאומיים. בנימיני מונה ב־1993 לשופט בבית משפט השלום בתל אביב, ועסק בין היתר בתחום של ני"ע ותיקים כלכליים פליליים. ב־2001 הוא מונה כשופט מחוזי. תחילה עסק שנתיים בתחום הפלילי ואז שב לתחום המשפט האזרחי והמינהלי, עם דגש על תחומי קניין רוחני, בנקאות ותובענות יצוגיות. בנימיני פרש לגמלאות בפרישה מוקדמת בהגיעו לגיל 60, בסוף 2013.

קראו עוד בכלכליסט

מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין, צילום: אוראל כהן מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין | צילום: אוראל כהן מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין, צילום: אוראל כהן

עוד נודע כי עו"ד איל רוזובסקי ייצג את אלשטיין בבוררות. רוזובסקי משמש גם כפרקליטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט במשפט השוחד, וכפרקליטו של דודי ויסמן בתביעה שהגיש נגד שותפו לקבוצת אלון, שרגא בירן. בעבר ייצג רוזובסקי את נציגות האג"ח של אי.די.בי פתוח בתהליך הסדר החוב של אי.די.בי אחזקות מול בעל השליטה הקודם, נוחי דנקנר. את בן־משה ייצג בבוררות עו"ד גיורא ארדינסט שמייצג את בנק הפועלים מול מוטי זיסר.

בינתיים מתעכבת התביעה שאי.די.בי מתכוונת להגיש נגד בן־משה ואלשטיין בדרישה שיזרימו לחברה 196 מיליון שקל, כפי שהתחייבו במסגרת ההסדר. התביעה מכוונת בעיקר כלפי בן־משה שלא תרם את חלקו – 196.5 מיליון שקל – בהנפקת זכויות שהשלימה החברה בפברואר. אלשטיין, שיזם את הנפקת הזכויות בהיקף של עד 800 מיליון שקל, הזרים בהנפקה 391 מיליון שקל. כתוצאה מההזרמה גדלה אחזקתו של אלשטיין באי.די.בי פתוח ל־61% ממניותיה ובן־משה דולל ל־16%. אולם אלשטיין לא מצליח בשלב זה לתרגם את היתרון במספר המניות לשליטה בדירקטוריון, כי בן־משה מתנגד לוותר על שניים משלושת הדירקטורים שלו בחברה, כפי שמחייב הסכם השליטה. בן־משה מצדו דורש מאלשטיין להעביר לו 50% ממניות אי.די.בי תמורת 300 מיליון שקל, וטוען כי המניות הועברו שלא כדין לחברות שבשליטת אלשטיין.

שני בעלי השליטה מופסדים כבר ביותר ממיליארד שקל על השקעתם באי.די.בי, וסכסוך השליטה ביניהם משתק את החברה המדממת שהפסידה מיליארד שקל ב־2014, הפסד שמעמיד בסימן שאלה את יכולתם של השניים להחזיר את ההשקעה שלהם.

תגיות