אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוטל הדיון על השביתה בכיל בביה"ד לעבודה - ההנהלה וההסתדרות במו"מ עד מוצ"ש

בוטל הדיון על השביתה בכיל בביה"ד לעבודה - ההנהלה וההסתדרות במו"מ עד מוצ"ש

הדיון שהיה אמור להיות הבוקר בוטל, במקומו ייכנסו הצדדים למו"מ אינטנסיבי בניסיון למצוא פתרון שיאפשר את חזרת עובדי מפעלי ים המלח ותרכובות ברום לעבודה סדירה

14.05.2015, 11:15 | מיקי פלד
בוטל הדיון שהיה אמור להיות הבוקר (ה') בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, בעניין השביתה והפיטורים בכיל ובמקומו הנהלת החברה וההסתדרות ייכנסו למשא ומתן אינטנסיבי עד מוצאי שבת, בניסיון למצוא פתרון שיאפשר את חזרת עובדי מפעלי ים המלח ותרכובות ברום לעבודה סדירה. לסיר הלחץ תתווסף ביום ראשון השביתה בעיריות דימונה וערד, שתומכות בצעדי העובדים ודורשות מהממשלה להתערב כדי לסיים את השביתה.

קראו עוד בכלכליסט

המחלוקת העיקרית היא הפיטורים בכיל, שמעוניינת לפטר או לכפות פרישה לפנסיה מוקדמת על כ־170 עובדים בשני המפעלים. העובדים טוענים כי אין סיבה לפטר בחברה שמרוויחה מאות מיליוני דולרים בשנה.

האם חברת הייעוץ שנשכרה על ידי כיל מחזקת את טענות העובדים?

טענות העובדים מקבלות חיזוק אפשרי ממקור בלתי צפוי. לידי "כלכליסט" הגיעה מצגת של חברת הייעוץ מקינזי, שנשכרה על ידי כיל לקראת תוכנית התייעלות שהשיקה החברה בשנה שעברה. במצגת נכתב כי "הברום ותרכובות הברום ממוצבים בצורה טובה מאוד", כלומר הם עדיין שומרים על רווחיות ונחשבים למותג חזק של כיל. עם זאת, במקינזי מצאו כי הרווחיות וחוזק המותג ירדו מעט ביחס לשנים קודמות, ויש "לפעול כדי לשמור אותם תחרותיים".

הפגנת עובדי כיל מול משרד רה"מ בירושלים השבוע, צילום: דוברות ההסתדרות הפגנת עובדי כיל מול משרד רה"מ בירושלים השבוע | צילום: דוברות ההסתדרות הפגנת עובדי כיל מול משרד רה"מ בירושלים השבוע, צילום: דוברות ההסתדרות

אנשי מקינזי כותבים כי בסיס התוכנית הוא "התייעלות ולא אנשים", ומכאן אפשר להסיק כי הכוונה היא שאין צורך לפטר עובדים אלא לפעול בצורות אחרות — שינוי ארגוני, איחוד מטות וכדומה — כדי לשפר את רווחיות החברה.

בכירים בכיל אומרים כי המצגת התייחסה לכלל מגזר הברום וכי פעילות הפקת המינרל היא רווחית, לעומת מפעל תרכובות ברום שמעבד את חומר הגלם שמופק מים המלח. עוד מציינים כי מדובר במפעל שמפסיד יותר מ־100 מיליון שקל בשנה. מכיל נמסר כי "המצגת מחזקת את הצורך הדחוף בתוכנית התייעלות במפעל המפסיד בנאות חובב, בניגוד למפעלים הרווחיים האחרים של החברה בתחום זה. המצגת מדברת על 'הברום ותרכובות הברום', תחום שכולל גם את חברת הברום בסדום ועוד מפעלים בהולנד, סין, ארה"ב, יפן וצרפת".

ראש עיריית דימונה בני ביטון אמר ל"כלכליסט" כי "כיל זה לא מפעל רגיל אלא עוגן. מדובר ב־5,000 מקומות עבודה במעגל הראשון ו־30 אלף עובדים שמתפרנסים כקבלני משנה".

דוד קלדרון, מנהל מחוז דרום בשירות התעסוקה, אומר כי "יש ירידה בשיעורי האבטלה בדרום, אבל במידה שיהיו גלי פיטורים במקומות כמו דימונה וערד, אין ספק שזה יגרום לקושי משמעותי בקהילה, ולתושבים לצאת ולחפש עבודה גם בבאר שבע כי בתוך היישובים ההיצע מוגבל".

בדימונה כיום שיעור האבטלה עומד על כ-13% ובערד על כ-6.5%, לעומת ממוצע ארצי של 5.3%.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ההנהלה נכשלה ובגדול ועליה לתת את הדין על כך
לפני כמה חודשים עוד יצאו מנלים בכירים בראשי חוצות בהצהרות מפוצצות על "הסטת השקעות" אתיופיה, אנגליה, סרזיל , ספרד , סין ..... ואיפה לא? העיקר לתת תחושה שאוטוטו בעל הבית ייקח איתו את הגעשעפט ללונדון וישאיר אותנו. ממש פחד אלוהים. טעות? טועים? טעינו...... כשראו שזה לא עובד על אישף עברו לשלב ב , כלומר לחץ על העובדים קשי היום . פה נתקלו בחומה הצורה של ועד והסתדרות שהבינו שבפוקר הזה הצד השני מבלף ובגדול. כי איש לא יכול להסביר כיצד חברה היוצרת תזרים של כמעט מיליארד דולר לשנה לא מרוויחה.... ושיש לה חלופות לייצור במקומות אחרים ( אש למה לא הלכה לשם קודם?? ) שלולשה חודשים חלפו והסתבר שעלות התרגיל היא של כ 200 מליון דולר והיד עוד נטויה טעות? טועים ? טעינו....... ועכשיו רק נותר לראות כיצד כל המוישע גרוסים שחשבו שניתן לכופף את מדינת ישראל כמו שקשוקה יירדו מהעץ ... או שמא ייפלו ממנו ?
כלכלן  |  15.05.15
9.
אם תביאו את כל החברות וכל היועצים בעולם
יגידו לכם שאתם טועים בגדול. ועצם בקשתכם לפטר עובדים קשיי יום הוא פשע בעוד שמנהלים בכירים מרוויחים הון עתק כל חודש וכל שנה .ומי שעושה את העבודה האמיתית שמתחילה בהזנה ידנית של חומרי גלם לתוך ריאקטורים ובמגע ישיר לחומרים מסוכנים אלו העובדים ולא המנהלים. ומי שכל פעם מעלה הצעות ייעול ושיפור תהליכים הם העובדים ולא המנהלים. ומי שדואג שלא יהיה ביזבוז שלא לצורך זה העובדים ולא המנהלים. ומי ששומר על איכות בטיחות ואקולוגיה יותר מכולם זה העובדים ולא המנהלים. לכן איפה שצריך לקצץ בעלויות זה בהנהלה לא בעובדים
נפתלי בן הרוש  |  14.05.15
8.
אכן כיל היא "עוגן "
הלואי והיו לנו עוד חברות כאלה במדינה מי שהסית נגד החברה זה דוקא פוליטיקאים והם הביאו למצב הזה אני מקוה שיגיעו להסכם כיל עוגן והעובדים "נכס" שהאוצר גם יבין את זה אף אחד לא ינהל את כיל כמו עכשיו לא הלאמה ולא הפעלת מנית הזהב הכל שטויות לעובדים היתי ממליצה אל תאמינו לאף פוליטיקאי תחשבו רק על עצמכם אל תתעסקו בכלל בנושא הפוליטי כי שלא תהיה לכם תעסוקה חלילה אף אחד לא יסתכל עליכם בהצלחה לכולם מכל הלב מקוה שתשובו לעבוד וכמובן שתקבלו חלק לפחות מהשכר שלא שולם לכם
מירי  |  14.05.15
7.
התייעלות מתחילה מלמעלה
ההנהלה צריכה להתייעל באופן בהול לא ייתכן כי על כל 4 עובדים יישב לו מנהל בכיר עם משכורת עתק ובונוסים ופרמיות ושלא עושה כלום ולא תורם למערכת. הנהלת כיל בלחץ רבותי הם יודעים שמבחינתם הם הגיעו לישורת האחרונה ונתפסו עם המכנסיים למטה הפסידו מיליונים בשביתה הזו חיזקו את העובדים ואת הוועדים וגרמו להם להבין שלאורך זמן מסתבר לעובדים יש הרבה יותר אוויר והמפעלים יכולים להשאר סגורים גם במשך שנה מי שיצטרך לתת פה את הדין על ההפסדים האסטרונומים והנזקים בשטח ושלא נדבר על שיקום הרקמה האנושית דבר שייקח שנים לתקן.
מקינזי  |  14.05.15
לכל התגובות