אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרווח של כלל התכווץ ב-70% ל-62 מיליון שקל בגלל הפחתת הריבית צילום: עמית שעל

הרווח של כלל התכווץ ב-70% ל-62 מיליון שקל בגלל הפחתת הריבית

ההכנסות ברבעון של חברת הביטוח שעומדת כיום למכירה עמדו על 2.23 מיליארד שקל - ירידה קלה בגלל קיצוץ פעילויות מפסידות

31.05.2015, 14:43 | רחלי בינדמן

חברת הביטוח כלל בניהולו של איזי כהן ובשליטת אי.די.בי מסכמת רבעון ראשון עם רווח של 62 מיליון שקל, ירידה של כמעט 70% לעומת הרווח הכולל בתקופה המקבילה אשתקד.

קראו עוד בכלכליסט

הקיטון ברווח, בדומה ליתר חברות הביטוח שכבר פרסמו דוחות לרבעון, נובע מהגדלת עתודות בשל סביבת הריבית היורדת במשק – כלל נדרשה להגדיל את עתודות הביטוח ב-686 מיליון שקל לפני מס (427 מיליון שקל אחרי מס) ברבעון. מה שקיזז חלקית את ההפרשה היא עלייה ברווחי ההשקעות שנהנו מהפחתת הריבית ועמדו על 2.7 מיליארד שקל לעומת 1.5 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, בתקופת הדוח נגבו דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות ברווחים בהיקף של 281 מיליון שקל, לעומת 133 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, מה שיצר גם כן השפעה מקזזת מסויימת.

ברמת ההכנסות – אלו עמדו על 2.23 מיליארד שקל ברבעון, ירידה קלה לעומת הרבעון המקביל אשתקד אז הסתכמו ההכנסות ב-2.25 מיליארד שקל – הקיטון בפרמיות בהיקף של 20 מיליון שקל נבע מהמשך הנהגת המדיניות של כהן ולהיפטר מפעילויות מפסידות.

כלל מדווחת כי ברשותה עודפי הון מעל ההון הרגולטורי הנדרש בהיקף של 1.48 מיליארד שקל. עם זאת היא מציינת כי לאור ביטול היתר השליטה לבעלי השליטה הקודמים קיימת אי בהירות ביחס לתוקפן של דרישות ההון שחלות על החברה מכוחו. כלל נמצאת בתהליך ארוך של מכירת השליטה - לאחרונה פתחה אי.די.בי חדר מידע לרוכשים פוטנציאליים.

כלל מפרסמת גם את הערכת השווי לתיק החיסכון ארוך הטווח שלה לשנת 2014 ממנו עולה כי הערך הגלום של התיק עומד על 11.96 מיליארד שקל, עלייה של כ-2%. מתוך הערך הגלום 3.2 מיליארד שקל מהווה הון עצמי לעומת 2.9 מיליארד שקל אשתקד. 8.7 מיליארד שקל מהווים את הערך הנוכחי של הרווחים העתידיים בניכוי מס (שווי התיק בתוקף) לעומת כ-8.8 מיליארד שקל אשתקד – כלומר ירידה קלה.

איזי כהן, צילום: עמית שעל איזי כהן | צילום: עמית שעל איזי כהן, צילום: עמית שעל

ערך העסקים החדשים (הפוליסות החדשות שנמכרו במהלך שנת 2014) הסתכם בכ-545 מיליוני שקל לעומת כ-512 מיליוני שקל אשתקד, גידול של כ-6.4%.

איזי כהן התייחס לתוצאות ואמר כי "ההפרשות שרשמה החברה בשל סביבת הריבית הנמוכה משפיעות על התוצאות העסקיות שלה. כלל ביטוח ממשיכה להציג ברבעון הראשון תוצאות עסקיות וחיתומיו משופרות, טיוב עסקי ושיפור רווחיות, בהתאם לתכניות העבודה שנקבעו לשנת 2015".

בדומה למתחרה מגדל, מתייחסת כלל להשלכות האפשריות של יישום התקינה החשבונאית האירופאית על מצב ההון שלה. תקינה זו צפויה להיות מוחלת בישראל כבר בדוחות הכספיים השנתיים של 2016. לפי התקינה, יידרשו חברות הביטוח לבצע שינויים בעתודות ההון שהן שמות בצד למול ההתחייבויות הביטוחיות שלהן וההשקעות שהן מבצעות וזאת על בסיס רמת הסיכון של ההשקעות וההתחייבויות.

מגדל הייתה החברה הראשונה שהתייחסה בדוחות שלה לסוגיה זו תוך ציון כי יישום התקינה יכולה לגרום לה לחסר משמעותי בהון הנדרש ממנה על ידי הפיקוח על הביטוח. כעת מצטרפת כלל ומציינת כי "ככל שהוראות המשטר החדש של הסולבנסי יתקבל כהוראה מחייבת, צפוי שיביא לירידה מהותית ביחס שבין ההון הקיים להון הנדרש של כלל ביטוח". עוד נכתב כי "בהעדר הערכות מתאימה, יכול אף שיביא לירידה בשיעור, שעדיין לא ניתן להעריך אם הוא מהותי, מתחת ליחס ההון הכלכלי הנדרש". 

תגיות