אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: בתקציב 2016 יהיה צורך לבצע קיצוץ של 10 מיליארד שקל צילום: צפריר אביוב

בנק ישראל: בתקציב 2016 יהיה צורך לבצע קיצוץ של 10 מיליארד שקל

הגירעון בתקציב יסתכם בכ-3.3% מהתוצר. כדי לעמוד ביעד הגירעון תהיה הממשלה חייבת, בנוסף לקיצוץ הגדול בהוצאותיה, להטיל מסים נוספים בהיקף של כ- 8 מיליארד שקל

24.06.2015, 11:39 | אמנון אטד

גזירות התקציב החדשות כבר בדרך. בשנת 2016 תהיה רמת ההוצאות הצפויה של הממשלה גבוהה בכ- 10 מיליארד שקל מתקרת ההוצאות שמתיר חוק התקציב. בנוסף לכך, הגירעון הצפוי בתקציב השנה הבאה, בהנחה שלא יבוצעו צעדים שיגדילו את הכנסות הממשלה, יסתכם בכ- 3.3% מהתוצר. גירעון צפוי זה גדול ביותר מ- 8 מיליארד שקל מיעד הגירעון הקבוע בחוק (2.5% מהתוצר). כתוצאה מכך תהיה הממשלה חייבת, בנוסף לקיצוץ הגדול בהוצאותיה, להטיל גם מסים נוספים בהיקף של כ- 8 מיליארד שקל, כדי לעמוד ביעד הגירעון. כך מעריכים כלכלני חטיבת המחקר של בנק ישראל בסקירה הפיסקלית התקופתית שלהם.

קראו עוד בכלכליסט

קרנית פלוג , צילום: עמית שעל קרנית פלוג | צילום: עמית שעל קרנית פלוג , צילום: עמית שעל

הסקירה הפיסקלית מצורפת לסקירת ההתפתחויות הכלכליות בחודשים האחרונים, שמפרסם היום (ד') הבנק. בסקירה הפיסקלית מנתחת חטיבת המחקר את ההתפתחות הצפויה של הוצאות הממשלה, הכנסותיה, הגירעון בתקציב המדינה והיחס בין החוב הציבורי לתוצר, על בסיס ההחלטות התקציביות שקיבלה הממשלה - ובכלל זה גם כולל ההחלטות שנכללות בקווי היסוד של הממשלה החדשה.

לדברי מחברי הסקירה הפיסקלית, חלק ניכר מהפער בין המצרפים התקציביים לבין יעדיהם משקף החלטות חדשות שקיבלה הממשלה בעת כינונה, מבלי שהצביעה במקביל על המקורות הכספיים למימונן. עוד הם מציינים כי בחינת ההתפתחויות הצפויות בשנים 2017 עד 2020 מלמדת כי ללא צעדים מתקנים, הגירעון צפוי בשנים אלה להתבסס ברמה של כ- 3.5% מהתוצר, והיחס בין החוב לתוצר יעלה עד סוף העשור לרמה של יותר מ- 70%. זאת בהנחה שהממשלה לא תקבל עד שנת 2020 החלטות חדשות הכרוכות בהגדלת הוצאותיה או בהקטנת הכנסותיה.

הקטע המעודד יותר בסקירה הפיסקלית של בנק ישראל הוא שבשנת התקציב הנוכחית, שבה פועלת כידוע הממשלה על בסיס תקציב המשך של הקצבה חודשית בשיעור 1/12 מתקציב השנה שעברה, צפוי הגירעון התקציבי להסתכם רק ב- 2.5%-2.8%, וההוצאות הממשלתיות צפויות להיות דומות לתקרת התקציב שקובע הכלל הפיסקלי.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הכספומט הפסיק לעבוד!!!
אי אפשר מצד אחד להטביע את עם ישראל בהלוואות ואחר כך גם להעלות מיסים. חנקת אותנו גברת פלוג. יוקר המחיה שובר שיאים והכל בגלל מיסים עקיפים מטורפים של פקידי אוצר שלעולם לא יודעים שובע. מע"מ אחיד וגבוה של18%, מכס גבוה, ארנונה, מיסים מנופחים על מכוניות, ודירות. מיסים גבוהים על דלק וחלקי חילוף ועל זה תשלומי הורים בחינוך ומס פנסיה ובריאות וביטוח לאומי. די!! אם אין לך פתרונות יותר טובים מלשדוד אותנו יותר לכי הביתה.
מירית  |  24.06.15