אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברי ועדת לוקר מגיבים להאשמות: "הצבא צריך לדון בדו"ח בלב פתוח ולהתכונן" צילום: נמרוד גליקמן

חברי ועדת לוקר מגיבים להאשמות: "הצבא צריך לדון בדו"ח בלב פתוח ולהתכונן"

יוסי אקרמן, נשיא אלביט מערכות לשעבר על תגובת יעלון לדו"ח: "הביטוי 'כדור בין העיניים' לא היה צריך להיאמר"

22.07.2015, 08:12 | עמרי מילמן
יוסי אקרמן, נשיא אלביט מערכות לשעבר וחבר בוועדת לוקר, אמר ל"כלכליסט" כי "הביטוי 'כדור בין העיניים' לא היה צריך להיאמר. אני בטוח שהצבא מסכים עם חלק מסעיפי הדו"ח ופחות מסכים עם סעיפים אחרים. העובדה שהצבא לא מקבל את כל סעיפי הדו"ח לא מפתיעה אותנו".

קראו עוד בכלכליסט

אקרמן הדגיש כי בחינה מדוקדקת של הדו"ח תבהיר גם לצה"ל ש"הוא טוב לצבא בטווח הארוך", ולא גרע מהקרדיט של גדי אייזנקוט: "הצבא התחיל לעשות חלק מהדברים בתוכנית שהרמטכ"ל הציג". לדבריו, "מה שראינו לנגד עינינו זה טובתו של עם ישראל והיכולת של צה"ל להתעצם לאור העובדה שהאיומים על ישראל לא נגמרו. המלצנו על תהליכי התייעלות ובכספים שייחסכו אפשר יהיה להשתמש להתעצמות". כשאקרמן נשאל אם יש המלצה אחת חשובה ביותר, הוא אמר: "את הדו"ח יש לראות כמקשה אחת. נושא השקיפות הוא החשוב ביותר".

מנכ"לית ביטוח לאומי לשעבר, ניצב בדימוס אסתר דומיניסיני, חברה גם היא בוועדה, אמרה ל"כלכליסט": "ברור שאי אפשר יהיה להמשיך לשלם לכל פורשי הצבא פנסיה תקציבית בשל תוחלת החיים היום. מיליון וחצי שקל שניתנים לאדם שפורש הם לא סכום זניח".

אסתר דומיניסיני. "אנחנו לא מנהלים מלחמה עם האמירות של הצבא", צילום: יובל חן אסתר דומיניסיני. "אנחנו לא מנהלים מלחמה עם האמירות של הצבא" | צילום: יובל חן אסתר דומיניסיני. "אנחנו לא מנהלים מלחמה עם האמירות של הצבא", צילום: יובל חן

על דברי הביקורת של מערכת הביטחון על הדו"ח היא אומרת: "אנחנו לא מנהלים מלחמה עם האמירות של הצבא. חלק מההתנסחויות האלה לא מתאימות וטוב אם לא היו נאמרות. מי שצריך להחליט על הדו"ח הוא ראש הממשלה, והצבא צריך לדון בו בלב פתוח ולהתכונן. הדו"ח מסתכל נכוחה על הדברים, והוא מידתי".

כשהיא נשאלת על ההמלצה החשובה ביותר, היא מסכימה עם אקרמן: "נושא השקיפות חשוב. לא יכול להיות שיש גוף בישראל שהנתונים שלו לא שקופים למי שהם אמורים להיות שקופים בפניו".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שקיפות - נאה דורש אך אינו מקיים
מה שדורשת הוועדה שקיפות, מצופה שיידרש גם ממשרד האוצר. לאור הנעשה בנושא הגז הטבעי (המשאב האסטרטגי לכלכלת ישראל) כפי שמשתקף בדו"ח מבקר המדינה, לכאורה ההמלצה מתבקשת. אם השקיפות היא לב ההמלצות, אזי השקיפות בקביעת התקציב ודרך ניהול התקציב ע"י משרד האוצר, אינה עומדת באותן אמות מידה. די בכדי מה שפורסם על כמות וסכומי הכסף המועברים מסעיף לסעיף למטרות עלומות (כמעט חצי מהתקציב) בוועדת הכספים. האם זו שקיפות. יועילו פקידי האוצר שמנהלים את חיינו וקובעים את התקציב להראות דוגמא. נאה דורש אך אינו מקיים.
ב.י , השרון  |  23.07.15
2.
יש כבר הוכחות שאיזרוח זה זול? ומהיכן יהיו לתעשייה עובדים?
אין בעיה עם שקיפות, אבל הדדית. כמה עלה נושא האיזרוח וההפרטה עד כה? מי משלם את המשכורות של המהנדסים באלביט, של הרכבים הצמודים, של חדר האוכל עם הקייטרינג?- כמה זה עולה? האם באמת זה זול יותר? וכמה יעלה עכשיו לתעשייה להכשיר טכנאים והנדסאים, שעד כה הצבא עשה? תע"א מתגאה במחירים זולים? נכון, כי הם קולטים עם אפס הכשרה את בוגרי חיל האוויר, שהוכשרו מתקציב הצבא. מי כעת ישלם את הכשרתם? התעשייה= עליית תעריפים, אופס, טעינו.....
יודע משהו  |  22.07.15