אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Behalf גייסה 119 מיליון דולר צילום: נמרוד גליקמן

Behalf גייסה 119 מיליון דולר

החברה הישראלית מפעילה פלטפורמה למתן הלוואות לעסקים קטנים. את סבב הגיוס הובילה MissionOG של ג'ין הארט, מנכ"ל מאסטרקארד לשעבר והשתתפו בו גם הקרנות סקויה, ספארק ומאבריק

29.07.2015, 19:58 | אסף גלעד

גיוס ענק לחברת הפינטק הישראלית Behalf, שפיתחה טכנולוגיה למתן הלוואות מיידיות לעסקים בארה"ב. החברה הודיעה הערב (ד') על גיוס 119 מיליון דולר, רוב הסכום בהלוואה - וכמה עשרות מיליונים בגיוס הון מזומן תמורת מניות.

קראו עוד בכלכליסט

מאחר וביהאף אינה בנק אלא סטארט-אפ, עליה לגייס עשרות מיליוני דולרים בקן אשראי (כדי להעניק אשראי ללקוחותיה, העסקים הקטנים) כך שמרבית ההון בסיבוב יופנה להלוואות ללקוחותיה לצורך גדילתה.

בנג בנג'י פיינברג, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה | צילום: נמרוד גליקמן בנג

את מימון החוב לביהאף סיפקה Victory Park Capital, חברת הלוואות טכנולוגיה שמתמקדת בחברות בוגרות, שהשתתפה גם בגיוס ההון. את סבב השקעת ההון הובילה MissionOG, חברת ההשקעות של מנכ"ל מאסטרקארד לשעבר, ג'ין לוקהרט, שגם חבר בדירקטוריון ביהאף וליווה בשנים האחרונות את החברה בשיתוף פעולה עם ענקית האשראי. לסבב הצטרפה משקיעה חדשה נוספת: קרן מאבריק של ירון קרני ומישל עבאדי, קרן ישראלית חדשה המתבססת על הון ממשקיעים פרטיים, ומשקיעה בחברות צעירות בשלבי צמיחה מתקדמים.

לגיוס הענק שותפות גם המשקיעות הקודמות בחברה שהשקיעו בה 10 מיליון דולר עד כה - קרן ספארק הבוסטונית, וכן סקויה, אחת מקרנות ההון סיכון הגדולות בעולם - שבין השקעותיה נמנות אינסטגרם, ווטסאפ, Airbnb וגוגל, אך גם ענקיות פינטק כפייפאל, סקוור ופרוספר.

הלוואות ללא בירוקרטיה

ביהאף (לשעבר Zazma) היא חברת פינטק נוספת כחלק מטרנד החברות הישראליות המספקות טכנולוגיות למימון מיידי עבור עסקים קטנים, ספקים ומלווים פרטיים. בין החברות הפעילות בתחום ניתן למנות את חברת ההלוואות הפרטיות בלנדר שגייסה 5 מיליון דולר; ואת חברות ניכוי החשבוניות פאנדבוקס ובלו-וויין, שגייסו יחד כ- 60 מיליון דולר. ביהאף שונה מכל אלה בהיותה ספקית אשראי לעסקים קטנים שזקוקים להון חוזר בעיקר לצורך רכישת חומרי גלם להתרחבות עסקית.

ביהאף מאפשרת לעסקים קטנים לגייס הלוואה בקליק דרך מערכת טכנולוגית המדרגת את יכולתו של העסק להחזיר את ההלוואה. בעל עסק שמעוניין להרחיב את עסקיו ולהשיק מוצר חדש או לבנות סניף, רוכש חומרי גלם ושירותים מספקים וביהאף מבצעת בשמו את התשלום עבורם - תוך שהיא חוסכת את ההתנהלות בהמחאות ובחשבוניות מודפסות. בצורה זו היא חוסכת לעסק את הפער בין הזמנת חומרי הגלם ועד ההכנסות ממכירות המוצרים החדשים, שנע בין חודשיים לששה חודשים, שעשוי להיות קריטי לחיי העסק. לאחר נטילת ההלוואה, על בעל העסק להחזיר אותה בריבית שנעה בין 1%-3% לחודש בתקופה של עד חצי שנה. ניתן לגייס עד שתי הלוואות בהיקף של עד 25 אלף דולר כל אחת.

המודל הכלכלי הזה עובד היטב גם לביהאף עצמה: הספקים הופכים למפיצים המרכזיים שלה ומכירים את המערכת שלה גם לעסקים נוספים. "הספקים הפכו לערוץ הפצה מרכזי שלנו", אומר פיינברג, למרות שאלה אינם הלקוחות. "הם שולחים אלינו את הלקוחות שלהם, ואנחנו באים אליהם כאשר אנחנו כבר מכירים את התנאים שהספק מבקש וחוסכים להם התעסקות עם גבייה וחשבוניות".

הבנקים לא נכנסים לתחום

ביהאף נוסדה לפני כארבע שנים בידי בנג'י ושי פיינברג והיא מעסיקה כיום 45 עובדים ברעננה ובניו יורק. שמיל לוי, שותף בקרן סקויה, אמר כי השירות של ביהאף עונה על צורך מרכזי בכלכלה האמריקאית לממן עסקים קטנים שאינם מסוגלים לגייס מימון מהבנקים. "הבנקים לא מסוגלים לזה, כי המערכת שלהם לניהול מערך מימון כזה עולה להם יותר ממה שהם יכולים להרוויח מזה, ולכן קל להם יותר לתת הלוואות לענקים או לטייקונים. הבנקים עובדים עם פקידים וטפסים וזה עולה להם הון להפיק אישור מימון שחברות כמו ביהאף יכולות לאשר באופן מיידי, ולכן לא כדאי להם להתעסק עם זה".

שמיל לוי, צילום: עמית שעל שמיל לוי | צילום: עמית שעל שמיל לוי, צילום: עמית שעל

האם ביהאף היא יעד לרכישה בעתיד על ידי בנק? ככל הנראה שתשובה שלילית. חברות כגון ביהאף יוכלו להוות פלטפורמה המשמשת בנקים להלוואה, בדיוק כפי ש- Zopa האנגלית משמשת את הממשלה האנגלית למתן הלוואות לציבור שלא דרך מערכת הריבית היקרה של הבנקים.

תגיות