אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כוזהינוף פינו את כל התושבים מהקרקע בבבלי בפחות מ-20 מיליון שקל צילום: יסקי מור סיון

כוזהינוף פינו את כל התושבים מהקרקע בבבלי בפחות מ-20 מיליון שקל

מדובר ברבע מהסכום שהציעה ענבל אור לתושבים. סכום הפיצוי האחרון נקבע בבית המשפט ועמד על 250 אלף שקל בלבד למשפחה; היקף הפיצויים הנמוך ניתן למרות שלאחרונה אישרה עיריית ת"א למשפחת תוספת של 29 יח"ד

29.07.2015, 22:01 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את ערעורו של תושב גבעת עמל וקבע כי הפינוי יתבצע עד לנובמבר 2015 בתמורה לפיצוי של כ-250 אלף שקל. מדובר בפינוי האחרון שהפריד בין משפחת כוזהינוף לבניית המתחם המתוכנן.

קראו עוד בכלכליסט

משפחת ז'אן שפונתה נמצאת על קרקע בבעלות כוזהינוף, אך גם על קרקע של אלעד מגורים ולאור זאת היא עדיין מנהלת מאבק משפטי על פיצוי גם מול אלעד, שבבעלות יצחק תשובה.

הפסיקה האחרונה דחתה את ערעור המשפחה ונתנה תוקף לפסיקת בית משפט השלום, שקבע כי התביעה לדיור חלופי תמשיך להתנהל מול אלעד אך לעת עתה עליה להתפנות מהקרקע.

משפחת כוזהינוף רכשה את הבעלות בקרקע מידי המשפחות אברמוביץ וזיתוני בתמורה ל-190 מיליון שקל, זאת לאחר שענבל אור שהחזיקה באופציה על הקרקע לא הצליחה לגבש את קבוצת הרכישה לפרויקט. יחד עם זאת, אור הציעה לתושבים (6 בתי אב הכוללים כל אחד 2-3 משפחות) פיצוי מפליג של כ-80 מיליון שקל בעוד משפחת כוזהינוף תשלם כאמור כ-20 מיליון שקל בסך הכל.

הפגנה נגד פינוי גבעת עמל, צילום: צביקה טישלר הפגנה נגד פינוי גבעת עמל | צילום: צביקה טישלר הפגנה נגד פינוי גבעת עמל, צילום: צביקה טישלר

לאחרונה אישרה עיריית ת"א בקשה של משפחת כוזהינוף לשינוי התב"ע, הכוללת בניית בניין אחד במקום שני בניינים וכן ציפוף הדירות, בהתאם לכך גדל מספר יחידות הדיור מ-146 ל-175 יחידות דיור, כלומר הרווח למשפחה יהיה גבוה מזה שהיה לאור לפחות על הנייר. עם זאת במשפחת כוזהינוף טוענים כי התוכנית היתה קיימת עוד לפני שרכשו את הקרקע ואושרה בוועדות התכנון ככל תכנית. הבנייה צפויה להתחיל בעוד כשנה ולהסתיים בראשית 2021.

גורם הבקיא בפרטי ההסכמים בשכונה אמר ל"כלכליסט", כי משפחת ז'אן לא הגיעה להסכמות עם ענבל אור בסבב הראשון ולכן הוגשה נגדם תביעת פינוי על ידי אברמוביץ וזיתוני, בסבב השני של ההסכמים גם למשפחת ז'אן היה הסכם עם אור אלא שאז נפל הפרויקט וההסכמים בוטלו. לדבריו, בחצי השנה האחרונה פונו כל המשפחות בתמורה נמוכה יחסית. אך היות ולמשפחת ז'אן היה פסק דין בתוקף משפחת כוזהינוף נאחזה בהחלטת בית המשפט.

הדמיית פרויקט בראשית שעתיד לקום על הקרקע בגבעת עמל, צילום: יסקי מור סיון הדמיית פרויקט בראשית שעתיד לקום על הקרקע בגבעת עמל | צילום: יסקי מור סיון הדמיית פרויקט בראשית שעתיד לקום על הקרקע בגבעת עמל, צילום: יסקי מור סיון

בתוך כך במשפחת כוזהינוף דחו את הטענות נגדם ואמרו כי הדיון בביהמ"ש עסק בערעור של משפחת ז׳אן על צו הפינוי ולא בפיצוי הכספי שאותו תובעת משפחת ז'אן מיצחק תשובה בהתאם לפסיקת ביהמ"ש מ-2014. עוד אמרו במשפחת כוזהינוף כי הציעו למשפחת ז'אן פיצוי כמחווה של רצון טוב, על מנת לסייע למשפחת ז'אן כלכלית עד להכרעת ביהמ"ש בתביעתה נגד יצחק תשובה, אשר משפחת כוזהינוף אינה צד לה.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
בודאי שהם פולשים.אבל פולשים רצויים.תארו לכם שלא היו פולשים לשטח.מה היה קורה?
מי היה מתנחל שם?נכון.משפחות מסוגה של משפחת קראג'ה ואחרים.איש לא ישאיר חלל ריק בשטח כל כך יקר.כאן לא שוודיה. חוץ מזה.היכן עבדו הפולשים האלה לפרנסתם במשך עשרות שנים אלה?נכון בעבודות שירותים עבור עשירי תל אביב המבוססים והנהנים ממנעמי החיים.ראו בפיצויים גם סוג של דמי שמירה.
avi  |  31.07.15
11.
הכתבה מטעה. הסכום שנקבע הוא רק מקדמה.
הם עדין רשאים לתבוע ולקבל דיור חלופי או שווה ערך כסף. לפי דעתי לא מגיע להם שקל, והם אלה שצריכים לפצות את בעל הקרקע על העיכוב. בעלות על קרקע נקבעת אך ורק בטאבו. מי שנמצא בקרקע שאינה רשומה על שמו בטאבו הוא פולש וכך יש להתייחס אליו.
אלון  |  30.07.15
לכל התגובות