אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאומי שוקי הון: "להימנע מחשיפה לסין בתיק ההשקעות" צילום: בלומברג

לאומי שוקי הון: "להימנע מחשיפה לסין בתיק ההשקעות"

האנליסטים מגיבים לירידות החדות בבורסה של שנגחאי. אקסלנס: "חולשה בסין או מיתון הם חדשות רעות מאוד עבור ההתאוששות באירופה". לאומי שוקי הון: "חשש אמיתי כי הממשלה הסינית מאבדת מהדומיננטיות שלה בכלכלה"

18.08.2015, 14:34 | שי סלינס

"אנו ממליצים להימנע מחשיפה לסין בתיק ההשקעות", כך טוענים בלאומי שוקי הון בסקירה על רקע הירידות החדות היום בבורסה של שנגחאי. "קיים חשש אמיתי כי הממשלה הסינית מאבדת מהדומיננטיות שלה בכלכלה המקומית. התנודתיות בסין צפויה להישאר אתנו בטווח הקצר, כאשר המשך האטה בצמיחה בכלכלה הסינית עלולה להשפיע על הצמיחה הגלובלית", כותב אוהד חיים, אנליסט ני"ע זרים בלאומי שוקי הון.

קראו עוד בכלכליסט

"וויסות הכלכלה עלול להתברר כמשחק מסוכן גם למדינה כמו סין הנשלטת על ידי הממשלה. הירידה של היום מפתיעה על רקע סימני התאוששות מסוימים במחירי הנדל"ן והצעדים החדשים של הבנק המרכזי בסין. מי שרשמו את הירידות החזקות הן בעיקר חברות ממשלתיות, כיוון שההבטחה של הממשלה לתמוך בשוק המניות כדי להפחית את התנודתיות הובילה לתגובה חריפה יותר", אומר חיים.

חדשות רעות להתאוששות באירופה

גם יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, התייחס למשבר בסין בסקירתו השבועית: "חולשה בסין או מיתון הינם חדשות רעות מאוד עבור התאוששות הצמיחה באירופה ועבור העולם ככלל. סין הינה השנייה בגודלה בשותפות הסחר של גוש היורו ומהווה את יעד צמיחת הייצוא מספר אחד של היבשת".

"אם מחברים את רצף ההחלטות בשנה האחרונה", טוען חברון, "קשה שלא לתהות האם הממשל הסיני מאבד סבלנות. האם הוא עושה טעויות הנובעות מחיפזון? האם הוא לא עסוק מידי בכיבוי שריפות ופחות בתכנון?"

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

"גם הפיחות היזום של הממשל שבסך הכל היה קיצוני למדי ולא בגלל העוצמה, אלא בגלל המהירות שבו הוא נעשה, עשוי להוביל לתוצאה הפוכה. ראוי לציין כי עוד מוקדם מדי לדאוג – לסינים יש עוד הרבה כלים בקנה, הרחבות מוניטריות והרחבות פיסקליות ילווה את הכלכלה ברבעונים הקרובים וצפויים לרומם את מצב רוחם של המשקיעים בכל פעם שזה ישקע בדאגות", סיכם חברון.

מנגד, עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים טוען כי "בהתחשב בכך שישנן רפורמות והתפתחות רגולטורית בשווקים הפיננסיים בסין, אך טבעי שנמשיך לראות גם בעתיד תנודתיות גבוהה יחסית בשווקים בסין. כל עוד הסביבה הכלכלית העולמית שברירית והשוק ימאן להפנים את השינויים המבניים בסין המשקיעה כיום פחות בתשתיות ובהגדלת ייצור, ומנסה יותר לתמוך בהגדלת ענפי השירותים בכלכלה - תימשך גם תגובתיות היתר לסין בשווקים בעולם".

תגיות