אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא מלמדים את זה באוניברסיטה: הטעויות של סטודנטים בחיפוש עבודה צילום: שאטרסטוק

לא מלמדים את זה באוניברסיטה: הטעויות של סטודנטים בחיפוש עבודה

המועמדים שלא קוראים את תיאור המשרה, אלה ש'יורים לכל הכיוונים' ואלה שפשוט לא מצליחים להתבלט מעל השאר - כדי למצוא עבודה טובה בתור סטודנט צריך להשקיע בתהליך הקבלה

19.08.2015, 14:46 | נדב אלון
במדינת ישראל אוהבים ללמוד. מדינה כ"כ קטנה אך בעלת 66 מוסדות להשכלה גבוהה: 9 אוניברסיטאות, מעל ל-30 מכללות המעניקות תואר בוגר, מוסדות להכשרת מורים ועוד ועוד. מגוון המוסדות האינסופי מאפשר לכל אחד למצוא את עצמו. לפי דו"ח של המועצה להשכלה גבוהה, בשנת הלימודים שעברה, למדו מעל ל-300 אלף סטודנטים לכל התארים במוסדות הלימוד השונים.

קראו עוד בכלכליסט

הקמתם של מוסדות הלימוד החדשים, גרמה לזינוק של פי 5 במספר מקבלי התארים האקדמאיים בישראל בשני העשורים האחרונים, כך על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. נוכח נתונים אלה, תואר אקדמי לא תמיד עונה על דרישות השוק וניסיון תעסוקתי הופך להיות קריטי בתהליך מציאת עבודה. סטודנטים רבים מבינים זאת ומתחילים לחפש הזדמנויות לצבור ניסיון תעסוקתי כבר במהלך לימודיהם.

במציאות זאת, מעסיק שפותח משרת סטודנט אמור להרגיש על גג העולם. לכאורה, אמור להיות היצע אינסופי וכל שנותר לו הוא לבחור. אך לא תמיד ההיצע הנרחב הוא מה שמחפש המעסיק. סטודנטים רבים אוהבים "לירות" לכל הכיוונים - להגיש קורות חיים לכל משרה אפשרית ללא הקפדה על דברים בסיסיים בתהליך חיפוש העבודה. כך, מעסיקים נתקלים בטיפוסים שונים של סטודנטים מועמדים:

המועמד המעופף:

סטודנטים רבים מגישים קורות חיים למשרות כאשר עושה רושם שלא קראו כלל את תיאור המשרה ודרישותיה. וודאו שהמשרה מתאימה לכם. במידה ומדובר במשרה חלקית, שימו לב שאתם פנויים לעבוד באחוז המשרה המוצע. חסכו זמן למגייס שיתקשר אליכם בנוגע לחצי משרה כשבפועל אתם מעוניינים באחוז משרה גבוה יותר.

המועמד המפוזר:

החברות הגדולות מגייסות לרוב במקביל למספר רב של משרות שונות בתחומים שונים. לעתים מועמדים נוהגים להגיש את עצמם לכל משרה פתוחה בחברה ללא קשר לכישוריהם ודרישות המשרה. התמקדו והגישו מועמדות אך ורק למשרה שמעניינת אתכם ותוכל להתאים אליכם. במידה ומחפשים מהנדס מנוסה, גם אם סיימתם את לימודיכם בממוצע מאוד גבוה, זה לא יענה על דרישות המשרה.

סטודנטים. תואר לא מספיק לשוק התעסוקה, אבל לא לומדים באוניברסיטה איך לזכות במשרה המיוחלת סטודנטים. תואר לא מספיק לשוק התעסוקה, אבל לא לומדים באוניברסיטה איך לזכות במשרה המיוחלת סטודנטים. תואר לא מספיק לשוק התעסוקה, אבל לא לומדים באוניברסיטה איך לזכות במשרה המיוחלת

המועמד שעושה טובה:

אל תתפשרו. גם החברות לא ירצו להתפשר. נפתחה משרת QA שאתם עומדים בדרישותיה אך בפועל אתם מנווטים למשרת מפתח? אל תגישו קורות חיים. חברות לא רוצות לראיין מועמדים אשר מעוניינים בכרטיס כניסה לארגון על מנת לעבור תפקיד לאחר מספר חודשים. עבודה ראשונה היא בהחלט כרטיס כניסה לארגון, אך צאו מנקודת הנחה שהתפקיד אליו אתם מתמיינים יהיה כזה שאתם מסוגלים ורוצים לבצע לפחות בשנה-שנתיים הקרובות.

המועמד המקומי:

התאימו את עצמכם לחברה המגייסת. שימו לב, כי אתרי הקריירה של החברות הגלובאליות בארץ יהיו באנגלית (כמו מרבית חברות ההייטק בישראל) וגם תיאורי המשרה יופיעו באנגלית. במקרה כזה, דאגו מראש לשלוח קורות חיים באנגלית. לעתים המגייסים של חברות אלו אינם יושבים בארץ, לפעמים הגיוס הוא לתפקיד בארץ עם מנהל הממוקם במקום אחר בעולם - חסכו זמן ושלחו קורות חיים באנגלית.

המועמד האנטי חברתי:

הרשתות החברתיות תופסות תאוצה בשנים האחרונות וארגונים משקיעים משאבים רבים על מנת למצוא את המועמדים הרלוונטיים ישירות ברשתות החברתיות. השקיעו בפרופילים האישיים ובמיוחד בכרטיס ה- LinkedIn. אנשי משאבי אנוש עושים איתורים ממוקדים ברשתות החברתיות. עזרו לנו למצוא אתכם. על מנת שיפנו אליכם, עדכנו את הכרטיס האישי, הקפידו על מילות מפתח רלוונטיות, מלאו את כלל הפרטים כולל השכלה, המלצות מקולגות ועוד. קחו בחשבון כי זה כרטיס מקצועי לכל דבר.

המועמד הקלישאתי:

אף אחד לא אוהב קלישאות. מעסיק שעובר על קורות החיים, יחפש דברים ספציפיים שרלוונטיים אליו. מומלץ להימנע משימוש בקלישאות בקורות החיים - "מאמין בעבודה קשה", "שחקן צוות בנשמה", "אני איש מכירות מצוין" "מועמד בעל ערך מוסף"- תהיו בטוחים שכל אלו לא ישיגו לכם את הזימון לראיון הנכסף.

המועמד הבנאלי:

גיוסי סטודנטים עלולים להיות קשים מכיוון שרוב קורות החיים יראו אותו הדבר. דאגו להתבלט מעל השאר. חשבו מה מבדל אתכם מאחרים - קורסים בנושאי התמחות ספציפיים, ציונים גבוהים, ידיעת שפות, שירות צבאי, מגורים בחו"ל, התנדבויות, השתייכות לארגונים מסוימים. כמו כן, דאגו שקורות החיים לא יתפרשו על יותר מעמוד אחד. אין סיבה לכתוב ארבעה עמודי קורות חיים כשפרט ללימודים רק מלצרתם.

לאחר כל הקשיים המקדימים, זומנתם לראיון? מצוין. דאגו להגיע מוכנים לפגישה. הכינו מראש הקדמ, חשבו על דוגמאות שתרצו לשתף שיוכלו להמחיש את הניסיון הרלוונטי למשרה והיו מוכנים להתקלות אפשריות שיכולות לצוץ מקורות החיים שלכם. במידה ומדובר על משרה הכוללת ידיעת שפות, שפשפו את יכולות הדיבור מראש. כנראה שתידרשו להדגים זאת במהלך הפגישה.

רק אל תשכחו, ראיון עבודה הוא דו צדדי. שאלו שאלות ובדקו עד כמה תרצו לעבודה בארגון זה.

הכותב הוא מנהל הגיוס של חברת דל בישראל

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מי שחכם באמת לא הולך להיות שכיר...
להיות שכיר=להיות פראייר ולהיות תלוי בגחמות של המעסיק... בסופו של דבר הרי כולם רוצים להיות עשירים או לפחות להיות ללא דאגות כלכליות. כשאתה שכיר כל שקל שנכנס לכיס שלך יוצא מהכיס של המעסיק שלך ככה שלא אין שום אינטרס שתרוויח טוב והוא ישלם לך טוב רק אם ממש ממש אין לו ברירה... פעם להיות שכיר היה נותן ביטחון תעסוקתי וכלכלי אבל היום בשביל להיות מזכירה צריך מינימום תואר ראשון ובשביל להיות איש QA צריך מינימום בוגר תואר ראשון במדמ"ח בהצטיינות (בחלק מהחברות) ולדעת כמה שיותר שפות תכנות... לא פוסל לגמרי להיות שכיר אם זה לתקופה זמנית...אבל כל אחד צריך לנסות להיות עצמאי: אם זה ע"י פיתוח אפליקציות, המצאת פטנטים, פתיחת עסק...
אישש , מרכז  |  20.08.15