אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפולת בשוקי העולם לא דילגה על וול סטריט - המדדים ננעלו בירידות חדות צילום: איי פי

המפולת בשוקי העולם לא דילגה על וול סטריט - המדדים ננעלו בירידות חדות

המדדים בוול סטריט ירדו בעד 4%, אחרי צניחה של 8.5% בשנגחאי ואחרי יום המסחר הגרוע ביותר בלונדון זה 6 שנים; הנפט צנח היום ב-5.5% וננעל מתחת ל-39 דולר לחבית - לראשונה מאז פברואר 2009; חרף המסכים האדומים, בבית הלבן שידרו עסקים כרגיל: "הכלכלה האמריקאית חזקה כעת יותר מאשר בשנת 2008"

24.08.2015, 23:07 | כתבי שוק ההון

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה ובניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

בהכנת הידיעה השתתפו מיקי גרינפלד, שי סלינס וגיל קליאן

 

23:00 - המסחר בבורסות ניו יורק ננעל בירידות

המפולת בשוקי המניות בעולם נמשכת - אחרי יום מסחר שכולו התנהל בירידות שערים, ננעל גם המסחר בבורסות ניו יורק בטריטוריה האדומה, בדומה לשאר בורסות העולם. מדד דאו ג'ונס ננעל בירידה של 3.6% ואיבד כמעט 600 נקודות במהלך יום המסחר, מדד נאסד"ק צלל ב-3.8% ומדד S&P 500 השיל מערכו 3.9%, וסיים ברמתו הנמוכה ביותר מאז חודש אוקטובר 2014. מדד S&P 500 איבד יותר מ-10% מאז השיא שאותו רשם ב-21 במאי השנה.

מניית טסלה איבדה 22% מאז השיא שאותו רשמה ביולי. היום איבדה המניה 4.5%. מניית טבע ירדה היום ב-3.7%, מניית אופקו התרסקה ב-13.8%. פייסבוק נחלשה ב-4%, אפל ירדה ב-1.8% וגוגל ירדה ב-3.3%.

22:55 - בכיר בפד מצפה להעלאת ריבית

נשיא הפד של אטלנטה, דניס לוקהארט אמר היום שהוא עדיין מצפה להעלאת ריבית של הפדרל ריזרב "מתישהו במהלך השנה".

22:00 - הנפט מתחת ל-39 דולר לחבית

לראשונה מאז שנת 2009 מחיר הנפט ננעל מתחת ל-39 דולר לחבית. החוזים למסירה באוקטובר צנחו היום ב-5.5% למחיר של 38.24 דולר לחבית. כמו כן, כל 30 המניות שמרכיבות את מדד דאו ג'ונס נסחרות בירידות. בנוסף, רק שתי מניות במדד נאסד"ק רושמות בשעה זו עליות -המניות של Whole Foods ושל Keurig.

נפט. מחיר הנעילה היום - בשפל של שש שנים וחצי נפט. מחיר הנעילה היום - בשפל של שש שנים וחצי נפט. מחיר הנעילה היום - בשפל של שש שנים וחצי

21:55 - הבית הלבן: הכלכלה האמריקאית חזקה

דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט התייחס הערב (ב') לירידות השערים החדות בימים האחרונים בבורסות העולם. "לבית הלבן אין ספק שהכלכלה האמריקאית חזקה כעת יותר מאשר בשנת 2008", אמר הדובר שמתח ביקורת על סין ואמר כי הכלכלה שלה צריכה להיות שקופה יותר.כשנשאל על אפשרות כי יתרחש מיתון בארצות הברית, אמר דובר הבית הלבן כי מגמות ארוכות טווח מצביעות על כך שהכלכלה האמריקאית חזקה. "סין צריכה להמשיך ברפורמות כלכליות, ולעבור למערכת שער חליפין שמבוססת יותר על השוק החופשי", אמר ארנסט.

דובר הבית הלבן ג דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט | צילום: בלומברג דובר הבית הלבן ג

הדובר אמר, כי משרד האוצר האמריקאי עוקב מקרוב אחר השווקים העולמיים. הוא התייחס גם לאפשרות שהקונגרס לא יצליח להעביר את התקציב והזהיר כי הדבר יפגע בכלכלה האמריקאית.ארנסט ציין, כי שר האוצר ג'ק לו מקיים בשבועיים האחרונים שיחות תכופות עם בכירים סינים. בוושינגטון לא משוכנעים לגבי הנתונים הפומביים שהסינים מציגים. "אחד הדברים שאמרנו לסינים הוא ששקיפות כלכלית גדולה יותר, תפעל לטובת הכלכלה הסינית והגלובלית", אמר ארנסט.

דובר הבית הלבן ציין עוד, כי "הכלכלה העולמית קשורה יותר מבעבר, אבל אני מציע לאנשים לראות את העוצמה של הכלכלה האמריקאית. העסקים האמריקאים הצליחו במשך 65 שבועות להוסיף 30 מיליון מקומות עבודה, האבטלה בארה"ב ירדה ל-5.3% שהוא אחוז האבטלה הנמוך ביותר זה 7 שנים, הגידול בכלכלה עומד על 3.2% בשנה האחרונה. כל הדברים הללו מצביעים על יציבות הכלכלה האמריקאית גם מול חולשה מעבר לים".

יצחק בן חורין, ynet

21:15 - הזהב איבד 6 דולר מערכו

מחיר הזהב בבורסת הסחורות של ניו יורק נקבע היום בירידה של חצי אחוז, או 6 דולר על רמה של 1,153.6 דולר לאונקיה. בתוך כך, הירידות בבורסות ניו יורק מתחזקות שוב, המדדים המובילים מאבדים יותר מ-2% מערכם.

20:30 - מייל של מנכ"ל אפל עלול להוות הפרה של תקנות ה-SEC

הודעת מייל ששלח מנכ"ל אפל, טים קוק, לג'ים קריימר, פרשן המניות של רשת CNBC, עלול להוות הפרה של תקנות ה-SEC. בהודעת המייל נכתב כי קצב מכירת האייפונים התגבר בשבועות האחרונים, וכי חנות אפליקציות של אפל רשמה פעילות שיא בסין בתקופה האחרונה.

המייל של קוק "צוייץ" בטוויטר במהלך יום המסחר - וכעת עורכי דין המתמחים בתקנות ני"ע חלוקים האם מדובר בגילוי תקין למשקיעים או שלא. ה-SEC טרם הגיבה רשמית האם בכוונתה לבדוק את הנושא.

20:00 - האם הקריסה נעצרה? ניו יורק עוברת לירידות מתונות

אחרי קריסה בבורסות אירופה, ניו יורק ממתנת את הירידות של תחילת יום המסחר, ורושמת כעת ירידות מתונות בלבד. כך, דאו ג'ונס יורד כעת ב-1.2%, S&P 500 מאבד 1.1% ונאסד"ק מחסיר 0.6%.

18:50 - אדום כהה בבורסות אירופה

המסחר בבורסות אירופה נחתם בירידות חדות - דאקס בגרמניה סגר בירידה של 4.7%, והוא רושם ירידה של 1.9% מתחילת השנה. קאק הצרפתי איבד 5.4%, אחרי שבמהלך היום רשם ירידות של יותר מ-8%. פוטסי הבריטי ירד ב-4.7%, כאשר מתחילת השנה מחק 10% משוויו.

פוטסי רשם את היום הגרוע ביותר מאז מרץ 2009, ואילו דאקס וקאק רשמו את היום הגרוע ביותר שלהם מאז נובמבר 2011.

בורסת לונדון, צילום: בלומברג בורסת לונדון | צילום: בלומברג בורסת לונדון, צילום: בלומברג

18:40 - מדד הפחד מזנק לשיא של 7 שנים

"מדד הפחד" - VIX - מזנק כעת ב-35% לרמת שיא של 7 שנים. מדובר בנתון נוסף שמחזק את ההערכות כי המצב בשווקים כעת חמור יותר מאשר "תיקון זמני". המסחר בוול סטריט עדיין מתנהל בירידות חדות של סביב 3%, אך מדובר ברמת ירידה נמוכה יותר מאשר הירידות שנרשמו עם פתיחת המסחר בניו יורק.

17:25 - הירידות בניו יורק ממשיכות להתמתן

המדדים בניו יורק ממשיכים לצמצם את הקריסה שהראו עם תחילת המסחר. דאו ג'ונס יורד ב-1.8%, S&P 500 מאבד 2.1% ונאסד"ק יורד ב-2.2%. הנפט הגולמי מסוג WTI צולל ב-4.8% למחיר של 38.5 דולר לחבית. באירופה הקריסה נמשכת - קאק בצרפת מחסיר 8.3%, דאקס בגרמניה מאבד 7% ופוטסי הבריטי צולל ב-5.5%.

16:45 - המדדים מצמצמים לירידות של סביב 4%

אחרי פתיחה דרמטית - נאסד"ק מצמצם את היקף הירידה ונסחר כעת בירידה של 3.9%. דאו ג'ונס יורד ב-4.4% ו-S&P 500 מאבד 3.5%.

16:30 - ירידות חדות עם פתיחת המסחר בניו יורק - היום הגרוע בצרפת מאז 2008

נאסד"ק פתח את המסחר היום בקריסה של 8.4% - שפל מאז אוקטובר 2014. המדדים האחרים פתחו בירידות מתונות יותר - דאו ג'ונס יורד ב-2.6%, S&P 500 מאבד 4.2%. מדד קאק בצרפת יורד ב-7% - הירידה החדה ביותר במדד המניות מאז 2008.

בין הירידות הבולטות: פייסבוק מאבדת 11%, ויזה צוללת ב-9%, טוויטר צוללת ב-17%, נטפליקס קורסת ב-16%.

נאסד"ק, צילום: יונתן קסלר נאסד"ק | צילום: יונתן קסלר נאסד"ק, צילום: יונתן קסלר

15:00 - מניות בולטות בטרום המסחר בניו יורק

אפל צוללת ב-6.5%, עליבאבא צוללת ב-10%, גוגל בירידה של 5% ומיקרוסופט מאבדת 4.5%.

14:25 - החוזים בניו יורק בירידות של עד 3.8%

 

המשקיעים האמריקאים מצטרפים ומורידים את החוזים בניו יורק בעד 3.8%. גרמניה וצרפת יורדות ב-3.1%, הנפט צולל ב-4% אל 39 דולר לחבית.

קראו עוד בכלכליסט

12:55 - הנפט מתחת ל-39 דולר לחבית

החוזה על הנפט WTI צולל ב-4% ויורד אל מתחת ל-39 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט מאבד 4.1% מערכו ונסחר תמורת 43.6 דולר לחבית. במקביל באירופה המדדים מתייצבים סביב ירידות של 2%.

11:35 - כ-5 טריליון דולר נמחקו מהשווקים בעולם בשבועיים

 

לפי בלומברג כ-5 טריליון דולר נמחקו מהשווקים הגלובליים מאז הפיחות שביצעה סין בשער היואן לפני כשבועיים.

אלעד שמש, סמנכ"ל המחקר והברוקראז', קולמקס (Colmex) בית השקעות: "בדקות האחרונות ניתן לזהות ביקושים גבוהים יחסית לחוזי לונג, מתמחור עקומת הביקוש על הנכנסים הבורסאיים ניתן לזהות זרימת כסף חדש לשוק ובלימה בפרמיית הסיכון. במקביל יש עצירה בהסטת הכספים לאפיק הסולידי. ברגעים אלו ניתן לזהות ביקושים חדשים מעודדים במיוחד בשוק האמריקאי, עדיין לא ניתן להכריז על סיום התיקון אך בהחלט סימן ראשוני מעודד, וחשוב להבין כי הירידות מגלמות פאניקה רבה וחסרות ניתוח וקריאת המפה הכללית אך בהחלט ניתן לזהות כניסה חדשה של כסף חכם לשוק והסטת כספים מאסיה ואירופה לכיוון וול סטרייט. נמשיך לעדכן".

 , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי  , צילום: איי אף פי

10:30 - "כל ההתמוטטות הזאת היא זמנית"

 

אמיר גלאור מנהל קרן אינפיניטי שפעילה בסין כבר עשר שנים: "כל ההתמוטטות הזאת היא זמנית ונגרמת בתוצאה של שילוב בין תיקון מתבקש למחירים לאחר עליות דרמטיות והכנה לנקודת כניסה נמוכה של קרנות הפנסיה הממשלתיות. להערכתי בסוף השנה המחירים יהיו גבוהים מעכשיו והרכב המשקיעים בבורסה הסינית יהיה בריא יותר ומלומד יותר".

10:15 - פתיחת מסחר בבורסות אירופה

הבורסות בצרפת, גרמניה ובלונדון צוללות ב-3.5%, סין מתרסקת ב-8.5% ומוחקת את הירידות מתחילת השנה.

9:40 - ניקיי ביפן ננעל בירידה של 4.6%

בורסת שנגחאי צוללת ב-7.8% - הירידה החדה מזה 8 שנים, ניקיי ירד ב-4.6%, החוזים העתידיים באירופה ובניו יורק יורדים בעד 4%. הנפט WTI יורד ב-2.7% ל-39.3 דולר לחבית

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

8:50 - משהו מוזר קורה בממלכת שנגחאי

האם הממשל הסיני שוב מתערב? הירידות שהגיעו למינוס 9% מתמתנות בקצר מהיר, המרמז על התערבות חריפה. תוך דקות ספורות התמתנה הירידה ממינוס 9 עד למינוס 5.2%.

7:50 - תמונת מצב בעולם

החוזים העתידיים בניו יורק ובאירופה מסמנים את המשך המפולת: באירופה מסמן החוזה על הקאק הצרפתי קריסה של כמעט 6%, בדאקס הגרמני נרשמת ירידה של 3.5% ובפוטסי ירידה של 2.8%. החוזה על נאסד"ק נופל בשעה מוקדמת זו ב-3.7%, בדאו ג'ונס ו-S&P 500 נרשמת ירידה של 2.5%. תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים מאבדת 4 נקודות ויורדת ל2%.

הנפט ממשיך לצלול: החוזה על הנפט הגולמי מאבד 2.7% ונסחר בסביבת 39.3 דולר לחבית. הברנט יורד ב-1.9% לסביבת מחיר של 44.6 דולר לחבית.

7:30 - סין קורסת, ירידות באסיה

יום דרמטי נוסף בשווקי העולם: הבורסה בשנגחאי רושמת ירידות חדות של 8.5%. במקביל מדד ההאנג סנג ההונג קונגי רושם ירידה של 4.7% והניקיי היפני יורד ב-3.2%. בורסות אסיה פתחו את המסחר היום תחת לחץ כבד, לאחר שביום שישי רשמו השווקים ירידות חדות, כאשר דאו ג'ונס איבד 3.1%, ונאסד"ק נחלש ב-3.5%. בורסת שנגחאי איבדה 3.5%. בבורסה בת"א נרשמו אתמול ירידות חדות ביום המסחר הגרוע ב-4 השנים האחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול פורסם כי סין הרשתה לקרנות פנסיה שבניהול הממשלות המקומיות להשקיע לראשונה בבורסה, מהלך שהוא בעל פוטנציאל להזרים מאות מיליארדי יואן לשוק המניות של המדינה. סין פרסמה טיוטה של החוק ב-30 ביוני, בעיצומן של הירידות בבורסה במדינה, ואתמול המהלך יצא לפועל. קרנות פנסיה יורשו להשקיע עד 30% מהנכסים שלהן בשוק המניות במדינה. עד כה, הן הורשו רק להשקיע בפיקדונות בנק ובאג"ח ממשלתיות.

בורסת טוקיו. הניקיי מאבד 3.2% "בלבד", צילום: איי אף פי בורסת טוקיו. הניקיי מאבד 3.2% "בלבד" | צילום: איי אף פי בורסת טוקיו. הניקיי מאבד 3.2% "בלבד", צילום: איי אף פי

מדובר בצעד נוסף שנוקטת סין במטרה לתמרץ את הכלכלה המקומית. לפני כשבועיים ביצעה המדינה פיחות של כ־2% במטבע המקומי. בנוסף, הבנק המרכזי הבטיח להזרים סיוע לחברות מימון ממשלתיות שיעבירו מימון לחברות ברוקראז' ולמנהלי קרנות כדי לרכוש מניות.

השבוע נודע כי בין יוני 2014 ליולי 2015 משכו משקיעים זרים כמעט טריליון דולר מהשווקים המתעוררים - סכום גדול פי שניים מהסכום שנמשך מהשווקים המתעוררים כשפרץ המשבר הכלכלי של 2009.

בניגוד למשבר הכלכלי ב־2008 שהחל בשוק האמריקאי ונולד בשוק הנדל"ן וההלוואות, המשבר הנוכחי מבוסס על ההאטה בצמיחה בשוק הסיני, והחשש הוא שהכלכלה העולמית השנייה בגודלה תגרור אחריה את הכלכלה העולמית כולה למטה. זאת מאחר וסין היא אחת מצרכניות הסחורות המשמעותיות ביותר בעולם. הנתונים הסיניים שהדאיגו את המשקיעים האמריקאיים הפעם היו קשורים למגזר הייצור. נתונים ראשוניים שפורסמו על ידי חברות המחקר מרקיט וקאישין הראו כי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בסין ירד באוגוסט ל־47.1 נקודות, לעומת 47.8 נקודות ביולי. נתון מתחת ל־50 נקודות מייצג התכווצות בפעילות. נתוני אוגוסט מציגים שפל של 77 חודשים.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
בגלל החובה להגיש דו"ח במחזור של 811000ש"ח-לא מוכר מניות ומפסיד הרבה כסף
כל ההגיון הכלכלי שלי אומר שצריך למכור, שהייתי צריך למכור כבר ביום ראשון. אבל אין לי כח בגילי להגיש דו"ח שנתי שמס הכנזסה קסע שהוא חובה החל ממחזור של 811000 ש"ח. אני גמלאי שחסך קצת כסף לעת זקנה ובגלל הריבית האפסית שחשבתי שאחיה ממנה נאלצתי להשקיע בשוק ההון. סה"כ יש לי 380000 ש"ח שכבר הספקתי למכור ולקנות מחדש בבהלה הקודמת כך שאסור לי למכור עכשיו. אני מפסיד הרבה מאוד כסף במפולת אבל אין לי כח להתעסק עם הגשת דן"ח שנתי, אני כבר לא צעיר, רוצה לישון בשקט. התקנה של מס הכנסה לא הוגנת וגורמת לזקנים כמוני הרבה הפסד!
גמלאי  |  25.08.15
לכל התגובות