אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יותר מ־10,000 לקוחות דרשו החזר כספי מחמשת הבנקים במסגרת הייצוגית צילום: שאטרסטוק

יותר מ־10,000 לקוחות דרשו החזר כספי מחמשת הבנקים במסגרת הייצוגית

לקוחות אלה יצטרפו למיליוני חשבונות שיזכו בהחזר באופן אוטומטי, במסגרת התביעה הייצוגית נגד חמשת הבנקים הגדולים על תיאום עמלות ביניהם. ההחזר לכל לקוח יסתכם לכל היותר בכמה עשרות שקלים, ולא כמו שצוין בהודעת הוואטסאפ הוויראלית לפני שבועיים

17.09.2015, 08:27 | תומר ורון

יותר מ־10,000 לקוחות של חמשת הבנקים הגדולים הגישו את התצהירים בפרשת תיאום העמלות בין הבנקים כדי לקבל מהם החזר כספי. המועד האחרון להגשת הטפסים חלף ביום ראשון האחרון.

מדובר בתביעות שהוגשו נגד חמשת הבנקים הגדולים בישראל – הפועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי. על פי ההסדר, כל לקוח שהחזיק חשבון עובר ושב או עסק שהחזיק חשבון בבנקים אלו בין ינואר 1990 ליוני 2008 ומחזיק באותו חשבון גם היום זכאי להחזר כספי שיועבר אוטומטית לחשבון שלו.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הערכות בחברת הנאמנות של בנק אגוד, שאמון על קבלתם, הוגשו 10–15 אלף טפסים בשבועות האחרונים, והם מצטרפים למיליוני חשבונות שיזכו בהחזר באופן אוטומטי.

רונית קן, הממונה על הגבלים לשעבר, שקבעה ב־2009 כי הבנקים תיאמו עמלות, צילום: אוראל כהן רונית קן, הממונה על הגבלים לשעבר, שקבעה ב־2009 כי הבנקים תיאמו עמלות | צילום: אוראל כהן רונית קן, הממונה על הגבלים לשעבר, שקבעה ב־2009 כי הבנקים תיאמו עמלות, צילום: אוראל כהן

הטפסים הוגשו כחלק מהסדר פשרה שאושר על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב־יפו במרץ האחרון. לפי ההסדר הבנקים נדרשים להשיב לציבור 35 מיליון שקל. זאת על רקע התביעות הייצוגיות שהוגשו נגדם בטענה על החלפת מידע ביניהם לצורך תיאום עמלות. רוב הלקוחות הזכאים להחזר מכספי הבנקים זכאים לו באופן אוטומטי, שכן מרבית הלקוחות – הן בתי העסק והן משקי הבית – מחזיקים באותו חשבון בנק מ־2008. אלפי הטפסים שהוגשו הם רק של לקוחות שאינם מחזיקים באותו חשבון בנק מ־2008.

על פי הערכות, ההחזר לכל לקוח יסתכם ככל הנראה בכמה שקלים עד כמה עשרות שקלים, שכן סכום ההחזר הכולל הוא 35 מיליון שקל והוא יתחלק על פני מיליוני חשבונות בנק. עם זאת, כפי שנחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, הבנקים לאומי, הפועלים ודיסקונט נמצאים בימים אלו במשא ומתן מתקדם להשיב ללקוחותיהם כ־45 מיליון שקל בפרשת תיאום עמלות הבנקים — סכום שיתווסף ל־35 מיליון שקל שכבר הודיעו כי ישיבו, ועל כן ייתכן שסכום ההחזר יטפס, אך עדיין יעמוד על עשרות שקלים.

כך או כך, סכום ההחזר הסופי רחוק מהסכום שצוין בהודעת הוואטסאפ שהופצה לפני כשבועיים ובה נטען כי ההחזר יעמוד על 2,500 שקל. הודעת הוואסטאפ גרמה ללא מעט נזקים ומורת רוח בקרב הציבור, שכן באחד המקרים אשה לקחה מונית ספיישל בעלות של 150 שקל כדי להגיש את הטופס, מאחר שהיתה בטוחה כי ההחזר אכן יעמוד על 2,500 שקל.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
איירין ברקוביץ' – לא בישראל...אנחנו יכולם לנצח בקרב אחרון זה את הפשע המאורגן....
איירין ברקוביץ' – לא בישראל...אנחנו יכולם לנצח בקרב אחרון זה את הפשע המאורגן.... בארה"ב נלחמה גיבורה בשם איירין ברקוביץ', למען נפגעי חומרים מסרטנים של חברת ענק שנתמכה בגורמי ממשל. איירין זכתה בגדול, אנשי העיירה שחלו בסרטן זכו לפיצוי במיליוני שקלים, הלוחמת הפכה לדמות מופת של עשיית צדק במשפט, ואנו כולנו זכינו לראות גם סרט הוליוודי בכיכובה של ג'וליה רוברטס. מתי דבר כזה יקרה בישראל? והכי אין בישראל מספיק עוולות, כדי שהצדק יזרח? בישראל יש עוולות רבות ודומות, אבל אין מי שישמע אותן, כי מערכת המשפט חולה: א. שערי המשפט נעולים כיום על ידי אגרות משפט, שכל מי שנגרם לו עוול עצום ורב לא יוכל לשלם את האחוז המתבקש ממנו מיד בתחילת המשפט. ב. ועוד, אין בישראל מושבעים במשפט - כדי שהציבור יעשה את הצדק ולא כמה שכירים העוטים גלימה שחורה. חיסול תשלובת פיקנטי זו דוגמא מאלפת ששום ז'אן דארק, ברקוביץ' או גיבור קרבות ידוע ברשויות המס, הלא הוא משה בדש, לא יכול היה למנוע. אוסם תנובה ואחרים חברו יחד על ראשו של משה בדש כדי לחסל את תשלובת פיקנטי שלו בשל תחרות בה פתח על מחירי הבמבה. הוא האמין בשופטים, והם קנו את השופטת ורדה אלשיך – שהייתה ממונה בלעדית במשך כ- 15 שנה על פירוק חברות. היא קיבלה כמובן את התיק ומינתה לחברות מפרק שנשמע להוראותיה עד לחיסולן. השופטת זכתה לבעל כה חכם, שבגיל 80 לערך מונה לדירקטור באוסם ועוד חברות במשק, וזוכה למאות אלפי שקלים - והמבין יבין. כדי לתקן את העוול במשפט בשיתוף בעלי ההון (אוסם) והשלטון (השופטת) הוא הגיש תביעה במיליארד שקלים, ושם נעצר. הוא נדרש לשלם אגרת משפט של 1.25%, דהיינו 12,500,000 ₪, בקשתו לפטור מאגרה או לדחייתה – לא נתקבלה. הוא ערער לבית המשפט העליון וגם שם לא פתחו לו שער. התביעה - שהייתה בוודאי מעניינת כל אדם בישראל - נזרקה מכל המדרגות, ושופטים סגרו שורות למען שופטת רודפת בצע כמותם. דבר כזה לא היה קורה במשפט עם מושבעים, הם היו מגלים עניין בטענות של משה בדש, ואף היו שואלים: כמה הרוויחה אוסם משליטתה המוחלטת בחטיף הבמבה? כמה מיליארדים היא גזלה מפיהם של תינוקות? וכמה התקשו אמהות צעירות לשלם על הבמבה של אוסם, כאשר פיקנטי מכרה אותה במחיר הפחות פי 10 מזו של אוסם? וכך היו פוסקים המושבעים: כמידת הרווחים שעשתה אוסם, כך הם יחייבו אותה לשלם פיצויים עונשיים לפיקנטי. הם לא היו משאירים את הרווח אצל המעוול אלא מעבירים אותו לקורבן. כך עושים צדק וגם נקמה במעוול הגדול – ומידה תחת מידה. אנו מרבים לראות סרטים ההוליוודיים, לכן איננו יודעים ששיטת המושבעים איננה שייכת רק לארה"ב, אלא לכל המעצמות הנאורות, כמו: קנדה, בריטניה, אוסטרליה, בלגיה, שבדיה, צרפת, נורבגיה, ואפילו בדרום קוריאה, ביפן, ובהונג קונג אימצו אותה. שם מובטח לאזרח לא רק צדק חברתי אלא גם שגיבורים כמו בורוקוביץ ובדש יזכו לצדק ורבים יהנו מזה: תינוקות וגם אימהות, בשל תחרות אמתית והוזלה ביוקר המחייה לכולם.
שיר נרקיס , חיפה  |  19.09.15
לכל התגובות