אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התוכנית של ליצמן: כך יקוצר התור ל-MRI לשבועיים בלבד צילום: אלכס קולומויסקי

התוכנית של ליצמן: כך יקוצר התור ל-MRI לשבועיים בלבד

משרד הבריאות מתכנן להוסיף עוד 9 מכשירי MRI ולשנות את השימוש במכשירים קיימים כדי לקצר את זמן ההמתנה מ-51 יום כיום ל-14 בלבד. ליצמן פרסם את הטלפון בלשכתו לחולים שקיבלו תור ארוך אך הקופות מזהירות שהתוכנית לא מבוססת על תקציב מספק

20.09.2015, 17:08 | מיקי פלד

משרד הבריאות הודיע היום (א') כי הוא מתכנן להוסיף 9 מכשירי MRI נוספים לבתי החולים ושניים נוספים לקופות מאוחדת ולאומית על מנת לקצר את זמני ההמתנה הארוכים לאחת הבדיקות הרפואיות החשובות ביותר לצורך פענוח וטיפול מחלה.

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, כפי שהבטיח שר הבריאות יעקב ליצמן בוועידת "כלכליסט" בתחילת החודש, הוקם מוקד לפניות הציבור בנושא תורים ל-MRI בלשכתו ופרטי הקשר מופיעים באתר משרד הבריאות, וכי הוא עומד בהבטחתו שהתור ל-MRI לא ייארך מעבר לשבועיים. מנכ"ל המשרד, משה בר-סימן-טוב אמר כי "אם קופות החולים ישתפו פעולה במהלך 2016 המשרד יעמוד ביעד שהציב השר".

בדיקות הדמייה , צילום: שאטרסטוק בדיקות הדמייה | צילום: שאטרסטוק בדיקות הדמייה , צילום: שאטרסטוק

יחד עם תוספת רישיונות והסבת מכשירים מחקריים לשימוש קליני יהיו ב-2017 בישראל 46 מכשירי MRI, לעמת 25 כיום, ומערכת הבריאות הציבורית בישראל תעלה לכ-5 מכשירים למיליון איש, אך עוד רחוק מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD, שם יש 14 מכשירים לכל מיליון איש.

התוכנית כוללת השקעה של 60 מיליון שקל, רובם כתקציב ייעודי שיגיע לקופות החולים כדי לממן את ההוצאות, אלם כאן עולה השאלה האם מדובר בסכום שיספיק לקופות החולים כדי לממן את ההוצאה החדשה, שכן כל בדיקת MRI עולה לקופת החולים כ-2,000 שקל וסך כל ההוצאה היום של ארבע הקופות על בדיקות MRI עומדת על כ-450 מיליון שקל בשנה.

מכיוון ומשרד הבריאות מתכוון להגדיל את היקף הבדיקות ב-30% עד 2017 אז המשמעות היא גידול בהוצאה של כ-150 מיליון שקל. ליצמן ביקש מארבעה מנהלי קופות החולים להשתתף במסיבת העיתונאים היום בה הציג את התכנית ומנכ"ל מכבי, רן סער, לא הסתיר את אכזבתו מאי קבלת המכשיר ואמר כי "גם מכבי צריכה MRI לקהילה שלה. אני סבור שהתקציב לא יספיק לקופות לממן את התכנית". בנוכחותו של ליצמן סירב מנכ"ל הכללית, אלי דפס, להגיד האם 30 מיליון שקל שהקופה שלו תקבל יספיקו לשם יישום התכנית, והסתפק באמירה שהקופה תצטרך להראות שהיא עובדת בצורה יעילה ועושה שימוש נכון בתזמון התורים בין המבוטחים שלה. לדברי ליצמן הוא צופה שעלות השימוש במכשיר תרד בקרוב.

ד"ר אסנת לוקסמבורג, ראש מנהל טכנולוגיות רפואיות במשרד הבריאות אמרה כי "במבדק האחרון שביצענו ביוני האחרון ראינו כי דווקא באזור המרכז ובאזור ירושלים זמן ההמתנה לבדיקה היה הגבוה ביותר והממוצע בכל הארץ עמד על 51. התחזית שלנו היא שבשנים הקרובות יותר מטופלים יעברו בדיקת MRI . עמדתנו המקצועית היא שכל בית חולים בו יש חדר מיון צריך לקבל MRI ולכן אחד הנושאים הראשונים זה לדאוג למכשיר כזה לבתי חולים שאין להם ויש 7 כאלה – ביניהם מאיר, קפלן, בני ציון, מעייני הישועה, העמק וכרמל". משרד הבריאות יסייע במימון רוב מימון המכשיר, אך כל גוף יצטרך להשלים, אם מהונו שלו או מתרומות, עוד כמיליון שקל לצורך רכישת המכשיר שעלותו היא כמיליון וחצי דולר.

חלק מהתוכנית מבוססת על הרעיון שהמכשירים יעבדו כמעט 24 שעות ביום שבעה בימים בשבוע על מנת לנצל כמה שיותר את המכשירים. כמו כן, כדי לפתור את המחסור בטכנאי MRI ורופאי דימות המתמחים במכשיר, אומרים במשרד כי בבית החולים שיבא יוקם מרכז להכשרת טכנאים והמחזור הראשון ייפתח בנובמבר הקרוב וכי תהיה תוספת של 77 תקני טכנאים לבתי החולים הממשלתיים ותוספת תקציב לגיוס כח אדם תגיע גם לבתי החולים של הכללית ובתי החולים בבעלות עמותות. לגבי רופאים היעד של המשרד הוא גידול שנתי של כ-15% במספר הרדיולוגים המיומנים בפענוח MRI.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
צעד מבורך אבל לכל דבר היום המתנה 3 חודשים
מצב הבריאות הציבורת קשה מאוד, ולא רק ב-MRI.. יש הרבה רופאים שכדי לראות אותם צריך לחכות 3 חודשים. ניתוחים שצריך לקבוע חודשיים-שלושה מראש כי אין תורים. המתנה בחדר מיון שיכולה להמשך בקלות 8 שעות בימינו, אפילו תוך כדי שאדם מתפתל מכאבים. ועוד לא דיברנו על צפיפות במחלקות, תרופות שלא בסל, טיפולים שלא בסל, ציוד חסר בבתי חולים, ועוד ועוד... ליצמן עזרתך בבקשה!!
צבי , מרכז  |  20.09.15
8.
בבית חולים בלינסון הייתי חייב לרדוף אחרי אנשים כדי לקבל צילום ראש כי היה אחרי 15:00
ביום חול, בערך ב-12 בצהריים, הגעתי למיון אחרי שקיבלתי מכה חזקה בראש. עד שקיבלו אותי למיון ורופא בדק אותי לקח כמה שעות (זו לא אשמתם. הם היו הרבה יותר נחמדים מאשר אני הייתי לו הייתי עובד תחת עמוס כמו שתמיד יש להם) אבל אז שלחו אותי לצילום ראש. לא היה שם אף אחד בגלל שזה היה אחרי 15:00 והטכנאים הלכו הביתה. היה רק טכנאי אחד למקרי חרום שנעלם. כשבסוף מצאנו אותו, הוא אמר שהוא לא מוסמך לקרוא את הצילומים. בסופו של דבר שיכנענו את המיון להקפיץ את הרופא שכן יכול לקרוא את הצילומים שהיה בהמתנה בבית וכמובן שזה לקח כמה שעות עד שהוא הגיע לבית חולים. ברוך השם, מזל שבסוף לא היה לי כלום. אומנם הסיפור קרה לפני יותר מ-5 שנה ואני מקווה שדברים השתפרו מאז, אבל זה מדגיש את העניין שבאמת יש פה בזבוז ענק ושמכוני הרנטגן, CT ו-MRI ממש לא עובדים 24 שעות ביממה
אחד  |  20.09.15
7.
מדינת ישראל מצאה טריק חדש - היא נותנת חצי שירותים ואת השאר צריך להשלים ע"י תרומות.
נותנים אבטחה בגנים רק עד 14:00 ולצהרונים אין אבטחה. העירייה אמרה להורים להתאגד ולשלם בנפרד לשומר. בכדי להקים מיון קדמי בקרית שמונה, ליצמן מבקש את השתתפות העירייה. כלומר מיסים נוספים דרך הארנונה. כל שירות נותנים חצי והרשויות צריכות להשלים ע"י גבייה נוספת.
מדינה פח.  |  20.09.15
לכל התגובות