אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"העלאת הריבית בישראל תגיע לפחות לאחר שתי העלאות בארה"ב"

האנליסטים בישראל מתייחסים להערכות כי מועד העלאת הריבית בארה"ב קרב. הלמן אלדובי: זה הזמן לצמצם חשיפה לשוק האמריקאי. פסגות: "צפוי שינוי מהותי בשווקים בעקבות העלאת הריבית - בעיקר בשוקי האג"ח"

09.11.2015, 11:13 | אמיר רוזנבאום

לנצל את העליות בשוק האמריקאי לאחר פרסום נתוני התעסוקה לאוקטובר ולצמצם את החשיפה למניות וול סטריט. כך טוענים כלכלני הלמן אדולבי בסקירה השבועית על רקע הערכות כי מועד העלאת הריבית בארה"ב קרב.

קראו עוד בכלכליסט

"לנצל את העליות בשוק המניות לצורך צמצום החשיפה לשוק האמריקאי לאור התנודתיות הגבוהה ביחס לנתוני מאקרו, מועד העלאת הריבית הקרב ובא ובתגובה לתוצאות החברות בעונת הדו"חות הנוכחית", טוענים בהלמן אלדובי.

ג ג'נט ילן וקרנית פלוג | צילום: בריט לקמן ג

דו"ח התעסוקה של אוקטובר בארה"ב הדהים את השווקים בשישי האחרון שסגרו 6 שבועות רצופים של עליות. למשק האמריקאי נוספו 271 אלף משרות - הרבה מעל לציפיות האנליסטים שציפו לתוספת של 180 אלף משרות. שיעור האבטלה ירד ל-5% כאשר הפדרל ריזרב העריך שתעסוקה מלאה של המשק נמצאת ב-4.9%, השכר השעתי עלה ב-0.4% והשלים עלייה של כ-2.5% בשנה האחרונה.

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות יצירות, טוענת כי הדבר היחיד שמהווה כעת מכשול להעלאת הריבית בדצמבר היא האינפלציה שעדיין מדשדשת. "לתמונת האינפלציה בארה"ב תבנית דומה לזו שבישראל, בכך שמספר מדדים נמוכים מלפני כשנה, מושכים את האינפלציה הנמדדת על פני 12 חודשים אחורה, כלפי מטה. בישראל גרמה לכך החלטות ממשלה ובארה"ב גרמה לכך הירידה החדה במחיר הנפט המתגלגלת כמעט במלואה אל מדד המחירים לצרכן והתחזקות הדולר. בשתי המדינות, כאשר ייצאו מדדים אלו מתחום המדידה של ה-12 חודשים האחרונים, צפויה האינפלציה הנמדדת לשוב ולטפס", אמרה ניר.

יש עוד זמן להעלאת ריבית בישראל

לגבי הריבית בישראל, כלכלני פסגות מעריכים כי יש עוד זמן עד שזו תעלה. "בנק ישראל יתחיל להעלות את הריבית לאחר שתי העלאות ריבית לפחות בארה"ב. ההתפתחויות בשוק האג"ח הישראלי צפויות לעקוב אחר ההתפתחויות בשוק האמריקאי ביתר שאת. שינוי כל כך מהותי בארה"ב צפוי להוביל לשינוי גדול בתפיסת הסיכון בשווקים, בעיקר בשוקי האג"ח".

"שינוי כל כך מהותי בארה"ב (העלאת הריבית, א.ר) צפוי להוביל לשינוי גדול בתפיסת הסיכון בשווקים, בעיקר בשוקי האג"ח. שינוי זה מגדיל עוד יותר את החשיבות של פיזור הסיכון תוך שימת דגש על סלקטיביות רבה ותמהיל נכון של אג"ח ממשלתיות, קונצרניות כמו גם חשיפה לאג"ח בחו"ל. באפיק המנייתי קיימת חשיבות גדולה לפיזור הגיאוגרפי כמו גם הסקטוריאלי", הוסיפו בפסגות.

תגיות