אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלן הראשי: הפער בין שכר הגברים לשכר הנשים הממוצע - 34% צילום: shutterstock

הכלכלן הראשי: הפער בין שכר הגברים לשכר הנשים הממוצע - 34%

מהניתוח שנערך על בסיס נתוני 2013 עולה כי גברים הרוויחו בממוצע 12 אלף שקל בחודש, בעוד שנשים הרוויחו רק 8,000; הסיבות המרכזיות לפערים - נשים רבות מועסקות במשרה חלקית ובמשרות בהן השכר המקובל הוא נמוך

15.11.2015, 14:13 | עמרי מילמן
בשנת 2013 הרוויחו גברים בממוצע כ-12 אלף שקל בחודש, זאת לעומת 8,000 שקל בחודש שהרוויחו נשים בממוצע, דהיינו הבדל המבטא פער של 34% - כך עולה מבסקירה הכלכלן הראשי של האוצר שמתפרסמת היום (א').  באוצר הדגישו כי בחינת המגמה מעלה כי בשנים האחרונות נרשמה מגמת צמצום בפערי השכר החודשיים. כמו כן יש לציין כי פערי שכר אלה הם בשכר ברוטו (לפני המס) כך שבעקבות הטבות מס לנשים, פערי השכר נטו (אחרי ניכוי המס) קטנים יותר.

קראו עוד בכלכליסט

הניתוח שערך אגף הכלכלן הראשי, שמנסה להתחקות אחר הסיבות לפערי השכר המגדריים מצא כי שני הגורמים המרכזיים לפערי השכר הם היקף התעסוקה והשתייכות ענפית. יחד הם מסבירים פער של מעל ל-30%, שעומד על 3,334 שקל חודש. 5% נוספים מפערי השכר מוסברים על ידי "גורמים אחרים".

סקירת האוצר מעלה כי ב-2013 נשים עבדו כ-40 שעות פחות בחודש מגברים (בממוצע). לפי האוצר "שיעור הנשים העובדות במשרה חלקית הינו גבוה יחסית לגברים. עם זאת, העבודה במשרה החלקית אינה נעשית מבחירה עבור כל השנים. כך, שיעור הנשים המועסקות במשרה חלקית, ושהיו רוצות לעבוד במשרה מלאה, הינו גדול ביחס לגברים גם בישראל וגם בשאר המדינות המפותחות. עם זאת, בישראל שיעור זה הינו גבוה במיוחד. גם בחינה של שכר שעתי מעלה פער של 15%-20% בין גברים לנשים. הפערים בהיקף התעסוקה, כמו הפערים בשכר אינם ייחודיים לישראל ונפוצים גם בשאר המדינות המפותחות".

שכר נשים מול שכר הגברים. נשים רבות עובדות במשרה חלקית, למרות רצונן לאייש משרה מלאה, צילום: שאטרסטוק שכר נשים מול שכר הגברים. נשים רבות עובדות במשרה חלקית, למרות רצונן לאייש משרה מלאה | צילום: שאטרסטוק שכר נשים מול שכר הגברים. נשים רבות עובדות במשרה חלקית, למרות רצונן לאייש משרה מלאה, צילום: שאטרסטוק

בנוגע לדפוסי ההעסקה של נשים וגברים נכתב בסקירה כי "הרוב המוחלט של המועסקים במערכות החינוך והבריאות הינן נשים, בעוד ששיעור הנשים בענפיי התעשייה נמוך יחסית".

נתונים עליהם התבססו באוצר הראו כי "כ-30% מכלל הנשים השכירות בישראל עבדו כמורות, מטפלות או מזכירות ובסך הכל כ-60% עבדו במשרות המזוהות כ-"נשיות"." עם זאת, גם הבדלים אלה בדפוסי ההעסקה אינם מספקים הסבר מלא לפערי השכר כיוון שבכל ענף ובכל סוג עיסוק, שכרם הממוצע של הגברים גבוה משכרן של הנשים.

אותו פער לא מוסבר של 5% הוא למעשה שארית שיכולה לבטא "פערים בפריון העבודה הנובעים מהפסקות ארוכות מהשתתפות בשוק העבודה עקב לידת ילדים או את השפעת הנטל המוגבר המוטל על נשים במטלות משק הבית (אשר מגבילות את יכולתן להשתלב בעבודות מסוימות). בנוסף, ייתכן ששארית זו מבטאת גם אפליה מגדרית בשוק העבודה, אם דרך מתן שכר נמוך יותר לאישה עקב היותה אישה או קצב קידום איטי יותר לנשים בהשוואה לגברים".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הפער בין אבות מנותקים מילדיהם לנשים מנותקות 99%
הפער בין גברים שעובדים בעבודות קשות ושחורות- 100% " " " שמגוייסים לנשים מגויסות 50% בין גברים שמגוייסים למילואים לרווקות 90% בין גברים שעובדים על משאיות וציוד כבד 99% הפער בין משלמי מזונות בין גברים לנשים גבריות כ 100% הפער בין בכניות לאחרים 99- 1000%
יושב אוהלים  |  15.11.15
2.
תכניסו לכם / לכן לראש: עבודת נשים שווה למעסיק פחות מעבודת גברים.
אישה יוצאת לחופשות לידה ארוכות.... לאישה יש להעניקק 'שעות הנקה'... לאישה יש להעניק 'שעות אם'... אישה תמיד נשארת בבית כשהילד חולה. אישה תמיד רצה ב- 16:00 להוציא את הילדים מהגן... לאישה יש כושר טכני מועט.. אישה מוגבלת בהרמה ונשיאה של משאות כבדים... ++++++++++ הפער בשכר הוא הגיוני. מי שרוצה להיות מעביד יפה-נפש - שישלם יותר.
מודרניסטי  |  15.11.15
1.
סופסוף קוראים לילד(ה) בשמו
כעצמאית שעובדת בשעות אחהצ וערב ככ בולט האפלייה המיבנית לטובת גברים: הוצאות טיפול בילדים כשהאישה יוצאת לעבוד בשעות לא סוציאליות לא מוכרות כהוצאה מוכרת שמסייעת להפקת ההכנסה נשים רבות מחשבות את הפער בין מה שירוויחו לפני מיסים והוצאות בייביסיטר ומחליטות שלא משתלם כך מונצחת האפלייה בשוק התעסוקה לנשים
דניאל  |  15.11.15