אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלון מעל ירושלים ומחסן רהיטים בכפר קאסם: לאן הלך הכסף של ברמלי? צילום: נתן כהן

בלון מעל ירושלים ומחסן רהיטים בכפר קאסם: לאן הלך הכסף של ברמלי?

המפרק הזמני של קבוצת רוביקון וקרן קלע מעמיד למכירה את שלל ההשקעות של הקרן ומקווה להחזיר משהו מחוב העתק של 296 מיליון השקלים

17.11.2015, 07:03 | תומר גנון
ירהמפרק הזמני של קבוצת רוביקון וקרן קלע שבשליטת אמיר ברמלי, עו"ד ארז חבר, פרסם אתמול מודעות בכלי התקשורת שבהן ביקש הצעות לרכישת נכסים עיקריים שלהן: חברות שונות ותיקי הלוואות שנרכשו בכספי המשקיעים. רוביקון וקלע חייבות למשקיעים 296 מיליון שקל, השאלה הגדולה היא בכמה כסף יצליח עו"ד חבר למכור את הנכסים שלהן, כדי להחזיר לפחות חלק מהשקעתם.

קראו עוד בכלכליסט

דו"ח המפרק הזמני שהוגש לבית המשפט כולל פירוט לאן הזרים ברמלי את כספי המשקיעים. הדו"ח "צובע" העברות כספיות של 210 מיליון שקל ששימשו לרכישת חברות במגוון תחומים - תיירות, פנאי, רהיטים, אשראי, פיתוח אפליקציות - ולמתן הלוואות מגובות נדל"ן לאנשים פרטיים. על הניסיון לפצח את החידה לאן הוזרמו כלל כספים שגייס ברמלי ממשקיעים, עובדים המפרק וצוותו ממשרד עמית, פולק, מטלון בימים אלה.

 

לחצו כאן לרשימת הנכסים של ברמלי

 אמיר ברמלי, צילום: אריאל שרוסטר אמיר ברמלי | צילום: אריאל שרוסטר  אמיר ברמלי, צילום: אריאל שרוסטר

הקריסה של רוביקון וקלע, שעל פי החשד של רשות ני"ע היו פירמידת משקיעים שפיזרה את כספם לכל עבר עם ההבטחה לתשואות של עד 16%, היא בוודאי לא המקרה הראשון של משקיעים שמאבדים את חסכונותיהם. קדמו המקרים של אלפא פלטיניום של עמי סגל, קרן אור של חיליק טפירו ואמיר בירמן, ואפולו של אילן מורגן. כולם קרנות או בתי השקעות קטנים שהבטיחו למשקיעים ריבית מפתה, קרסו ברעש גדול וגררו חקירות פליליות. ההבדל הוא שבכל המקרים האלה היקפי החובות בעת הקריסה היו נמוכים הרבה יותר ועמדו על כמה עשרות מיליוני שקלים.

ההיקף הכספי ושיטות המרמה לכאורה במקרה ברמלי הובילו את היועצת המשפטית של מחלקת החקירות של רשות ני"ע, עו"ד ציפי גז, להודיע לבית המשפט ביום חמישי האחרון שמדובר בתיק "גדול היקף וחמור". טיוטה ראשונית של כתב האישום נגד ברמלי כבר מוכנה בפרקליטות, והוא יזומן לשימוע בטרם הגשת כתב אישום בשבועות הקרובים. אלא שאת המשקיעים זה פחות מעניין. הם נושאים את עיניהם להליך הפירוק, בתקווה שיצליחו להחזיר לעצמם לפחות חלק מהכסף.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
שכחתם את חברת האשראי סילבר שנמכה לברמלי לפי 40 מיליון
הפיצוץ הגדול הוא הקומבינה של סילבר שנכנסה בצורה מפוקפקת לבנק הדואר, שעוד תתברר, כרגע בודקים מי הכניס אותו לשם בלי מכרז.אבי רדין מכר אותה לברמלי לפי שווי של 40 מיליון בעיסקה ושווי של 70 מיליון. הכל אחיזת עניים ומגדל קלפים. הכל הטעית משקיעים שמכרו להם הערכות שווי מפוברקות. אם לא רשות ניירות ערך זה היה נגמר במיליארדים בעוד 10 שנים. מדהוף פשוט מדהוף.
אחד שיודע , מרכז  |  18.11.15
15.
הכל בגלל הרשות והמדיה
המשקיעים היו מרוצים, לא היו נפגעים כלל לולא הפרסומים של הרשות לניירות ערך.כמובן שלאחר שזרעו פאניקה בציבור שכולו משך הכספים בבת אחת , גיבשו חומר חסר לתביעתם , בגלל חדלות פירעון בשיתוף פעולה עם בהנקים שעצרו הכספים. לברמלי המסכן לא היה סיכוי מול כוחות אלה, והמפסידים העיקריים כמובן המשקיעים הקטנים...
קטיה , מרכז  |  17.11.15
14.
זה שברמלי מרמה זה לא אומר שכולם רמאים. אני משקיע בהגשמה ומאוד מרוצה
אני יושב ורואה את התגובות של אנשים, שלא מבינים ובודקים ומכפישים. אני משקיע בהגשמה מזה 4 שנים במספר השקעות, 3 השקעות כבר היה לי אקזיט הרווחתי בין 8%-22% , נכון שלא בכל ההשקעות אני מקבל לפי הצפי, אבל הם בטח לא רמאים!!! אני ממליץ לאנשים לבדוק את הגשמה.... ולהחליט.
עמוס ג. , תל אביב  |  17.11.15
לכל התגובות