אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יפן: רה"מ הורה לתכנן תקציב נוסף לשנה הפיסקאלית הנוכחית צילום: אי פי איי

יפן: רה"מ הורה לתכנן תקציב נוסף לשנה הפיסקאלית הנוכחית

זאת בניסיון להחיות את הכלכלה ועל רקע הירידה במדד המחירים והירידה בהוצאות משקי הבית בחודש שעבר

27.11.2015, 09:25 | שירות כלכליסט

ראש ממשלת יפן שינזו אבה מתכוון להשיק תוכנית תמריצים פיסקאלית נוספת בניסיון להחיות את הכלכלה, שמתקשה להיחלץ מעשורים של קיפאון.

קראו עוד בכלכליסט

סוכנות רויטרס מדווחת כי אבה הורה לקבינט שלו להשיק תקציב נוסף לשנה הפיסקאלית הנוכחית, שיתמקד בצעדים להקל את המכה הצפויה לחלק מהסקטורים של המשק היפני - בהם החקלאות והעסקים הקטנים - בעקבות הסכם הסחר הטרנס פסיפי (TPP), שנחתם השנה.

גודזליה בטוקיו. הכלכלה עדיין תחת איום גודזליה בטוקיו. הכלכלה עדיין תחת איום גודזליה בטוקיו. הכלכלה עדיין תחת איום

"בעוד שננסה לעמוד במטרה שלנו לקצץ בחצי את הגירעון בשנה הפיסקאלית הנוכחית, ניישם אמצעים שנועדו לפתור את הבעיות שעומדות בפני יפן", הודיע שר האוצר טארו אסו. לדבריו, התקציב הנוסף יתמקד בעיקר בבעיית האוכלוסיה המזדקנת של המדינה ובחששות החקלאים כתוצאה מהסכם הסחר. הממשלה עוד לא החליטה על גודל התקציב, אך ברויטרס מעריכים כי הוא יעמוד על 3.1 טריליון ין (25.3 מיליארד דולר). התקציב הנוסף יוצג בחודש הבא ביחד עם תקציב שנתי עבור השנה הפיסקאלית המתחילה באפריל 2016.

בתוך כך, שני דו"חות שפורסמו היום (ו') ביפן מדגישים את הפגיעות של הכלכלה ומגבירים את הדחיפות בנקיטת אמצעים נוספים לחיזוקה: מדד הליבה למחירים לצרכן ביפן נפל באוקטובר, זה החודש השלישי ברציפות, ונרשמה ירידה בהוצאות משקי הבית.

מדד הליבה למחירים לצרכן (CPI), שאינו כולל את מחירי המזון הטרי, ירד בחודש שעבר ב-0.1% לעומת השנה שעברה. התוצאה הייתה בהתאם לתחזיות האנליסטים. הירידה נבעה ברובה מירידת מחירי האנרגיה, ובבנק המרכזי אמרו כי ייקחו זאת בחשבון בבואם להחליט האם יש צורך בהקלה כמותית נוספת כדי לעמוד ביעד האינפלציה שנקבע - 2%. הדו"ח השני שפורסם מצביע על ירידה של 2.4% בהוצאות משקי הבית באוקטובר לעומת השנה שעברה, זאת בעוד שתחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 0.1%. התוצאות משקפות את צמיחת השכר האנמית במדינה.

בנוסף, יפן נפלה חזרה למיתון ברבעון האחרון, ולפי נתונים שפורסמו החודש כלכלתה התכווצה ב-0.8% ברבעון השלישי. המחירים נפלו בעקבות ירידת מחירי הנפט והצריכה החלשה של משקי הבית, כך שההערכה של הבנק המרכזי כי התאוששות כלכלית יציבה תאיץ את האינפלציה לעבר היעד עד 2017, נראית היום כפחות סבירה. עם זאת, שיעור האבטלה ביפן עמד באוקטובר על 3.1%, ירידה לעומת 3.4% בספטמבר - זאת בעוד שהתחזיות ציפו כי יישאר ללא שינוי.

תגיות