אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר דורש מהראל והפניקס להוזיל את פוליסות הבריאות צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

האוצר דורש מהראל והפניקס להוזיל את פוליסות הבריאות

ימים ספורים לפני כניסת רפורמת ביטוחי הבריאות האחידים לתוקף, המפקחת על הביטוח דחתה את כל הפוליסות ששלחה הפניקס לאישורה וחלק מהפוליסות של הראל. היא מצפה להפחתה של 20% ממחירן הקודם

21.01.2016, 06:57 | רחלי בינדמן

לקראת כניסתה לתוקף של הרפורמה בפוליסות ביטוחי הבריאות בחודש פברואר הקרוב, באגף שוק ההון שבמשרד האוצר ממשיכים להפעיל לחצים על חברות הביטוח כדי שיוזילו את מחירי הפוליסות. ל"כלכליסט" נודע כי אתמול, בעת שהחזיר האוצר לחברות הביטוח את הפוליסות שהובאו לאישורו לקראת כניסת הרפורמה לתוקף, הייתה הפניקס החברה היחידה לה לא אושרה אף פוליסיה. פניקס נמצאת בשליטת קבוצת דלק.

קראו עוד בכלכליסט

 דורית סלינגר , צילום: נמרוד גליקמן דורית סלינגר | צילום: נמרוד גליקמן  דורית סלינגר , צילום: נמרוד גליקמן

עוד נודע כי חברת הביטוח הראל, הנמצאת בשליטת משפחת המבורגר ונחשבת למובילה בתחום ביטוחי הבריאות, קיבלה אישור רק לפוליסות בתחום ההשתלות ובתחום תרופות הבסיס. פוליסות אחרות ששלחה הראל הנוגעות לניתוחים ולניתוחים משלימי שב"ן (פוליסה המספקת כיסוי שלא נכלל בביטוחים המשלימים של קופות החולים) לא אושרו בשלב זה על ידי אגף שוק ההון ומהפקחת על הביטוח דורית סלינגר. בנוסף, למגדל לא אושרה פוליסת ההשתלות ולביטוח ישיר ול־AIG לא אושרה פוליסת תרופות הבסיס.

הפוליסות השונות לא אושרו מכיוון שלדעת האוצר תמחור הבסיס שלהן גבוה מדי, כשדורית סלינגר עצמה מצפה להוזלה משמעותית יותר אל מול מחירן הקודם. גם סיבות טכניות כאלה ואחרות מנעו את אישור הפוליסות של החברות.

במסגרת הרמפורמה, חברות הביטוח נדרשות לפרסם פוליסות בריאות אחידות, זאת בניגוד למצב הקיים היום בו כל חברה יכולה לשווק פוליסה ייחודית עם הטבות שונות. מטרת הרפורמה היא להפוך את הפוליסות לזהות ברמת הכיסוי הביטוחי, ולאפשר לחברות השונות להתחרות רק על המחיר והשירות, זאת כדי שהלקוחות יוכלו להשוואת ביתר קלות בין הפוליסות. עוד במסגרת הרפורמה, אגף שוק ההון יפרסם מחשבון השוואת תעריפים ומדד שירות.

שינוי משמעותי נוסף שכלול במסגרת הרפורמה, הוא פיצול הכיסויים (ניתוחים, תרופות, השתלות וכדומה) לפוליסות נפרדות. כלומר, לצד שיווק פוליסות בריאות הכוללות את כל הכיסויים, החברות יחוייבו לאפשר למבוטחים לרכוש רק חלק מהחבילה. במצב היום לקוח מחוייב לרכוש את חבילת הכיסויים כולה, מבלי שהוא יכול לתמחר את העלות הנפרדת של כל כיסוי.

סלינגר מצפה כי עלות החבילה כולה תהיה זולה בלפחות 20% לעומת עלותה ערב הרפורמה. להבדיל מהמצב הקיים, בו חברות הביטוח קובעות למבוטח את תמחור הפוליסה שלו מראש ולכל החיים, הרפורמה תאפשר לעדכן את התמחור בכל שנתיים בהתאם לשינויים בשוק הבריאות.עד כה התמחור היה יקר יותר שכן חברות הביטוח נדרשו לתמחר פוליסה לכל אורך חיי המבוטח.

באגף שוק ההון מצפים מחברות הביטוח לבחון את תנאי השוק מידי שנתיים, ואף להוזיל את הפוליסות, אם יתברר למשל כי הכיסויים בביטוחים המשלימים שמציעות קופות החולים גדלו. מנגד, כך תהיה גם גמישות לחברות הביטוח לייקר את הפוליסות אם יקרה תרחיש הפוך. בכל מקרה, הפוליסות יהיו כפופות לאישור המפקחת על הביטוח.

תגיות