אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לופטהנזה תפתח ותשווק רחפנים צילום: עמית שעל

לופטהנזה תפתח ותשווק רחפנים

חברת התעופה הגרמנית חברה ליצרנית הרחפנים הגדולה בעולם, DJI הסינית, כדי לפתח כלי טיס ללא טייס

27.01.2016, 22:19 | שירות כלכליסט

חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה פתחה בשיתוף פעולה עם חברת הטכנולוגיה הסינית SZ DJI לפיתוח טכנולוגיה לבניית מטוסים ללא טייס לשימוש מסחרי, כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל". חברת DJI שבסיסה בשנזן היא היצרנית הגדולה בעולם במונחי הכנסה של רחפנים לשוק הצרכני, והיא חולשת על נתח שוק של 70%.

קראו עוד בכלכליסט

לופטהנזה מתכוונת להציע ללקוחות הפוטנציאליים מגוון של שירותים הנוגעים לשימוש ברחפנים, כולל ניתוח נתונים, ביטוח והכשרת הטייסים. החברה גם מתכוונת להציע בחלק מהמקרים לתפעל את הרחפנים עבור הלקוחות.

עבודה מדויקת משל אנשים

במסגרת שיתוף הפעולה בין שתי החברות, החברה־הבת של לופטהנזה, LAS, המתמחה באספקת שירותי תעופה לחברות חיצוניות, תשתמש בפלטפורמות האוויריות של DJI כדי לפתח אפליקציות וטכנולוגיות עבור הלקוחות הפוטנציאליים. היא מתכוונת להציע רחפנים המצוידים במערכת הדמיה מבוססת טמפרטורה, שיוכלו להשגיח על קווי חשמל, כבישים, פסי רכבת וצינורות המונחים מעל לאדמה. אפשרויות נוספות הן שימוש ברחפנים כדי לנטר שדות יבול ואתרי בנייה, ואפילו בשביל לבדוק את המטוסים של חברת התעופה במקרים של נזק מפגיעת ציפור או תאונות דומות. לפי החברה, רחפנים יעשו את העבודה בצורה מהירה ומדויקת יותר מבני אדם, מכיוון שתהיה להם גישה לנתונים על פני השטח של המטוס ויכולות להבחין בשינויים הקטנים ביותר.

רחפן (ארכיון) רחפן (ארכיון) רחפן (ארכיון)

בלופטהנזה ציינו כי חברות המשתמשות בשירותי רחפנים מעדיפות לרוב לפנות למיקור חוץ בתפעול כלי הטיס, בשל המורכבות הטכנולוגית והרגולציה המסובכת הנלווים.

ברשות השידור הגרמנית דויטשה וולה מדווחים כי ב־LAS גם מתכוונים לחבור לחברת פרפורט, המפעילה את שדה התעופה בפרנקפורט, ולפקחי הטיסה בגרמניה כדי לבחון את האפשרות להשתמש ברחפנים ככלי לפיקוח על מסלולי ההמראות והנחיתות.

גוגל רשמה פטנט

אף שהיא חברת התעופה הגדולה הראשונה שנכנסת לשוק הרחפנים כספקית שירותים, לופטהנזה אינה חברת התעופה הראשונה שעושה בהם שימוש. חברת טיסות הלואו־קוסט איזיג'ט שוכרת את שירותיהן של חברות רחפנים כדי לפקח על כלי הטיס שלה. הפופולריות של הרחפנים לשימושים מסחריים ופרטיים הולכת וגדלה. ב"וול סטריט ג'ורנל" מציינים כי ב־2015 המימון מצד קרנות הון סיכון לחברות רחפנים זינק ל־855 מיליון דולר, מ־94 מיליון דולר שנה קודם לכן. המדינות העיקריות שבהן פועלות חברות בתחום הרחפנים הן מדינות האיחוד האירופי, ארה"ב, סין וישראל. עיקר הון הסיכון בענף הרחפנים בשנה שעברה הלך ל־DJI בעצמה, שגייסה 575 מיליון דולר בשני סבבי מימון שערכה.

בתוך כך, גוגל ממשיכה לקדם את פרויקט השילוח האווירי Google Wing, שאמור להתחרות בשירות פריים אייר של אמזון. ענקית הטכנולוגיה רשמה פטנט עבור כלי קיבול שיוצב על הקרקע ויאותת לרחפן השילוח באמצעות אנפרא אדום. הרחפן יוריד בתורו את החבילה לקרקע באמצעות כבל, וכלי הקיבול יאסוף את החבילה ויעביר אותה למחסן. גוגל החלה לעבוד על הפרויקט ב־2012, ובנובמבר הצהירה כי היא תוכל להתחיל לבצע משלוחים מסחריים כבר ב־2017.

תגיות