אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם הלשכה הצטרפה למתנגדיה של גרסטל צילום: שאול גולן

בלעדי לכלכליסט

גם הלשכה הצטרפה למתנגדיה של גרסטל

ראש לשכת עוה"ד אפי נוה מביע לראשונה תמיכה בפיצול סמכויות נציבות הביקורת. לנוה אין השפעה על ההחלטה, אך מדובר ברוח גבית למתנגדי הנציבה

15.02.2016, 08:38 | משה גורלי

לשכת עורכי הדין החליטה להתייצב לימין הפרקליטות ונגד נציבת הביקורת על הפרקליטות השופטת בדימוס הילה גרסטל.

כך עולה ממכתב ששלח ראש הלשכה אפי נוה לשרת המשפטים איילת שקד וליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בסוף השבוע.

קראו עוד בכלכליסט

הילה גרסטל , צילום: עמית שעל הילה גרסטל | צילום: עמית שעל הילה גרסטל , צילום: עמית שעל

במכתב נוה מביע תמיכה במתווה לפיצול הנציבות כמו שהציע השופט בדימוס אליעזר גולדברג. לטענת נוה, "המתווה שקבעה ועדת גולדברג מאוזן ולא בכדי הודיעו שרת המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה דאז, על הכוונה לאמצו בחקיקה". והוא מסכם: "דומה כי נכון יהיה לאמץ מתווה ועדת גולדברג במלואו".

שילוב סינרגטי

גרסטל כבר הודיעה שאם יאומץ המתווה היא מתכוונת להתפטר מתפקידה. בעבר תיארה הנציבה את הפיצול כ"תקלה" שיצאה מתחת ידו של גולדברג, והדגישה את החיוניות של השילוב הסינרגטי בין הביקורת הפרטנית למערכתית תחת אותה קורת גג.

כראש לשכת עורכי הדין נקרע נוה בין הלחצים שעורכי הדין מפעילים. מצד אחד הפרקליטים בשירות המדינה מתנגדים לגרסטל בחריפות, ומצד שני עורכי הדין שמחוץ לשירות המדינה, בעיקר סנגורים, תומכים בה בהתלהבות, כמו שלמדה השרה שקד ממפגש שקיימה עם בכירי הסנגורים בתחום הצווארון הלבן.

את המחלוקת הזאת מבטאות היטב שתי מקורבות לנוה. ח"כ רויטל סויד שתומכת בהתלהבות בגרסטל ובאיחוד הביקורת הפרטנית־מערכתית תחת סמכותה. ולמולה עו"ד ענת סבידור מהפרקליטות, מועמדת מספר חמש ברשימת נוה, שמייצגת את ההתנגדות לנציבות המועצמת.

נקודת המוצא של נוה בתמיכתו כפולה. ראשית, אם מומחה כגולדברג קבע מתווה מסוים, נדרשים נימוקים יוצאי דופן וחזקים במיוחד כדי להתנגד לו. שנית, המתווה כבר מגלם בתוכו פשרה סבירה, והראיה לכך היא שהפרקליטות התנגדה לו בתחילת הדרך, ובהדרגה קיבלה עליה את הדין: גם ביקורת פרטנית וגם כזו שמעוגנת בחקיקה. אגב, סבידור לחצה בזמנו על נוה להתייצב פומבית נגד גולדברג. נוה סירב, והיום יש להניח שסבידור מברכת אותו על התמיכה בגולדברג. "מתווה זה הוא נקודת שיווי משקל בה כל אחד מהצדדים מוותר על חלק מעקרונותיו ולא יוצא עם כל תאוותו בידו", כתב נוה.

בכל מקרה, הכדור בידיו של היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט, שביקש זמן ללמוד את הנושא כדי לגבש עמדה ולהציגה לשרה.

חיזוק משמעותי

יש להניח שגם ללא מכתבו של נוה יתקשה מנדלבליט להחליט בניגוד מוחלט עמדת הפרקליטות שעליה הוא מופקד, שלא לדבר על הקושי של מנדלבליט לקבל החלטה שסותרת את המלצת גולדברג.

כך שהתמיכה מצד לשכת עורכי הדין במתווה הפיצול מחזקת מאוד את המחנה הזה.

בד בבד, בכנסת מנסים לגבש כעת נוסחה מוסכמת, שתהיה מקובלת על כל הצדדים, אך מבחינה פוליטית נראה שבקרב חברי הכנסת לעמדת גרסטל יש רוב הכולל תומכים מימין ומשמאל המרוצים מהנחישות הביקורתית שהיא מפעילה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
כנראה שגרסטל עלתה על שדה של 10 דונם תפוחי אדמה לוהטים. כולם מפחדים מביקורת על הפרקליטות
הפרקליטות נמצאת בשפל המדרגה מאז חשיפת רות דוד,הסדר החפיפה של אולמרט וחשיפת השחיתות והטיוח של חקירת גל בק. ומה מחליטה הפרליטות לעשות??? שי ניצן מטייח ומשקר בפומבי,ורוצים לחסל את יישום מסקנותיה גרסטל. יש סיבה טובה לאזרחי ישראל להבין שהסטטוס קוו בישראל קטסטרופלי,נטול צדק ומוסר!!!
גל בק  |  15.02.16
2.
אמור לי מי תומכיך ואומר לך מי אתה
ממש מפתיע, עו"ד סוויד שייצגה את האבוטבולים , ועבריינים ממינים שונים, בעד הנגידה ונגד המתווה של גולדברג..... טוב, היא יודעת שאם הכהונה שלה תהיה קצרה היא תצטרך לחזור למקצוע. החבר'ה הטובים מצפים ממנה לנסות להחליש את הפרקליטות והתביעה . אחרת איך יחגגו? כל הכבוד לראש הלשכה, מגן על שלטון החוק
' , ק  |  15.02.16
לכל התגובות