אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק הפועלים משיק אפליקציה עם זיהוי קולי

בנק הפועלים משיק אפליקציה עם זיהוי קולי

האפליקציה החדשה תאפשר כניסה לחשבון באמצעות חתימה קולית בלבד וללא צורך בסיסמה. ניתן להשתמש, בין השאר, בה גם לשם משיכת מזומן

06.03.2016, 11:34 | שירות כלכליסט

בנק הפועלים משיק אפליקציה חדשה שתאפשר כניסה לחשבון ללא סיסמה, ובאמצעות זיהוי קולי בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

בנק הפועלים כבר מפעיל יכולת של חתימה קולית בשירותי "פועלים בטלפון", המאפשרים ללקוחות שמתקשרים למוקד להזדהות ללא צורך הסיסמה. זיהוי ביומטרי באפליקציה, באמצעות טביעת אצבע, הושק כבר בסוף 2015, וקיים במכשירי אייפון S5 ומעלה. בין הפעולות שניתן לבצע באפליקציה גם משיכת מזומן מהבנקט ללא כרטיס וללא סיסמה.

הסניף הדיגיטלי של בנק הפועלים בתל אביב, צילום: בנק הפועלים הסניף הדיגיטלי של בנק הפועלים בתל אביב | צילום: בנק הפועלים הסניף הדיגיטלי של בנק הפועלים בתל אביב, צילום: בנק הפועלים

מירב ספקטורובסקי-ששון, מנהלת אגף בנקאות ישירה בבנק הפועלים: "בנק הפועלים רואה בשירותי הדיגיטל והמובייל כלי מרכזי שמאפשר ללקוחות לעקוב אחר חשבונותיהם, לתכנן את התנהלותם הפיננסית ולבצע מגוון פעולות בנקאיות".

עדי קפלן, מנהל אגף הפיתוח בבנק הפועלים, מוסיפה: "טכנולוגיות זיהוי קולי/דיבור הופכות נפוצות יותר ויותר בשנים האחרונות. הטמעת טכנולוגיות אלו בבנק הפועלים תאפשר לנו להוביל מהפכה טכנולוגית שמאפשרת ללקוחות לקבל מידע ולבצע מגוון פעולות באמצעות הקול/הדיבור בלבד וללא הקלדה".

בבנק הפועלים מבטיחים שאמצעי הזיהוי החדש מאפשר שמירה מלאה על סודיות המידע הפיננסי.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ממשיכים לאסוף מידע ביומטרי של אנשים כאוות נפשם, חרב פיפיות!
ביומטריה זו שיטת אבטחה צולעת, כשמדובר בפרמטר ביומטרי אחד כמו ט. אתבע לבדה או חתימה קולית לבדה, קל מאוד לעקוף. אבל מצד שני הכל אפשר לעקוף גם אם הם מוצלבים. בכל מקרה, מה שיותר מטריד זה שהרגולציה וחוקי פהרטיות לא עומדים בקצב האקספוננציאלי שהטכנולוגיה רצה בה, לכן יש הפקרות סביב כל הקשור לפרטיות ושימוש במידע של אנשים, כל אחד מקים לו מאגר ביומטרי בין אם זה פנים, אצבעות, קול ומה לא... ואי אפשר להאשים את ציבור המשתמשים הפשוטים בכך שהם אידיוטים, כי לא כולם מומחי אבטחה ולא מודעים לסכנות, הנזקים כמובן יתגלו בעתיד הלא רחוק. בנתיים עדיף להשאר עם סיסמאות ופרמטרי אבטחה נוספים ולראות מהצד מה עולה בגורל התמימים שמתמסרים לביומטריה בלי להבין.
1  |  06.03.16
לכל התגובות