אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניסנקורן נגד שמחון: "רוצה להגדיל את רווחי קבוצתו על חשבון גורל עובדי מגה" צילום: עמית שעל

ניסנקורן נגד שמחון: "רוצה להגדיל את רווחי קבוצתו על חשבון גורל עובדי מגה"

קבוצתו של השר לשעבר מתכוונת לרכוש את הרשת ולחלקה ל-15-10 חלקים; ההסתדרות: "ההצעה היא בניגוד לעולם הערכים שעליו גדל שמחון"; שמחון: "אני מגן על העובד הפשוט ולא על המנהל"

13.03.2016, 12:28 | נורית קדוש

הגשת ההצעה לרכישת מגה על ידי השר לשעבר שלום שמחון, מתוך כוונה לחלקה לאחר מכן ל-15-10 חלקים, במטרה לגרוף דמי תיווך, מעוררת כעס בהסתדרות העובדים.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הביע תרעומת על המהלך של שמחון ואמר: ״אני רוחש כבוד לשר לשעבר שמחון אבל מתקשה להעלים עין מכך שהצעתו הנוכחית, נועדה להגדיל את רווחי קבוצתו על חשבון גורל העובדים ושלמות הרשת. הצעה זאת באה בניגוד גמור לעולם הערכים ולערבות ההדדית שעליהם גדל שמחון״.

שמחון מייצג קבוצה של 11 רשתות והגיש בשמן הצעה לרכוש 78 סניפי מגה בתמורה ל-160 מיליון שקל. שמחון הציע עוד להוסיף 66 מיליון שקל עבור 37 הסניפים הנוספים, להם לא נמצאו קונים בקבוצה, בתנאי שהשמאי שישכרו נאמני מגה יוביל להפחתת שכר הדירה עבורם. ניסנקורן הוסיף הבוקר כי הוא "מצפה מכל משקיע לראות מעבר לשורת הרווח העסקי, בייחוד כשלמהלך יש השלכות רחבות היקף על גורלם של אלפי עובדים. כל הצעה שלא שואפת להציל את הרשת כמקשה אחת, מתעלמת מגורלן של משפחות רבות וגורמת לנזק חמור".

דבריו של ניסנקורן מצטרפים לביקורת חריפה שמתחה השופטת בדימוס ורדה אלשיך המייעצת לעובדים על שמחון. בראיון ל"כלכליסט" בשבוע שעבר אמרה אלשיך: "שר לשעבר, העושה שימוש בתוארו, מגייס בכיר מתחום ההגבלים ובכיר לשעבר במשרדו (שלומי פריזט, לשעבר הכלכלן הראשי של רשות ההגבלים העסקיים ושרון קדמי, לשעבר מנכ"ל משרד התמ"ת ומי שעמד בראש הוועדה לבדיקת התחרותיות בשוק המזון - נ"ק) ופועל מאחורי הגב, תוך ניצול התפקיד, תוך פגיעה אנושה בעובדים ובתחרות, והכל למען אינטרס כלכלי צרוף. כמה נמוך אפשר לרדת? זה נקרא לעשות משהו מהמקפצה, כשלמטה עומדים בית המשפט ו־3,500 עובדים שיעיפו לכלבים. בימים שבהם מנסים לחזק את התארגנות העובדים בישראל, בא שר לשעבר ופועל לפירוק הסכם קיבוצי".

השר לשעבר שלום שמחון השר לשעבר שלום שמחון השר לשעבר שלום שמחון

בתוך כך, בית המשפט אישר לנאמני מגה לשכור את השמאית דברת אולפינר לשם בחינת דמי השכירות של מגה לרבוע נדל״ן. אולפינר תידרש לבדוק האם במסגרת פיצול הנדלן ממגה והעברתו לרבוע כחול נדלן, נגבה ממגה שכר דירה חריג. כפי שנחשף בכלכליסט, בחלק מהסניפים מגה משלמת שכירות ודמי ניהול שמגיעים יחד ליותר מ־10% מהמכירות, בשעה שבענף היחס בין השכירות למכירות נע בין 2% ל־5%.

לדוגמה, בנווה אביבים בתל אביב עומדים השכירות ודמי הניהול על סניף בשטח של 900 מ"ר על 244 שקל למ"ר, שהם 220 אלף שקל בחודש שעוברים מרשת מגה לרבוע כחול נדל"ן. מחזור המכירות של החנות מגיע ל־2.5 מיליון שקל בחודש, כלומר דמי השכירות הם 8.8% מהמכירות החודשיות. סניף תל אביבי נוסף המאופיין בדמי ניהול גבוהים יחסית הוא הסניף בלונדון מיניסטור, שבו משלמת מגה 192 שקל למ"ר לרבוע כחול נדל"ן.

שלשום (ו'), עם סגירת המכרז למכירת מגה, הגיעו לידי נאמני הרשת רוח גבי טרבלסי ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר בר טוב 3 הצעות. האחת מרמי לוי הנעה בין 100-150 מיליון שקל, לרכישת הרשת והעסקת כל עובדיה, השניה משמחון והשלישית מספקי העוף והירקות עוזי מחלב והאחים אילן וששי שבע, ככל הנראה בתמורה ל-160 מיליון שקל.

שמחון מסר בתגובה: "הייתי שר תמ״ת כאשר 500 עובדי אגרקסקו נאלצו ללכת הביתה כי השופטת סברה שרק פתרון לעובדים יציל את החברה ללא פתרון לחקלאים שהם התשומה העיקרית של אגרקסקו. לכן הקבוצה שאני מוביל מתחייבת לדאוג לכל העובדים ולהעניק להם מקום עבודה יציב. אף אחד לא חושב על שורת הרווח אלא רק הצרכן יקבע אילו רשתות יצליחו. קחו לדוגמה את רשת ויקטורי שקלטה לאחרונה למעלה מ-500 עובדי מגה, וכולם שם מרוצים מהמעסיק החדש (אני אישית בדקתי). אין לי ספק שהשוק הפרטי מעסיק טוב, לא פחות משופרסל ו/או מגה לשעבר.

"בסולם הערכים שלי חשוב רק מה הקופאית או סדרן המדף יודעים להביא הביתה בסוף החודש. אני מגן כאן על העובד הפשוט ולא על המנהל. אני מגן כאן על האפשרות של בעל רשת קטנה לצמוח ולהיות חלק מהמשחק הכלכלי של ישראל. אני מבטיח כאן שהצרכן יהיה מרוצה. אני פונה כאן לידידי וחברי המוערך אבי ניסנקורן בוא נשב לדבר. הקבוצה שלי פתוחה להגיע איתך להבנות למען העובדים. מעולם כשר תמ״ת לא אכזבתי אותך. כך יהיה גם הפעם".

תגיות