אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קיבלתם הצעת עבודה? 10 סימנים שאתם צריכים לוותר עליה צילום: שאטרסטוק

קיבלתם הצעת עבודה? 10 סימנים שאתם צריכים לוותר עליה

הצעת עבודה מפתה עלולה לסנוור אתכם. אם תהליך הראיונות מעליב, הגדרת התפקיד מעורפלת והבוס הישיר שלכם עושה רושם מפוקפק, ייתכן כי כדאי לחכות להצעה אחרת

16.07.2016, 22:17 | שירות כלכליסט

שוק העבודה הוא מקום קשוח ועתיר תחרות. בביקוש העצום כיום למשרות נחשקות, אנו עלולים לקפוץ על הצעת העבודה הראשונה שאנו מקבלים. אבל גישה כזו עלולה להנחית אותנו בעבודה שלא מתאימה לנו, משעממת אותנו או פשוט מאמללת אותנו.

על כן חשוב להחזיק מעמד – גם אם המצב הכלכלי לא פשוט – עד שאתם מצליחים למצוא את העבודה הנכונה.

לשם כך, מומלץ להכיר כמה סימנים המעידים על כך שעד כמה שהיא מפתה, הצעת עבודה עלולה לא להתאים לכם.

קראו עוד בכלכליסט

1. אם תהליך הראיונות מעליב, לא נעים, פוגעני – לכו משם. אם המעסיק מרגיש שבכל נקודה עליו לערוך לכם מבחני אישיות, מבחנים באינטרנט או מטלות מבחן – הוא לא ראוי לכישורים שלכם.

אם תהליך הראיון פוגעני, אל תקבלו את ההצעה, צילום: שאטרסטוק אם תהליך הראיון פוגעני, אל תקבלו את ההצעה | צילום: שאטרסטוק אם תהליך הראיון פוגעני, אל תקבלו את ההצעה, צילום: שאטרסטוק

2. אם הצוות המעורב בתהליך הקבלה לא יכול להגיע לתמימות דעים באשר להגדרת המשרה – דעו שהבלבול הזה יבוא לידי ביטוי גם שתתחילו לעבוד.

3. אם האדם שאמור להיות הבוס שלכם לא עושה עליכם רושם של אדם ישר, חכם או בעל יכולת להעריך עובד, צאו משם מהר. הממונה הישיר שלכם הוא האדם החשוב ביותר בעבודה מבחינתכם. אם אתם לא מרגישים שיכול להיות חיבור טוב ביניכם – ותרו על העבודה.

אתם לא מרגישים שיהיה לכם קשר טוב עם המעסיק הישיר, תשקלו שנית את ההצעה, צילום: שאטרסטוק אתם לא מרגישים שיהיה לכם קשר טוב עם המעסיק הישיר, תשקלו שנית את ההצעה | צילום: שאטרסטוק אתם לא מרגישים שיהיה לכם קשר טוב עם המעסיק הישיר, תשקלו שנית את ההצעה, צילום: שאטרסטוק

4. אם התרבות הארגונית יותר בירוקרטית ופחות אישית, עסוקה בקיצוץ כל הוצאה אפשרית או פשוט לא עושה רושם טוב – אל תכנסו אליה.

5. אם אתם חשים שהאנשים שאתם פוגשים בתהליך הקבלה לא נלהבים מהעבודה שלהם – זה מעיד משהו על החברה.

6. אם אתם לא מצליחים לקבל תשובות ברורות וישירות לשאלות בסיסיות כגון שכר, אפשרויות קידום, ויעדים בסיסיים של החברה עבור המועמד, ‎לכו משם. משרות שלא מוגדרות היטב לעיתים רחוקות מאפשרות התפתחות מקצועית וקידום ועלולות לעלות לכם בבריאות.

7. אם החברה דוחה פעם אחר פעם את הראיון שלכם מכל מיני סיבות ("אנו ממתינים לדוחות הרבעוניים", "יש סגן נשיא חדש המתחיל לעבוד בשבוע הבא") פשוט עזבו את התהליך. אם למנהל כוח האדם אין די כוח כדי לנהל גיוס עובדים בעצמו, תארו לכם עד כמה יהיה זה בלתי אפשרי לבצע כל דבר בחברה כזו.

המתנה לראיון עבודה. אם דוחים אתכם פעם אחר פעם, זו סיבה לדאגה, צילום: שאטרסוק המתנה לראיון עבודה. אם דוחים אתכם פעם אחר פעם, זו סיבה לדאגה | צילום: שאטרסוק המתנה לראיון עבודה. אם דוחים אתכם פעם אחר פעם, זו סיבה לדאגה, צילום: שאטרסוק

8. אם דרישות השכר שלכם הופכות לעניין גדול, ומתמקחים אתכם על דרישת שכר שאתם יודעים בוודאות שהינה מוצדקת, חפשו אותה במקום אחר. לא תוכלו להיות מאושרים בחברה שמקמצת כל הזמן, בייחוד כשמדובר בעובדים מוכשרים.

9. נסו למצוא באינטרנט חוות דעת על החברה – אם רבות מהן שליליות, ותרו.

10. לבסוף – גם אם הכול נראה מושלם "על הנייר" אבל האינטואיציה שלכם צורחת "אל תיקח את המשרה!" – יש סיבה טובה לתחושה זו וכדאי שתמשיכו הלאה.

תגיות