אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים השיגה את רשימת הישראלים שהחזיקו בבנק HSBC ביחד כ-10 מיליארד דולר צילום: שירלי גבאי אילוז

רשות המסים השיגה את רשימת הישראלים שהחזיקו בבנק HSBC ביחד כ-10 מיליארד דולר

מדובר בדיסק עמוס נתונים על כ-8,000 ישראלים שקיבלה הרשות אחרי מו"מ ממושך עם משטרת צרפת. בין הישראלים בני שטיינמץ ויו"ר בנק הפועלים לשעבר שלמה נחמה. מלבד שמותיהם של בעלי החשבונות הגיעו לידי רשות המסים גם תכתובות בין אותם לקוחות לבנקאים שלהם וכן פירוט על יתרות עו"ש, הפקדות וכו'

01.08.2016, 10:46 | עמרי מילמן

רשימת הישראלים שהחזיקו כ-10 מיליארד דולר בשלוחות של הבנק השוויצרי HSBC בז'נבה וביציריך הגיעה לידי רשות המסים. רשימת הישראלים כוללת שמות ידועים כמו בני שטיינמץ, ויו"ר בנק הפועלים לשעבר, שלמה נחמה, החזיק 104 מיליון דולר (שטען בזמנו שהכספים דווחו כחוק לרשויות המס).

קראו עוד בכלכליסט

הרשימה מהווה חלק מהדו"ח שפרסם ארגון העיתונאים הבינלאומי ICIJ בפברואר שעבר וכללה את הרשימה שהגיעה כעת לידי הרשות. מדובר בדיסק עמוס נתונים על כ-8,000 ישראלים, בעוד שעל פי הפרסומים של ארגון העיתונאים נספרו כ-6,500 ישראלים.

שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן שלמה נחמה | צילום: אוראל כהן שלמה נחמה, צילום: אוראל כהן

מלבד שמותיהם של בעלי החשבונות הגיעו לידי רשות המסים גם תכתובות בין אותם לקוחות לבנקאים שלהם וכן פירוט על יתרות עו"ש, הפקדות וכו'.

בנק HSBC בז בנק HSBC בז'נבה, שוויץ | צילום: איי אף פי בנק HSBC בז

הרשימה היא חלק מדיסק עם פרטיהם של 24 אלף בעלי חשבונות ברחבי העולם, שנלקח ב־2009 על ידי עובד HSBC, ארווה פאלצ'יאני. העובד מכר את המידע לממשלת צרפת, ועל בסיסו היא פתחה בחקירת מס נגד כ־3,000 מאזרחיה בחשד להעלמת מס. ברשימה נמצאים שמותיהם של מאות יהודים צרפתים.

המדליף ארווה פאלצ המדליף ארווה פאלצ'יאני, לשעבר עובד ב-HSBC המדליף ארווה פאלצ

פאלצ'יאני מכר את הדיסק גם לשלטונות המס בגרמניה, באנגליה ובארה"ב והמידע הוביל לחשיפת מעלימי מס. משטרת צרפת העבירה את הרשימה גם לרשויות יוון, ספרד, אנגליה וארגנטינה בעבר וכעת גם לרשות המסים הישראלית. הרשות לא שילמה עבור הרשימה אלא השיגה אותה לאחר משא ומתן ממושך עם הרשויות הצרפתיות.

מעבר להכנסות ממסים שאמורות להיכנס לקופת המדינה, עצם הכנסת הכספים למעגל הכספים המדווחים ובכך לאפשר להם להיות מושקעים בארץ, יש אפקט חשוב לכלכלה הישראלית.

אולם על פי ההערכות חלק מהחשבונות מדווחים או נמצאים בהליך של גילוי מרצון להסדיר את תשלום המס שלהם כך שלא ברור עוד מה היקף ההכנסות ממסים ומה היקף הכספים הלא מדווחים כלל, זאת במיוחד לאור כך שמדובר על נתונים מהשנים 2007-1997 שעל חלקם, עברות המס הלא חמורות שאינן מעורבות בפשיעה, חלה התיישנות לאחר עשר שנים.

מנהל רשות המסים, משה אשר: "קבלת הרשימה מהווה אחד התוצרים המשמעותיים של המאבק בהון השחור והיא מצטרפת למהלכי חקיקה ומהלכים אחרים להשגת מידע על ישראלים שמחזיקים חשבונות בנקים ונכסים בחו"ל, דוגמת פרויקט ה FATCA והפרויקט המקביל של ה-OECD. בהזדמנות זו אני קורא לכל אותם ישראלים שיש להם הון לא מדווח בישראל ובחו"ל וטרם הגישו בקשה, להגיש בקשה לגילוי מרצון בהתאם לנוהל".

תגיות