אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המסע ללב חגורת החלודה: קלינטון וקיין יצאו למאבק על קולות עובדי הייצור צילום: איי.פי.

המסע ללב חגורת החלודה: קלינטון וקיין יצאו למאבק על קולות עובדי הייצור

הספירה לאחור של 100 הימים לפני הבחירות הכלליות החלה, והמועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב ביחד עם סגנה טים קיין מבקשת להסיט אליה את המצביעים של המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ: לבנים ממעמד נמוך, שפרנסתם נפגעה מצמצום משרות הייצור במדינה

01.08.2016, 21:03 | שירות כלכליסט

ביום שישי האחרון, יום לאחר שמועמדותה לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית הפכה לרשמית, יצאה הילארי קלינטון למסע של 965 ק"מ במדינות חגורת החלודה של ארה"ב - אוהיו, פנסילבניה, ויסקונסין, מישיגן, אילינוי ואינדיאנה. קלינטון וסגנה המיועד טים קיין נאמו במשך שלושה ימים באוזני חברי איגודי עובדים במפעלים, מורים ועובדים בקווי הייצור. קלינטון התחייבה להחיות את הייצור, להגדיל את היצע העבודות והבטיחה מדינה שבה "אנשים עדיין מייצרים". השניים מבקשים לקנות את לבם של מצביעי האזור, שנחשבים באופן מסורתי לתומכים של המפלגה הרפובליקנית.

קראו עוד בכלכליסט

אזור חגורת החלודה מסתמן כאזור מכריע בבחירות 2016. במהלך העשורים האחרונים המפלגה הדמוקרטית הפסידה בעקביות ליריבה הרפובליקנית בקרב לבנים עובדי צווארון כחול וחסרי השכלה, האוכלוסייה העיקרית באזור חגורת החלודה. ואכן, בעוד התמיכה הרחבה ביותר בקלינטון בסקרים הלאומיים מגיעה בעיקר מכיוונן של אוכלוסיות שאינן לבנות, מנשים ומבעלי השכלה גבוהה, אחוז התומכים הגבוה ביותר בטראמפ הוא בקרב לבנים ממעמד נמוך. טראמפ רוכב על המגמה הזו, ומתכנן להילחם בציפורניו על פנסילבניה, שם דווקא לא הצליחו הרפובליקנים לנצח מאז 1988, והיא מהותית לזכייה שלו בחגורת החלודה ובמדינות כמו אוהיו, מישיגן וויסקונסין.

הילארי קלינטון במפעל בג הילארי קלינטון במפעל בג'ונסטאון, פנסילבניה. "הדבר היחיד שטראמפ מייצר הוא פשיטות רגל" | צילום: איי.פי. הילארי קלינטון במפעל בג

במחוז קמבריה בפנסילבניה, למשל, 93% מהאוכלוסייה הם לבנים והשכר החציוני למשק בית במחוז עומד על 42 אלף דולר, בהשוואה ל־53.5 אלף דולר בארה"ב. סקר של חברת ריל קליר פוליטיקס מראה שהקרב בין טראמפ לקלינטון צמוד בשתי המדינות החשובות באזור: בעוד שבפנסילבניה היא מובילה ב־4% מול טראמפ, באוהיו היא מובילה ב־1% בלבד, 42.6% מול 41.8%.

בעשורים האחרונים שתי המפלגות הגדולות הציעו מעט מאוד למצביעים בערים הללו. הצד השמאלי של המפה הפוליטית בעיקר האשים את האוכלוסייה בחגורת החלודה בהצבעה שבטית ולא רציונלית. הצד הימני עזר מעט באמצעות קיצוצי מס והפחתת הרגולציה. המציאות היא כי שני הצדדים לא עשו מספיק כדי לעצור את הידרדרות האזורים הללו, שמקור הפרנסה שלהם נפגע בעקביות מאז שנות השמונים.

עתה החלה הספירה לאחור של 100 הימים עד לבחירות הכלליות, וקלינטון וקיין אמרו לקהל כי טראמפ שם רגליים לעסקים קטנים, פירק איגודים והוציא למיקור חוץ עבודות. קלינטון סנטה במועמד הרפובליקני: "טראמפ מסתובב ברחבי המדינה עם הכובע הזה 'להחזיר את אמריקה לגדולתה'. אבל את הדברים שהוא מייצר הוא מייצר בכל מקום אחר למעט אמריקה. הדבר היחיד שהוא מייצר פה הוא פשיטות רגל", אמרה בנאום שנשאה במפעל של יצרנית הצעצועים קונקס בהאטפילד, פנסילבניה. "באמריקה אנחנו לא סולדים מהצלחה", הוסיפה, "אך אנחנו בהחלט סולדים מאנשים שמנצלים אחרים כדי למלא את כיסיהם בדרכם לפסגה".

בתוך כך, פורסם היום כי מדד הייצור התעשייתי בארה"ב עמד ביולי על 52.6, בהתאם לצפי.  

תגיות