אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג האוניברסיטאות המובילות: הטכניון - המובילה בישראל, העברית צנחה ב-20 מקומות צילום: טכניון

דירוג האוניברסיטאות המובילות: הטכניון - המובילה בישראל, העברית צנחה ב-20 מקומות

על פי דירוג שנגחאי הכולל את 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם ארה"ב היא בעלת הנציגות הבולטת ברשימה, עם 8 מתוך 10 אוניברסיטאות במקומות הראשונים. הרווארד שומרת על המקום הראשון, ואחריה - סטנפורד וברקלי

15.08.2016, 11:21 | שירות כלכליסט

מהפך בצמרת: לראשונה מאז שהחל להתפרסם דירוג שנגחאי ב-2003, מפנה את מקומה האוניברסיטה העברית כמוסד הישראלי המוביל בדירוג לטכניון שעולה 8 מקומות למקום ה-69. בצל הקשיים הפיננסיים שהיא חווה בימים אלו, האוניברסיטה העברית צוללת 20 מקומות למקום ה-87, אך עדיין נותרה בין 100 המוסדות המובילים ביותר בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

דירוג שנגחאי, המתפרסם מאז 2003 מתבסס על מספר קריטריונים, ביניהם מספר חתני פרסי נובל בקרב צוות ההוראה והבוגרים ומאמרים שפורסמו בכתבי עת בולטים.

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, בירך על ההישג ואמר ל"כלכליסט" כי, "בדרך כלל יש לי ביקורת על כל תרבות הדירוגים הזו, אבל מכל הדירוגים האקדמיים אני חושב שמדד שנגחאי הוא המהימן ביותר כי הוא מתבסס על מדדים כמותיים שקופים ולא על משאלי פופולריות, יש לנו בטכניון דור חדש של חוקרים מעולים, והחברה הצעירים האלה עולים על אלה שקדמו לו". יחד עם זאת, פרופ' לביא הביע ביקורת על כך ש"בערך ב-40 השנים האחרונות מדינת ישראל לא השתתפה בבנייה של בניין אחד בטכניון. הכל הגיע הודות לתורמים שלנו".

פרופ פרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון. הכל הודות לתורמים - ולא לממשלה | צילום: אלעד גרשגורן פרופ

בעברית בירכו את הטכניון על ההישג, הביעו גאווה שגם השנה המוסד ממשיך להיות בין מאה המובילים בעולם אך גם הסבירו כי, "בהתייחס לדירוג לשנת 2016, חשוב לציין כי בסעיף של מספר הפרסומים המחקריים – האוניברסיטה עלתה בדירוג השנתי. הסעיף שהוביל לירידה בדירוג של העברית הינו 'מספר ציטוטי חוקרים מובילים" - תוצאה של ירידה עקבית ומתמשכת של מספר חברי הסגל האקדמי עקב המשבר הפיננסי של האוניברסיטה העברית" (ירידה של 22.5% במספר חברי הסגל מ-1,192 ל-924, ב-17 השנים האחרונות). בהנהלת האוניברסיטה ציינו כי בימים אלה הם מקיימים מגעים אינטנסיביים מול משרד האוצר על מנת לפתור את המשבר.

מלבד הטכניון והאוניברסיטה העברית, שלוש אוניברסיטאות ישראליות נוספות נכנסו לרשימה: מכון ויצמן נמצא במקומות 101-150 (ללא שינוי לעומת 2014 - מקומות אלה מפורסמים כמקבץ, ואין דירוג פרטני), אוניברסיטת תל אביב במקומות 151-200 (ללא שינוי) ואוניברסיטת בן גוריון - במקומות 401-500 (ללא שינוי). אוניברסיטת בר אילן צנחה לראשונה מהדירוג ואינה ברשימת 500 האוניברסיטאות המובילות בעולם. הטכניון, האוניברסיטה העברית ומכון וייצמן אף דורגו בין המקומות 51-75 בדירוג הפקולטה למדעים.

ומחוץ לבועה שלנו, אוניברסיטת הרווארד האמריקאית שמרה על מקומה כאוניברסיטה הטובה בעולם, תואר בו היא מחזיקה כבר 14 שנים רצופות. בכלל, לארה"ב נציגות בולטת ברשימה: 8 מבין 10 האוניברסיטאות הראשונות הן אמריקאיות. בריטניה אחראית לשתי האוניברסיטאות הנוספות בעשירייה: קיימברידג' במקום הרביעי ואוקספורד במקום השביעי.

אוניברסיטת הרווארד. מקום 1, צילום: בלומברג אוניברסיטת הרווארד. מקום 1 | צילום: בלומברג אוניברסיטת הרווארד. מקום 1, צילום: בלומברג

אחרי הרווארד מדורגות אוניברסיטאות סטנפורד וברקלי בקליפורניה במקומות השני והשלישי, בהתאמה. MIT בבוסטון סוגרת את החמישייה הראשונה.

אוניברסיטת סטנפורד. מקום 2 אוניברסיטת סטנפורד. מקום 2 אוניברסיטת סטנפורד. מקום 2

פרינסטון מדורגת שישית, והמכון הטכנולוגי של קליפורניה, אוניברסיטת קולומביה בניו יורק ואוניברסיטת שיקגו במקומות 8-10.

הטכניון, חיפה. מקום 69 בדירוג הכללי. מקום 1 בין האוניבסיטאות בישראל, צילום: טכניון הטכניון, חיפה. מקום 69 בדירוג הכללי. מקום 1 בין האוניבסיטאות בישראל | צילום: טכניון הטכניון, חיפה. מקום 69 בדירוג הכללי. מקום 1 בין האוניבסיטאות בישראל, צילום: טכניון

השנה לראשונה הצליחו שתי אוניברסיטאות סיניות להיכנס לרשימת 100 הגדולות. אוניברסיטת טסינגואה בבייג'ינג היא האוניברסיטה הסינית המובילה ומדורגת במקום ה-58, בעוד שאוניברסיטת פקינג הסתפקה במקום ה-71.

תגיות

91 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

90.
ירידה בהרשמה לאוניברסיטת בן גוריון בנגב
כתוצאה מהתחרות בשוק ההשכלה הגבוהה וכניסת המכללות יש ירידה חמורה בהרשמה לבן גוריון. בבן גוריון למדו כלל חשוב מאוד: כשמורידים סף קבלה חייבים להוריד רמת בחינות. היתה בזמנו נסיעה מביכה ומשפילה של נשיאת האוניברסיטה רבקה כרמי והמנכ ל שלה לסין בנסיון הזוי לייבא סינים במקום הסטודנטים הישראלים שלא נרשמים לבן גוריון. אבל בבן גוריון למדו כלל שני חשוב מאוד: גם הסינים שבאים ארצה מעדיפים את האוניברסיטאות במרכז והטכניון. פיתרון בבן גוריון לירידה בסף הקבלה: מדור קידום סטודנטים מנפיק תעודות לקויי למיד
אבי  |  17.08.17
89.
23% מאוכלוסיית חיפה קשישים. בקרב יהודים - 27%.
23% מאוכלוסיית חיפה קשישים. בקרב יהודים - 27%. כפול מהממוצע הארצי. אחוז הילודה בחיפה נמוך בכחצי עד שליש מערים אחרות בישראל. חיפה העיר המובילה בעולם בבתי אבות לנפש. היקף פעילות תעשיית ההיי טק בחיפה גדלה בקצב של 0.3% בשנה בלבד לעומת 2% בתל אביב. מול תוספת חצי מליון מ"ר משרדים בהרצליה נבנו בחיפה 30 אלף מ"ר בלבד בחמש השנים האחרונות. 2 מכל 3 חיפאים בגילאי 25-40 בענף ההיי טק - עזבו את העיר למרכז הארץ או לחו"ל. גם הטכניון מחפש כל הזמן לפתוח מרכזים בתל אביב וירושלים. האחרון שיסגור את האור.
Bee  |  17.08.16
לכל התגובות