אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון אישר את התקנות: שקיפות מלאה במכירת קרקע חקלאית צילום: דנה קופל

כחלון אישר את התקנות: שקיפות מלאה במכירת קרקע חקלאית

התקנות מחייבות בעל קרקע שאינה זמינה לבנייה להמציא מידע על סיכויי הפשרת הקרקע לבנייה ועל העלויות הצפויות במקרה של הפשרה

21.08.2016, 11:18 | אביב גוטר

סוף להונאות בשיווק קרקעות חקלאיות? שר הכלכלה והאוצר, משה כחלון, חתם על התקנות להגברת השקיפות במכירת קרקע שאינה זמינה לבנייה. 

קראו עוד בכלכליסט

לאחר שנים ללא שום הסדרה בתחום הנושא עלה לסדר היום, בעיקר לאחר התפוצצות פרשת חברת הנדל"ן אדמה. על פי החשד, בעלי אדמה אורן קובי, מעל בכספי לקוחות. כספי המעילה הגיעו מהפעילות המרכזית של החברה שיווק קרקעות חקלאיות לציבור הרחב שנמצאים בשלבים שונים לקראת הפשרה תוך הטעייה צרכנית שלכאורה מדובר בזכות לדירה שתיבנה בשנים הקרובות.

על פי התקנות, משווק שמבטיח כי הקרקע תופשר בעתיד, יהיה חייב להציג שומה שנערכה על ידי שמאי מוסמך, וזאת כדי להביא בפני הצרכן את כל המידע אשר יאפשר לו לקבל החלטה מושכלת לגבי היכולת להעריך באופן באופן מודע את סיכויי ההפרשה של הקרקע, מהם המכשולים בדרך להפשרה והחשוב ביותר – מהו לוח הזמנים והעלויות הצפויות לו.

קרקע חקלאית בכרכור (ארכיון) קרקע חקלאית בכרכור (ארכיון) קרקע חקלאית בכרכור (ארכיון)

בתחילת החודש אישרה ועדת הכלכלה של הכנסת את תקנות שהגיש משרד הכלכלה ונועדו לקבוע חובת גילוי של פרטים במקרה של מכירת קרקע שאינה זמינה לבנייה (לרוב קרקעות חקלאיות).

התקנות נועדו להגביר את השקיפות ולחייב להמציא מידע על סיכויי הפשרת הקרקע לבנייה ומידע על העלויות הצפויות במקרה של הפשרה, זאת על מנת לאפשר לצרכנים לקבל החלטה מושכלת על בסיס כמה שיותר מידע ונתונים.

על פי התקנות, מי שמפרסם קרקע שאינה זמינה לבנייה יגלה לצרכן בפרסומת, באופן ברור ובולט, כי היא אינה זמינה לבנייה.

כמו כן נקבעה גם חובת גילוי פרטים במהלך מכירה, לפיה המוכר חייב למסור לרוכש שומה הכוללת את הפרטים הבאים בלבד: האם סבירות מימוש תוכנית שינוי הייעוד היא קלושה או לא קלושה; ייעוד הקרקע נכון למועד עריכת השמאות וייעודו לאחר תוכנית שינוי הקרקע; שווי הקרקע הנוכחי; שווי הקרקע המשוער במקרה של שינוי הייעוד; משך הזמן הצפוי לשינוי הייעוד וכך כל ההוצאות שצפוי הרוכש לשלם במהלך שינוי ייעוד הקרקע ועוד.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
 עורכת דין נכבדה. שימי לב כי התקנות מטילות
 עורכת דין נכבדה. שימי לב כי התקנות מטילות את החובה על המוכר - המשווק ולא על הקונה.  חובה מוגדרת מאוד !!! כאן ההבדל הגדול !!!  כיום עו"ד לא מבצע את הבדיקות בעצמו אלא שולח את הקונה לעשות את כל הבדיקות על חשבונו. ואם יש עו"ד  שבכל זאת עושה את הבדיקות בעצמו הוא מטיל על לקוחו הקונה הפוטנציאלי את כל ההוצאות, לרבות שכ"ט השמאי גם אם בסופו של יום הוא מחליט לאור הבדיקות לא לרכוש את הקרקע. !!!
ChefHat  |  21.08.16
6.
בקיצור, רוצים להפוך את השמאים לנביאים. מאיפה לעזאזל
בקיצור, רוצים להפוך את השמאים לנביאים. מאיפה לעזאזל שמאי אמור לנחש מה האינטרסנטים בוועדות יחליטו על עתידה של קרקע ביום מין הימים...? ואם הוא יטעה בנבואה שלו - הרי שהוא יהיה חשוף לתביעות מצד הקונים. אז מה באמת אתם מצפים עכשיו משמאי לכתוב חוץ מתחזיות שחורות גם על קרקע ברחוב דיזינגוף בת"א...? הרי מה שמעניין אותו (ובינינו - כל אדם שפוי) - זה לשמור על התחת שלו.  כחלון - (שוב) שיחקת אותה..!
Paw  |  21.08.16
לכל התגובות