אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האטה של קיץ? היקף המשכנתאות בחודש יולי ירד ב-4% צילום: שאטרסטוק

האטה של קיץ? היקף המשכנתאות בחודש יולי ירד ב-4%

היקף המשכנאות עמד בחודש יולי על 5.35 מיליארד שקל, נמוך מהערכות המערכת הבנקאית שעמדו על 5.8 מיליארד שקל, אך גבוה ביחס לנתוני השנים האחרונות; בהשוואה לחודש המקביל אשתקד מדובר בירידה של 18% וזאת בגלל נתון גבוה במיוחד ביולי שנה שעברה רגע לפני שהעלאת מס הרכישה נכנסה לתוקף

24.08.2016, 13:38 | אביב גוטר
היקף המשכנתאות שנטל הציבור בחודש יולי עומד על 5.35 מיליארד שקל, ירידה בשיעור של 4% מהחודש שעבר ושל 18.8% בהשוואה לנתון המקביל אשתקד – כך עולה מנתונים שמפרסם היום (ד') בנק ישראל.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בנתון נמוך באופן ניכר מהערכות המערכת הבנקאית שעמדו על 5.8 מיליון שקל לחודש זה שנחשב לחזק באופן יחסי בענף הנדל"ן. עם זאת עדיין מדובר במספר גבוה באופן יחסי הממוקם רק לאחר חודש יוני, בו נטל הציבור כ-5.57 מיליארד שקל לצורך הלוואות לדיור.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

הירידה הגדולה בהשוואה לנתון המקביל של השנה שעברה מיוחסת בעיקר להעלאת מס הרכישה למשקיעים, מ-5% ל-8% בדירות של עד 1.6 מיליון שקל ומ-8% ועד ל-10% לדירות יקרות יותר. העלאת מס הרכישה זירזה משקיעים רבים להקדים את רכישותיהם, דבר שתרם רבות לשבירת השיא השנתי של כל הזמנים בהיקף נטילת המשכנתאות, עם מעל ל-65 מיליארד שקל ב-2015. עם זאת יש לציין כי מי שרכש דירה בחודש יולי לא הצליח להתחמק ונאלץ לשלם את שיעור המס המוגדל.

בסך הכל הבנקים העמידו משכנתאות ל-8,041 רוכשים - עלייה של 45 הלוואות בלבד בהשוואה לחודש יוני. כתוצאה מכך היקף ההלוואה הממוצע עומד על 665 אלף שקל, סכום הגבוה ב-18% בהשוואה לנתון המקביל אשתקד. בהשוואה לחודש יוני מדובר בירידה בשיעור של 4% - ירידה ראשונה מאז חודש נובמבר.

נתון נוסף שמתפרסם היום היקף המשכנתאות שנטלו משקיעים ועומד החודש 733 מיליון שקל – המהווים 13% מהיקף המשכנתאות החודש. לשם השוואה בחודש המקביל בשנה שעברה משקיעים היוו 17% מהשוק ונטלו משכנתאות בהיקף של 1.12 מיליארד שקל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
שוק הדיוק זה כמו פרמידת פונזי...
גם בפונזי כולם מרוויחים והמנייה עולה ועולה, אנשים באופורייה, כולם מרוויחים, שמים דולר יוצא שתיים... שמים מליון יוצא 3 מליון... אבל בסוף תמיד מי שנשאר בפנים ברגע הפיצוץ יפסיד את התחתונים- כל הרווחים של האחרים היו על הגב שלו... וזה מה שיקרא, מי שלא ימכור עכשיו ויצא מהשוק יתקע עם דירה שלא שווה הרבה אבל ימשיך לשלם עליה כל החיים שלו... זו הסיבה האמיתית שהמשקיעים בורחים... מקסימום רווח מינימום סיכון, שהפראייר הבא ידפק במקומם...
אריה  |  23.03.17
2.
וזה עוד כולל את מחיר למשתכן. בלעדיו היקף
וזה עוד כולל את מחיר למשתכן. בלעדיו היקף המשכנתאות היה קטן יותר. אגב, השמאי אמר שיש העלאת מחירים, זה אומר שלא רק קנו בפחות כסף, אלא כל עסקה הייתה יותר יקרה -> עוד פחות עסקאות. בקיצור השוק מתחיל לגסוס..מחיר למשתכן הוא זה שקצת מיישר את הסטטיסטיקה. לא צריך להיות גאון גדול בכדי להבין שלא שווה לקנות עכשיו. הסיבות הן ברורות: 1. ההשפעה של מחיר למשתכן "הדור הבא" - צריך לראות איך היא תשפיע. היא עלולה לגרום להורדה גדולה מאוד בביקושים. 2. הנחתת המס על מחזיקי 3 דירות - חלקם בטוח יפטר מהסחורה. 3. הריבית משכנתא בעליה - אמנם הריבית במשק לא זזה אך הריביות של המשכנתא החלו לטפס. זה גם מצנן מעט ביקושים. 4. עדיין צריך לזכור שיש 30K דירות לא מכורות אצל קבלנים. מתישהו צריך להעיף את הסחורה. עם כמות המנופים בחוץ, היצע הדירות הלא מכורות רק יגדל. 5. משרד האוצר מקבל המון ביקורת ואני מאמין שהוא ישלוף את האס בקרוב. יכול להיות שהאס זה מחיר למשתכן הדור הבא ויכול להיות שזה איזה חוק שכירות הוגנת שגם יטרוף את הקלפים.
Weights  |  24.08.16
לכל התגובות