אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הפנים עמד להעניק לעיריית נתניה פרס על "ניהול כספי תקין" וחזר בו צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

משרד הפנים עמד להעניק לעיריית נתניה פרס על "ניהול כספי תקין" וחזר בו

עיריית נתניה היתה אמורה לקבל מחר יחד עם רשויות נוספות את הפרס, אולם שר הפנים דרעי החליט להוציא את נתניה מהרשימה בעקבות החקירה המשטרתית נגד ראשת העירייה וחדושים נוספים. נתניה זכתה בפרס ב-4 השנים האחרונות

18.09.2016, 11:20 | ניר טל

עיריית נתניה הייתה אמורה לקבל מחר (ב') את פרס "ניהול כספי תקין" משר הפנים, אולם בשל  חקירות משטרה המתנהלות נגד ראשת העירייה מרים פיירברג, ביטל המשרד את הענקת הפרס לעירייה.   

קראו עוד בכלכליסט

שר הפנים אריה דרעי יעניק מחר  את הפרס לעשרות רשויות שעמדו בקריטריונים למינהל תקין, בטקס בבנייני האומה בירושלים. בין הרשויות שיקבלו מחר את הפרס יבנה, קריית ביאליק, קריית אתא, הוד השרון מועצה אזורית עמק יזרעאל והוד השרון. הפרס הוענק לעיריית נתניה ב-4 השנים האחרונות.

ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג בימים טובים יותר. הורחקה מהעירייה ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג בימים טובים יותר. הורחקה מהעירייה ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג בימים טובים יותר. הורחקה מהעירייה

בעיריית נתניה הופתעו מההחלטה שלא להעניק להם את הפרס. בעקבות פניה של "כלכליסט", משרד הפנים מסר כי הנימוק המרכזי שלא להעניק השנה את הפרס על מינהל תקין לעיריית נתניה הוא בעקבות החקירה המשטרתית.

ברקע להחלטה, מעצרה של פיירברג ובנה בתחילת החודש שחשודים בקבלת שוחד מקבלנים בתמורה לסיוע בפרויקטים נדל"נים במסגרת חקירת פרשת השחיתות בעיר. נכון להיום שוהה פיירברג במעצר בית לאחר שהורחקה מן העירייה.

פרס שר הפנים לניהול כספי תקין הוא פרס הניתן אחת לשנה לעשרות רשויות על בסיס פרמטרים שונים שעיקרם ניהול כספי תקין והתנהלות אחראית של בעלי תפקידים ברשויות השונות. בין היתר, נבחנים יחסים פיננסים כמו גירעון, הכנסות, הוצאות הנהלה ושיעור גביית ארנונה. בנוסף, הרשות נדרשת לעמוד בסעיפים הקשורים למינהל תקין לדוגמא: איסור מסירת עבודות ללא פרסום מכרז. לשר הפנים סמכות למנוע הענקת הפרס במקרים של אירועים חריגים. 

מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "עד לפניית 'כלכליסט' לא קיבלנו הודעה רשמית ממשרד הפנים על ביטול קבלת הפרס והנימוקים להחלטה זו. בכל מקרה וככל שהדבר נכון, לדעתנו מדובר בהחלטה שגויה ובלתי מידתית. כידוע, פרס ניהול כספי תקין מתייחס לשנים 2014 -2015 כאשר ההודעה על הזכייה התקבלה כבר באוגוסט 2016 על ידי הזמנה לקבלת הפרס בטקס שיתקיים מחר. הפרמטרים על פיהם זכתה העירייה בפרס הם של ניהול תקין והתנהלות נכונה של הרשות בנושאים שונים ומגוונים. אילולא היה נקבע הטקס למועד מאוחר מרגע ההודעה, הרי שלא היינו עומדים כעת לפתחה של סוגיה זו. אנו גורסים כי כל הקשר אחר שבגינו נתקבלו שיקולים לשלילת הפרס אינם ראויים. בהנחה וההחלטה נובעת מהשלכות האירועים האחרונים, הרי שמדובר בראשיתה של חקירה שאין לדעת את תוצאותיה וכל החלטה מרחיקת לכת שמתקבלת בהווה, יש בה מן חריצת הדין והבעת דעה מוקדמת שאינן במקומן. כל שנותר לנו כעת הוא לקוות שמשרד הפנים ישנה את החלטתו שאת נימוקיה, כאמור, איננו יודעים".

תגיות

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

59.
 למערכת המשפט כאן יש מסורת עמוקה של פסקי
 למערכת המשפט כאן יש מסורת עמוקה של פסקי דין מגוחכים להפליא בעבירות שחיתות. דין אחד למי שנתן וקיבל שוחד בחברת החשמל, שהיא אמנם חברה ממשלתית אבל לא חלק מהרשויות הנבחרות, ודין אחר לפוליטיקאים.  בשני מקרים שאני מכיר שבהם ניתן שוחד לבכירים בחברת החשמל, עונשי המאסר היו 6 שנים. באחד מהם, המקרה של השופט המחוזי לשעבר דן כהן, מדובר במי שחולל נזק של מיליארדים לציבור בישראל. במקרה השני של מי שחוללו נזק חמור הרבה פחות. הם גם שילמו קנס של 2 מיליון שקלים וחולט מהם רכוש בשווי של עוד מיליונים רבים. גם רמי דותן, שקיבל שוחד וגרם נזק חמור לחיל האוויר, נידון לשנות מאסר ממושכות מאוד. אבל זה לא המערכת הפוליטית. כשזה מגיע למערכת הפוליטית עונשי המאסר על שחיתות מעולם לא חצו את רף השנים הבודדות. הכי חמור זה 5 שנות מאסר ברוטו (בפועל זה מעט יותר מ3 שנים). לרוב העונש הוא סביב השנה וחצי שנתיים, לא יותר. אהוד אולמרט נידון בפסק דין שנחשב ליוצא דופן ל6 שנות מאסר ולקנס של מיליון ש"ח. שופט אחד דן אותו ופסק הדין הזה בוטל בערעור לעליון. פסק הדין של העליון היה שנה ו7 חודשים ברוטו בכלא (שנה נטו אחרי שליש) והקנס נעלם לו. זאת הנורמה במקרי שוחד. מושחת יכול לקבל מיליונים, את חלקם הוא מצליח להבריח לחו"ל, לשבת שנה בכלא מעשיהו, עם עברייני צווארון לבן לא אלימים, בשמירה נמוכה ויחסית בתנאים טובים (ביקורים תכופים, חופשות, שטח פתוח יחסית) ולצאת כשהמיליונים מחכים לו אי שם. ישנם גם מקרים שבהם לוקחי שוחד נידונו לעבודות שירות בלבד. למשל מקרה של סגן ראש עיר שנידון ל6 חודשי עבודות שירות על לקיחת שוחד, ללא קלון, וחזר לתפקידו מייד בסיום עבודות השירות.  אנחנו עוד לא מדברים על מקרים שבהם זה נגמר בזיכוי, וכאלו יש יותר מאשר בכל תחום אחר אני מניח. ועל מקרים שבכלל לא מבשילים לכתב אישום כי סף הראיות הנדרש גבוה יותר מבכל מקום אחר כנראה. למה? כי המשפטנים כנראה לא נוגעים לפוליטיקאים בשחיתות, שהיא הבייבי שלהם. בתמורה הפוליטיקאים לא נוגעים למערכת המשפט באקטביזם השיפוטי שלה.
Bike  |  18.09.16
לכל התגובות