אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

Mobile 2017

"החסם המרכזי בהייטק הישראלי - היעדר כוח אדם"

יו"ר רשות החדשנות, אבי חסון, אמר בוועידת Mobile 2017 של כלכליסט כי "אנחנו עושים היום מאמץ כדי שלא נגיע לתקרת הזכוכית בתחום גיוס עובדים"

31.10.2016, 11:43 | אסנת ניר

"אין מדינה בעולם שלא משקיעה היום כספים בחדשנות ויזמות. אנחנו משקיעים באופן יחסי פחות - וזה אתגר לא פשוט", כך אמר הבוקר (ב') אבי חסון, המדען הראשי ויו"ר רשות החדשנות במשרד הכלכלה, בוועידת Mobile 2017 של "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

לטענת חסון, "ההייטק הישראלי עומד בצומת מעניינת: לפניו הרבה אתגרים אך גם התקדמות גדולה: אנחנו ממצבים עצמנו כמרכז חדשנות בעולם עם גיוסים ששוברים שיאים". לדבריו, "החיבור של התעשייה הישראלית למרקם העולמי הדוק ויש מקום לגאווה ושביעות רצון. ההייטק הישראלי עובר התבגרות".

עוד טען חסון כי "מעל 100 חברות בענפים שונים ומגוונים מגיעים להבשלה. לא פעם שומעים על אקזיטים, אך חלק מהרוכשות הן חברות ישראליות, שהופכות להיות חלק מהותי מהצמיחה. הרבה מהיזמים חוזרים לארץ לעשות עוד חברה ועוד חברה ומנסים לקחת את החברה שלהם והאקוסיסטם כולו לשלב הבא".

"אפשר להיות אופטימיים כשמסתכלים על הפורטפוליו המאוזן", טוען חסון, "מידי שבוע מגיעים לכאן ספקי טכנולוגית רכב ויצרנים - מגיעים כי העולם משתנה ויש כאן טכנולוגיות שמתאימות להם, אבל הם באים לפה גם כי הם באמת לא יודעים לאן העולם הזה הולך. יצרני רכב חיו במשך שנים באי ודאות ורבים רואים בישראלים מקום אסטרטגי לחדשנות בעולם של אי ודאות שדורש מוביליות".

המדען הראשי ויו"ר רשות החדשנות במשרד הכלכלה אבי חסון, צילום: צביקה טישלר המדען הראשי ויו"ר רשות החדשנות במשרד הכלכלה אבי חסון | צילום: צביקה טישלר המדען הראשי ויו"ר רשות החדשנות במשרד הכלכלה אבי חסון, צילום: צביקה טישלר

עם זאת, לטענת חסון, "אם רוצים לשמר את המובילות שלנו צריך לטפל בכמה בעיות יסוד: החסם מרכזי היום הוא כוח אדם - קשה היום לגייס כוח אדם, גם בגלל השכר אך גם כי צריך עוד אנשים, אתגר משותף לכולם שהוא שורש הבעיה. עושים היום מאמץ בין ממשלתי לפתור את הבעיה כדי שלא נגיע לתקרת הזכוכית. אנחנו היום מחוייבים לעשות כל מה שאפשר, כדי לא רק לנצל את היכולת ולסחוט את הלימון, אלא גם להגדיל את כוח האדם. המאמץ הממשלתי מתבטא בי היתר בהקמת הרשות לחדשנות, דרכה יבוא האימפקט הכלכלי."

"אין לנו מנוע צמיחה אחר חוץ מהחדשנות, אך צריך לחזק את האימפקט הכלכלי, מתבטא בין היתר בהקמת הרשות לחדשנות, שתקשר בין היזמים לגורמים הממשלתיים. אנחנו רואים עצמנו כמי שאמורים להוביל את המדיניות ולרכז את העבודה הממשלתית כדי שנוכל להשיג יותר וחושב שיש מקום להיות אופטימיים", אמר חסון.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
כשתחום ה"הייטק" הצליח להתרומם בשנות השמונים תחילת התשעים,
כשתחום ה"הייטק" הצליח להתרומם בשנות השמונים תחילת התשעים, המדינה הכשירה הרבה פחות מהנדסים מאשר היום. המדינה צריכה להתנהג כמו מדינה ולא רפובליקת בננות ולאכוף את החוקים שהיא עצמה חוקקה נגד אפליה מטעמי גיל. זה לא יקרה עם ראש ממשלה שמאמין בפרטת המשטר.
Cactus  |  31.10.16
8.
תעשה טובה. ערימות של מהנדסים ומנהלים מנוסים חריפים
תעשה טובה. ערימות של מהנדסים ומנהלים מנוסים חריפים וחזקים שיכולים ללמד כל ילד צניעות מהי ואיך ניגשים לתפור בעיות - אבל המסדרונות מלאים בזבי חוטם וחברים של חברים שעל הגיוס שלהם מישהו קיבל איזה בונוס מסכן . זה החטא של חברות ההייטק הצעירות - חוסר היכולת לשלב עובדים מנוסים בגילאים שונים. מגמה שהלכה ותפחה. המדינה צריכה לעשות אפלייה מתקנת במשרות שלה , כנל בכל המוסדיים והבנקים
Processor  |  31.10.16
7.
יש פה המון אנשים איכותיים, עם/בלי ניסיון, הסינון
יש פה המון אנשים איכותיים, עם/בלי ניסיון, הסינון לא יעיל... הסיבה שהוא חצי צודק היא, שכל מי שיש לו ניסיון תעסוקתי ובאמת עובד בהיי-טק, רוצה או כבר בתהליכים של לעזוב את הארץ (אלו שכבר עזבו לא נחשבים). וכך כוח האדם האיכותי דיי מוגבל פה. זה מאוד פשוט. גם אם יביאו כוח אדם מחו"ל, המהנדסים הזרים יבינו מאוד מהר שלא כזה להיט לעבוד בארץ... עם מוסר עבודה של עבדים, ומס של 60% מהמשכורת ומחיה יקרה, לא ישאר להם לחיסכון. אני לא רואה איך המהנדסים הזרים ישארו פה לאורך זמן. גם לא המהנדסים המקומיים
Goggles  |  31.10.16
לכל התגובות