הסוכר יורד, הרווחים עולים
גיוס המשקיעים לאג"ח החברתית למניעת סוכרת בישראל מתקרב לסופו, ובעוד חודשיים יתחיל טיפול בחולים טרום־סוכרתיים, שאמור להחזיר את ההשקעה ואף לספק תשואה
קראו עוד בכלכליסט
הכספים שיגויסו באמצעות האג"ח יממנו טיפול בחולים שמוגדרים "טרום־סכרתיים", בשאיפה ליצור רווחים מהפעילות החברתית הזו. הפעילות תכלול שינוי אורח חיים וטכניקות למניעת התפרצות המחלה, ותישפט על פי תוצאות מדידות - כלומר עד כמה היא הצליחה להקטין את שיעורי התפתחות הסוכרת. אם הפעילות תצליח, היא תקבל תשלום מקופות החולים וביטוח לאומי. הצפי של מנפיקי האג"ח הוא שהתשלום שיתקבל יספיק להחזר השקעה ולייצור תשואה למשקיעים.
הפרויקט שימומן באמצעות האג"ח החברתית אמור לטפל באוכלוסייה של 2,250 טרום־סוכרתיים, ומדידת התוצאות תתבצע מול קבוצת ביקורת. משך החיים של האג"ח אמור לעמוד על שלוש-חמש שנים.
בשלב ראשון יישלחו אלפי הפניות לבדיקות דם כדי לאתר מועמדים פוטנציאלים למחזור הראשון, והקבוצה הסופית תגובש לאחר מפגש עם רופאי המשפחה במרפאות. במקביל החלה הכשרה של דיאטנים ומאמני כושר שיובילו את התוכנית. היישובים שנבחרו למחזור הראשון הם באר שבע, אשקלון, חולון, בת ים, נתניה, חדרה, חיפה, קריית חיים וקריית ים.
המיזם פותח בשיתוף פרופ' רן בליצר משירותי בריאות כללית ופרופ' איתמר רז, ראש המועצה הלאומית לסוכרת בישראל. משך תוכנית ההתערבות הוא שנתיים, ובשלוש השנים שלאחריהן יימשכו המעקב והתמיכה.
הצפי הוא למניעת תחלואה של יותר מ־700 מקרי סוכרת מבין המשתתפים, אשר יביא הן לשותפים והן למשק הישראלי חיסכון של עשרות מיליוני שקלים בשנה בדמות מניעת הוצאות טיפולים, היעדרויות מעבודה, ירידה בפריון, אבטלה, ותמותה מוקדמת.
בישראל חיים כיום כ־500 אלף חולי סוכרת מסוג 2, וכ־400 אלף טרום־סוכרתיים, ומספרם רק עולה בהתמדה. כמו כן אם בעבר אובחנה הסוכרת לרוב בגילי 50-60, היום יותר ויותר אנשים בגילי 50-45 מפתחים את המחלה. בטווח של כעשר שנים מהתפרצות המחלה אחוז ניכר מהחולים הסוכרתיים מפתחים סיבוכים רפואיים, עד כדי נכות תפקודית.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה