אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק, גוגל, טוויטר ומיקרוסופט יקימו מאגר נתונים משותף לתוכן אלים וטרוריסטי צילום: רויטרס

פייסבוק, גוגל, טוויטר ומיקרוסופט יקימו מאגר נתונים משותף לתוכן אלים וטרוריסטי

חברות הטכנולוגיה הגדולות יתריעו אחת לשנייה על חשבונות ותכנים המזוהים עם ארגוני טרור ופעילים ויפעלו על מנת להוריד אותם מרשת במהירות

06.12.2016, 16:18 | הראל עילם
המלחמה המקוונת בטרור: ארבע מחברות האינטרנט הגדולות בעולם הכריזו הבוקר (ג') על שיתוף פעולה להקמת מסד נתונים משותף, שיאגד את כל המידע שיש ברשותן על ארגוני טרור. המטרה של מסד הנתונים היא לאפשר לחברות להסיר במהירות תכנים של ארגוני טרור המופצים דרך רשתות חברתיות, כמו גם תכנים אלימים ותכני שנאה.

קראו עוד בכלכליסט

פייסבוק, גוגל, טוויטר ומיקרוסופט בחרו לשתף פעולה פחות מיממה לאחר ששרת המשפטים של האיחוד האירופי, וורה ג'ורווה (Jourova), ביקרה אותן בחריפות על כך שהן אינן עומדות בתקינה חדשה יחסית, שדורשת מכל החברות להסיר תכנים אלימים שכוללים פשעי שנאה בתוך 24 שעות מרגע הדיווח.

החברות כבר משתפות פעולה במאגרים דומים של תוכן פדופילי וסחר בבני אדם, צילום: Pixabay החברות כבר משתפות פעולה במאגרים דומים של תוכן פדופילי וסחר בבני אדם | צילום: Pixabay החברות כבר משתפות פעולה במאגרים דומים של תוכן פדופילי וסחר בבני אדם, צילום: Pixabay

מסד הנתונים יכלול בין השאר תמונות, קטעי וידיאו, מאמרים, אנשי קשר, כתובות IP ועוד. המטרה היא לאפשר לחברות להתריע אחת בפני השנייה על הצפה של התכנים האלו, כדי שיוכלו לעצור אותם מבעוד מועד. זה קריטי במיוחד עבור טוויטר, שעדיין נאבקת להסיר חשבונות המזוהים על ארגוני טרור, ביניהם גם דאעש. בשנים האחרונות טוויטר הסירה למעלה מ-360 אלף חשבונות שמקושרים לארגוני טרור ופעילי טרור.

"אנחנו נתחיל לחלוק בינינו מידע על התמונות והסרטונים האלימים והאגרסיביים ביותר שהסרנו מהשירותים שלנו – זהו תוכן שככל הנראה מפר את תקנות השימוש של כל החברות" נאמר בהודעה הקבוצתית שארבעת החברות פרסמו הבוקר. "כל החברות במאגר יכולות להשתמש במידע על מנת לזהות תוכן עוין שנמצא על השירותים שלהן, ולהסיר אותו במידת הצורך".

החברות כבר משתפות פעולה במאגרים דומים ורחבים יותר, שנועדו בין השאר להלחם בתופעות של פורנוגרפיית ילדים וסחר בנשים, אבל עד לאחרונה לא הציגו מדיניות ברורה כיצד הן מתכוונות להלחם בפשעי שנאה – גם לאחר שסרטונים שהופצו על ידי דאעש והראו הוצאות להורג הופצו בצורה רחבה ברשתות חברתיות לפני שהוסרו.

ארבעת החברות הבטיחו כי המאגר הוא צעד מניעתי, אבל שהן יתחילו לפעול במקביל בצורה אגרסיבית יותר ויגיבו במהירות לכל תלונה על תכנים אלימים ופשעי שנאה ברשתות החברתיות.

תגיות