אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת התחזיות

ברק סורני: "הציבור מצביע ברגליים ומעדיף לנהל את כספו בבתי השקעות על פני הבנקים"

מנכ"ל בית ההשקעות פסגות אמר את הדברים בוועידת התחזיות של "כלכליסט" והעריך: "בחמש השנים הקרובות נכפיל את מרכיב בנכסים הלא סחירים בהשקעות קופות הגמל והפנסיה"

28.12.2016, 10:02 | רעות שפיגלמן
"עד 2020 55% מנכסי הציבור ינוהלו בידי בתי ההשקעות", כך פתח את נאומו ברק סורני, מנכ"ל פסגות, בוועידת התחזיות של "כלכליסט" שנערכת היום (ד') בתל אביב. עוד אמר סורני כי פסגות תכפיל ב-5 השנים הקרובות את מרכיב הנכסים הלא סחירים בהשקעות קופות הגמל והפנסיה.  

קראו עוד בכלכליסט

"לאורך השנים האחרונות אנו עדים לעלייה מתמדת בשיעור הנכסים המנוהלים בידי גופים מוסדיים בישראל מתוך תיק נכסי הציבור. המגמה הזאת התעצמה בעשור האחרון מאז רפורמת בכר ואנחנו בפסגות מעריכים כי כבר ב-2020 רוב כספו של הציבור (55%) שיעמוד על כ-4 טריליון שקל ינוהל בידי הגופים המוסדיים. אנחנו רואים בזה הבעת אמון של הציבור בבתי ההשקעות כאשר הוא מצביע ברגליים ובוחר באופן טבעי בבתי ההשקעות שינהלו את כספו", אמר סורני.

לדבריו, על פי נתונים שפורסמו לאחרונה על ידי משרד האוצר, כ-70% מההורים בחרו באופן אקטיבי לפתוח עבור ילדיהם קופת גמל להשקעה בבית השקעות במסגרת תוכנית חיסכון לכל ילד ורק כ-30% בחרו לפתוח תכנית חיסכון באחד הבנקים. "אני מניח שלפני עשור היינו רואים מספרים שונים, כנראה הפוכים, והדבר מלמד על הביטחון שחש מרבית הציבור בבתי ההשקעות והתפיסה שהם אלו שיודעים לנהל כסף", הוסיף.

בפתיחת ההרצאה סקר סורני את התפתחות תיק הנכסים של הציבור בישראל: "כיום עומד תיק הנכסים של הציבור על כ-3.4 טריליון שקל - שיא כל הזמנים. הנתונים מלמדים שהגידול נובע רובו ככולו מהגידול שחל בהיקף התיק הפנסיוני, כלומר ביטוחי המנהלים, קופות הגמל וקרנות הפנסיה, שעומד כיום על כ-1.4 טריליון שקל. הסיבות לכך הן: תשואה של כ-73% בעשור האחרון, גידול בהשתתפות בכוח העבודה, אבטלה נמוכה ורפורמות שונות בעולם החיסכון ארוך הטווח.

"כיום" אמר סורני, " מספקים בתי ההשקעות את סל המוצרים הרחב והמגוון ביותר אי פעם לציבור. יש לנו את היכולת להתאים באופן מירבי בין צרכי החוסכים והמשקיעים לבין המוצר המתאים ביותר. מוצרים כמו גמל להשקעה, תיקון 90 וכאמור חיסכון לכל ילד שהצטרפו לאחרונה למדף המוצרים של בתי ההשקעות מאפשרים לנו לפנות לקהלים חדשים."

ברק סורני, מנכ"ל פסגות בוועידת "כלכליסט". "עד 2020 55% מנכסי הציבור ינוהלו בידי בתי ההשקעות", צילום: צביקה טישלר ברק סורני, מנכ"ל פסגות בוועידת "כלכליסט". "עד 2020 55% מנכסי הציבור ינוהלו בידי בתי ההשקעות" | צילום: צביקה טישלר ברק סורני, מנכ"ל פסגות בוועידת "כלכליסט". "עד 2020 55% מנכסי הציבור ינוהלו בידי בתי ההשקעות", צילום: צביקה טישלר

סורני סקר את התפתחות תיק הנכסים של קופות הגמל בדגש על קופת הגמל הגדולה בישראל - גדיש - המנוהלת על ידי פסגות. "בשנים האחרונות בוצעו התאמות הנדרשות בתיק הנכסים על מנת לייצר ערך ללקוחות", אמר. "אם בשנת 2000 אחוז הרכיב הממשלתי היה כ-50% ושיעור המניות והאג"ח הקונצרני עמד על כ-30% הרי שהיום הרכיב הממשלתי ירד לרמה של פחות מ-30% ושיעור האג"ח והמניות הוכפלו לרמה של כ-60%".

עוד ציין סורני כי רכיב ההשקעות האלטרנטיביות - קרנות השקעה וגידור והשקעות בנדל"ן - עלו מרמה של כ-2% ב-2000 לרמה של כ-7% ב-2016.

"עולם ההשקעות כיום הוא גלובלי ולכן חשוב כל הזמן לבחון וללמוד מה עושים הגופים המובילים מעבר לים. כאשר בוחנים את הרכב הנכסים של הגופים המוסדיים הגדולים בעולם, לדוגמא קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה (קלפרס) ניתן לראות כי מרכיב הנכסים האלטרנטיביים עומד על כ-20% - כלומר פי שלושה מאשר בגדיש. המטרה שלנו בחמש השנים הקרובות היא להכפיל את היקף ההשקעות שלנו בתחומים אלו, וזאת על מנת לייצר ערך מוסף לחוסכים. בנוסף, נמשיך להגדיל את שיעור הנכסים המושקע בחו"ל ובמט"ח מסך תיק ההשקעות ונקטין את הטיית הבית".

בדברו על תחזיות המאקרו של בית ההשקעות לשנת 2017 אמר סורני כי הדבר המרכזי שימשיך ללוות אותנו בשנה הקרובה הוא חוסר הוודאות הפוליטית באירופה ושאלת התחזקותן של המפלגות האירו-סקפטיות. "שיעור הצמיחה לנפש בעולם ימשיך לעלות ב-2017 כאשר התחזית שלנו לגבי המשק הישראלי תעמוד על כ-1.7% - וזאת בסיוע ההשקעות בלוויתן ובאינטל. בארה"ב הצמיחה החזויה היא של כ-1.5% לעומת 0.9% ב-2016 ואילו באירופה (1.2%) וביפן (0.7%) נמשיך לראות דשדוש בצמיחה גם השנה.

לגבי האינפלציה החזויה בארה"ב היא 2.3%, באירופה 1.3%, ביפן 0.6% ובישראל אינפלציה של 0.9%, לעומת אינפלציה שלילית של 0.1% השנה.

תגיות