אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי הכוס המלאה: הדברים הטובים ביותר בלהיות מפוטרים צילום: שאטרסטוק

חצי הכוס המלאה: הדברים הטובים ביותר בלהיות מפוטרים

פיטורים אינם חוויה נעימה, אך הם מהווים הזדמנות לבחון את מסלול הקריירה ואף ולמצוא עבודה מתאימה יותר

03.01.2017, 12:29 | מעין מנלה

פיטורים הם חוויה לא נעימה. אף אחד לא רוצה להרגיש מיותר או לא מתאים למקום עבודתו וברוב המקרים הם גם מגיעים בהפתעה, גם אם הכתובת הייתה על הקיר. למרות החוויה השלילית, ישנן גם נקודות אור בפיטורים. ישנם אף אנשים שאומרים שהפיטורים היו הדבר הטוב ביותר שקרה להם. אלו הם האנשים שראו את חצי הכוס המלאה וניצלו את סיום ההעסקה למציאת עבודה טובה ומתאימה יותר. להיות מפוטרים יכולה להיות נקודת המפנה בקריירה שלכם, אלו הם הדברים החיוביים ביותר בפיטורים:

1. פיטורים שופכים אור על כל החסרונות והיתרונות בעבודה שעזבתם. יש עובדים שמגלים שהם נאלצו לעשות שמיניות באוויר כדי להתאים את עצמם לעבודה שבעצם לא התאימה להם כלל. מתוך חוויית הפיטורים הכואבת ניתן לראות בבהירות את הסיבות שבגללן העבודה הקודמת לא התאימה לכם ואת הסיבות שבגללן נשארתם למרות זאת. רשימה של הסיבות האלו יכולה לסייע לכם לחדד מה אתם מחפשים בעבודה הבאה.

2. פיטורים הם הזדמנות לעצור ולבחון את מסלול הקריירה שלכם, להבין מה לא עבד בעבר ומה אתם רוצים שיהיה בעתיד. מרבית העובדים לא עוצרים לעשות את הבדיקות הדרושות כדי לנהל קריירה באופן אפקטיבי, פיטורים מכריחים אותנו לשאול שאלות בסיסיות בנוגע לחיי העבודה. לדוגמא, איזו עבודה היא עבודת החלומות מבחינתכם, היכן תרצו להיות בעוד חמש שנים והאם המקצוע בו אתם עוסקים משתנה כך שתצטרכו לעשות התאמות בכישוריכם המקצועיים.

3. אחת המתנות שמקבלים עם הפיטורים היא מתנת הזמן – זמן לחיפוש עבודה במהלך התקופה שבה אתם זכאים לדמי אבטלה. אם הייתם צריכים לחפש עבודה בזמן שאתם עובדים במקום אחר, לא הייתם יכולים להפוך את חיפוש העבודה לעבודה במשרה מלאה. שיפוץ קורות החיים, חיפוש במודעות דרושים ואתרים, שימוש ברשתות החברתיות והתאמה של מכתבים מקדימים למשרות שונות, כל אלה פעולות שתוכלו לעשות טוב יותר בזמן שאתם משקיעים את כל כולכם בחיפוש.

פיטורים אינם חוויה נעימה אך הם יכולים להיות נקודת מפנה בקריירה, צילום: shutterstock פיטורים אינם חוויה נעימה אך הם יכולים להיות נקודת מפנה בקריירה | צילום: shutterstock פיטורים אינם חוויה נעימה אך הם יכולים להיות נקודת מפנה בקריירה, צילום: shutterstock

4. פיטורים יכריחו אתכם לעבוד על כישורי הנטוורקינג שלכם ולגלות מיהם חבריכם האמיתיים. פתאום כשאינכם עובדים תוכלו להיזכר בחברים הישנים שלכם, אלו שלא היה לכם זמן לראות כי הייתם בעבודה. אותם חברים, כך ודאי תמצאו, עובדים במקומות מעניינים, מכירים אנשים אחרים שעובדים במקומות שאולי תרצו לעבוד בהם, שומעים על משרות שנפתחות ויכולים לסייע לכם בחיפוש עבודה. מה שלא מומלץ לעשות הוא לכתוב פוסט כללי בפייסבוק ולבקש מחבריכם עזרה במציאת האתגר הבא. תהיו ספציפיים ותשקיעו בקשרים מבלי לצפות לתמורה. רשת הקשרים המקצועיים שלכם יכולה להיות נכס בחיפוש עבודה אך דאגו לא להפוך את חבריכם לחברת ההשמה שלכם.

5. פיטורים יאפשרו לכם לגלות את החוזקות שלכם ולמצוא עבודה מתאימה יותר. אולי תגלו שיש לכם המון כישורים אך אינכם מומחים ממש באף אחד מהם. זה הזמן להבין מהי המומחיות הגדולה ביותר שלכם ולהתמקד. אם אתם טובים בהרבה דברים יכול להיות שהמיקוד יהיה קשה, אך הוא קריטי לחיפוש עבודה. האמת המרה היא שאם אינכם מומחים או הטובים ביותר בדבר אחד שנדרש על ידי המעסיק – אפשר להחליפכם בקלות. אינכם חייבים לזנוח את כישוריכם הרבים – רק להתמקד בדבר אחד שמאפיין אתכם מקצועית. זהו הדבר שאתם מוכרים ובגללו מעסיקים יעדיפו אתכם על פני מועמדים אחרים.

6. הדשא באמת ירוק יותר. קלישאות כמו "הכל לטובה" או "תמצאו משהו טוב יותר" יכולות להוציא אדם שפוטר מדעתו. אבל האמת היא שכאשר תתחילו בחיפוש העבודה, תעברו על קורות החיים שלכם ותגלו שעברתם כבר דבר או שניים בחייכם, שהצלחתם בעבר להתגבר על מכשולים - תבינו שגם את האתגר הזה תצליחו לעבור ולצאת כשידכם על העליונה. אף אחד לא מבטיח שהעבודה הבאה שתמצאו תהיה בשכר גבוה יותר או בתנאים טובים יותר, אבל אם תנצלו את החיפוש להגדרת מטרות, יעדים ושיפור הכישורים – תדעו שהעבודה הבאה שתמצאו תהיה מתאימה לכם הרבה יותר ושאולי זאת שאחריה תהיה אף טובה יותר.

7. פיטורים הם זמן מצוין לבחון בדיעבד את תהליך הקבלה לעבודה. חישבו על הראיונות שעברתם, קורות החיים ששלחתם על מנת להתקבל למשרה ממנה פוטרתם. האם היו רמזים במהלך הדרך לכך שאולי המשרה או מקום העבודה לא מתאימים לכם? האם למשל ידעתם כבר במהלך הראיון שהבוסית שלכם לא מוכנה לקבל רעיונות שונים מצד הכפופים לה? אולי זיהיתם בתהליך הגיוס שהחברה אינה נדיבה לעובדים או שהדרישות שהיא מציבה לא מאפשרות לנהל גם חיים פרטיים. בתהליך הגיוס הבא תדעו לשים לב לנורות אזהרה ולכן המשרה שבסופו של דבר תיקחו תתאים לכם יותר.

תגיות