אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ח"כ באסל גטאס נחקר היום בחשד לזיוף והלבנת הון צילום: דוברות בל"ד

ח"כ באסל גטאס נחקר היום בחשד לזיוף והלבנת הון

חה"כ מהרשימה המשותפת נחקר באזהרה במסגרת פרשת השחיתות במפלגת בל"ד, בקשר לכספים שהתקבלו במפלגה ומימנו את פעילותה

16.01.2017, 18:23 | נעמי צורף

לא רק הברחת טלפונים: ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) נחקר היום (ב') באזהרה בחשד לביצוע עבירות זיוף, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב והלבנת הון. זאת, במסגרת חקירת החשד למרמה, בעיקר כלפי מבקר המדינה, בהקשר לכספים שהתקבלו במפלגת בל"ד, אחת המפלגות המרכיבות את הרשימה, ומימנו את פעילותה.  

חקירתו בוצעה על ידי יחידת להב 433 באישור היועץ המשפטי לממשלה. החקירה נוהלה בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

נגד ח"כ גטאס עצמו הוגש בתחילת החודש כתב אישום לאחר שתועד מעביר טלפונים ניידים וכרטיסי סים למחבלים בכלא קציעות. העבירות שבהן הואשם: הכנסת מסמכים שלא דרך הנהלת בית הסוהר, הכנסת ציוד קצה רט"ן (רדיו טלפון), פעולה ברכוש למטרות טרור, מרמה והפרת אמונים על ידי עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

ח"כ באסל גאטס. חקירה חדשה, צילום: דוברות בל"ד ח"כ באסל גאטס. חקירה חדשה | צילום: דוברות בל"ד ח"כ באסל גאטס. חקירה חדשה, צילום: דוברות בל"ד

בחודש ספטמבר האחרון פורסם כי המשטרה פשטה על מטה מפלגת בל"ד ועל בתיהם ומשרדיהם של בכירים ופעילים במפלגה בשל חשד למעורבות בפרשה שעניינה חשד לביצוע שורת עבירות מרמה בהקשר לכספים שהתקבלו במפלגה ושימשו למימון פעילותה. כ-20 חשודים עוכבו אז, בהם עורכי דין ורואי חשבון.

החקירה החלה בעקבות ממצאי דו"ח מבקר המדינה על תוצאות ביקורת החשבונות של סיעות בל"ד שהשתתפו בבחירות לרשויות המקומיות באוקטובר 2013, והיא מנוהלת על ידי יחידה ארצית של משטרת ישראל ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור.

ממצאי דו"ח המבקר שנערך בנושא ותוצרי חקירה סמויה יסודית ומעמיקה שניהלה יחידה ארצית של המשטרה, ביססו חשד לכך שבכירים ופעילים במפלגת בל"ד, בצוותא עם מעורבים רבים נוספים, בהם עורכי דין ורואי חשבון, ניהלו בשנים האחרונות מנגנון שיטתי לכאורה של יצירת מצג שווא אודות מקורם של מיליוני שקלים אשר הוכנסו לקופת המפלגה ושימשו למימון פעילותה, כל זאת, תוך הונאה של הרשויות ושל מבקר המדינה. על פי החשד, מיליוני שקלים שהושגו לכאורה ממקורות שונים בארץ ובחו"ל, דווחו במרמה ככספים שמקורם לכאורה בתרומות ממאות רבות של תורמים בארץ.

כך, דו"ח המבקר קבע כי הסיעה ניהלה את מערכת חשבונותיה שלא בהתאמה מלאה להנחיות - לא הקפידה על שמירת אמסכתאות בקשר להוצאות שהוציאה, שילמה במזומן מעל המותר, הפקידה באיחור רב את התרומות שקיבלה ולא שמרה העתקים בגין פרסומים שהוזמנו על ידה כל שלא היה ניתן לזהות את הוצאות הסיעה הקשורות בבחירות ולוודא כי הרישומים בתקופת הבחירות היו מהימנים.

עוד נמצא כי הסיעה קיבלה הלוואה מגורם שאינו תאגיד בנקאי, וזאת בניגוד להוראות החוק. בנוסף, הסיעה קיבלה 348 תרומות במזומן בסך כולל של 713 אלף שקל, מבלי שצורפו אליהן תצהירים של התורמים וכן לא היה ניתן לאמת את זהות התורמים ולוודא כי התרומות שהסיעה קיבלה אכן עומדות במגבלות הקבועות בחוק מימון מפלגות.

במשטרה חושדים כי המעורבים חברו לגיוס כספים ולהסתרת מקורם ומסלולם, תוך ביצוע שורת עבירות שבמרכזן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף, שימוש במסמך מזויף, הלבנת הון, עבירות על חוק מימון מפלגות ועל חוק הרשויות המקומיות ועוד.

החקירה החלה באישור היועמ"ש לממשלה (הקודם), בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, נוכח ממצאי דו"ח מבקר המדינה. החקירה לוותה מראשיתה על ידי הפרקליטות, תחילה ע"י פרקליטות מחוז צפון ובהמשך על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, כאשר פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה עודכנו בהתפתחויות במהלך החקירה. פעולות חקירה רגישות הובאו מראש לאישור היועץ המשפטי לממשלה.

ברקע, דו"ח מבקר המדינה מצא כי על פי הכנסותיה המדווחות שלה, קיבלה בל"ד 2.84 מיליון שקל ממימון ממלכתי ותרומות. עם זאת, ההוצאות שלה היו גדולות יותר והיא סיימה את תקופת הבחירות בגירעון של כ-165 אלף שקל. מבקר המדינה המליץ להשית על הסיעה שלילה של השלמת מימון הוצאות בחירות של המדינה, וזאת בגובה של כ- 149 אלף שקל.

תגיות