אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג גלקסי A7: סוללה במשקל כבד צילום: מיטל דיין

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי A7: סוללה במשקל כבד

היצרנית הקוריאנית מורידה את המחיר אבל מגדילה את המכשיר. היתרון המרכזי של ה-A7 העצום הוא סוללה שלא נגמרת ומטען זריז, לצד הבטחה של סמסונג לעמידות משופרת למים

19.02.2017, 17:09 | ויקי אוסלנדר

התחרות העזה בתעשיית הטלפונים החכמים הביאה את היצרניות להדגיש את ההבדלים הקטנים בין המכשירים. הסמארטפונים אמנם מתקדמים בכל דור ודור, אך עקב לצד אגודל, וברוב המכשירים שיוצאים לשוק חדשות לבקרים אין בשורה גדולה במיוחד. במרוץ אחר החדשנות צמחה לה קטגוריה מתבקשת, שמתחרה לא רק בטכנולוגיה אלא גם ובעיקר במחיר. כך סדרת A של גלקסי נועדה לייצר אלטרנטיבה איכותית למשתמשים שלא רוצים לשלם את המחירים הגבוהים של סדרת הפרמיום, הגלקסי S.

קראו עוד בכלכליסט

החודש השיקה סמסונג את גרסת 2017 לסדרה זו. סדרת מכשירי ה-A הצליחה להוריד את הסמארטפון לקרקע – להוזיל את המוצר ולהפחית מהשבריריות, אך ה-7A לא יתאים לכולם.

עיצוב ומבנה

גלקסי A7 הוא האח הגדול בסדרה. והוא בהחלט גדול. אף שיש לשבח את ההחלטה של סמסונג להשקיע בעיצוב פרמיום הכולל שילוב של מתכת וזכוכית, אי אפשר שלא להתעלם מממדיו העצומים והחשש שמא תקופת ההתנסות תסתיים עם דלקת פרקים.

הענק הקוריאני, צילום: מיטל דיין הענק הקוריאני | צילום: מיטל דיין הענק הקוריאני, צילום: מיטל דיין

למכשיר מסך של 5.7 אינץ', משקל של 186 גרם (מה שהופך אותו לכבד ב-25% מהאייפון 7 והסמסונג S6) ועובי של 7.9 מ"מ. כל אלו מקשים על השימוש בו ביד אחת או על אחסונו בכיס האחורי. אך אלו שמעדיפים מסך רחב בשביל משחקים, שיטוט וקריאה ימצאו יתרונות בגודל. בנוסף, בשונה מסדרת ה-S, המכשיר זה לא סובל מחלקלקות וחדות יתר, והוא נח באיתנות בכף היד. עם זאת, כמות הזכוכית במכשיר לצד המשקל המכובד עלולים להסתיים בנפילה קשה ובסיכויים גבוהים יותר להתנפצות המסך.

עיצוב מוקפד , צילום: מיטל דיין עיצוב מוקפד | צילום: מיטל דיין עיצוב מוקפד , צילום: מיטל דיין

כפתורי השליטה במכשיר ממוקמים באופן זהה לזה של דגמי ה-S6 וה-S7. המכשיר מצויד בקורא טביעת אצבע ומקש הבית בעל שוליים חלקים שמוסיפים לגימור המוקפד. סמסונג לא שחררה גרסת 16 גיגה-בייט ל-A7 והוא מגיע עם זיכרון של 32 גיגה-בייט ואפשרות להגדלת זיכרון באמצעות הכנסת כרטיס מיקרו SD של עד 256 גיגה-בייט נוספים. ל-A7 חיבור USB-C, מה שאומר שהמטענים הישנים שלכם לא יעבדו איתו. הפיתוח החדש יחסית מאפשר הטענה והעברת נתונים מהירות יותר מהכבל הנפוץ היום.

שמע ותצוגה

אחד הדברים שניכר כי סמסונג לא הצליחו להחליט לגביו, הוא איפה למקום את הרמקול. פעם זה מאחרונה, פעם למטה וב-A7 הוא ממוקם בסמוך לכפתור ההפעלה. רוצה לומר – בדיוק איפה שתחזיקו את הטלפון כשתרצו לראות סרטון, כך שלא תבינו למה אתם לא שומעים כלום. בנוסף, עוצמת השמע לא מהמשובחות. אולי סמסונג חסים על אוזני המשתמשים, אבל גם לנו מותר מדי פעם ליהנות מביונסה בפול ווליום ובחדות. כנגן מוזיקה ה-A7 נופל ממכשירים זקנים ממנו בהרבה.

תצוגת הקבע במכשיר, צילום: מיטל דיין תצוגת הקבע במכשיר | צילום: מיטל דיין תצוגת הקבע במכשיר, צילום: מיטל דיין

ל-7 מסך HD נעים לצפייה. הצבעים העשירים לא נפגעים יותר מדי גם בהליכה ברחוב ביום שטוף שמש ישראלית. בנוסף, הטלפון זכה בפיצ'ר ראוי בהחלט - תצוגה קבועה של שעה, יום, תאריך ומצב סוללה, שחוסכים את ההדלקה המיותרת כדי להתעדכן, אליה ניתן להגדיר התראות נוספות שיופיעו באופן קבוע.

מצלמה

סמסונג לא חסכו במצלמה. ל-7 איכות צילום של 16 מגה פיקסל במצלמה האחורית והקדמית, עם הגדרות מתקדמות של HDR, צילום פנורמי ושאר המצאות אחרונות. לחובבי עריכת התמונות יש גם אפשרות עריכה מעט מוזרה שתאפשר להם להגדיל את עיניהם ולהצר את הפנים. המצלמה נכנסת לפוקוס מהר ומצליחה להתמודד עם מצבים של תאורה חסרה. הממשק של המצלמה האחורית והקדמית ידידותי למשתמש ומאפשר אפשרויות עריכה מתקדמות של חשיפה והעשרת צבעים. ניתן גם להקליט סרטונים באיכות HD מפתיעה לטובה במכשיר ברמת מחיר כזו.

 , צילום: מיטל דיין צילום: מיטל דיין  , צילום: מיטל דיין

 

בדידות מזהרת

מה שבאמת מבדיל את ה-A7 ממכשירי דגל אחרים הוא ההגנה המלאה שהוא מציע נגד אבק ומים ועוצמת הסוללה שלו. הסוללה מחזיקה יומיים שלמים ללא הטענה בלי להראות סימני מצוקה, ולא מתחממת יותר מדי. גם עם שימוש תדיר באפליקציות כבדות ושמיעת מוזיקה באופן יומיומי, ה-A7 הראה נחישות יוצאת דופן שראויה לציון לשבח. סמסונג מלווה את הסוללה האימתנית במטען מהיר וגורמת לנו לחשוב לרגע שאפשר גם לחיות גם אחרת. לסוללה החזקה יש כאמור גם מחיר – תוספת המשקל.

במכשירים קודמים סמסונג אפשרה גישה לסוללה, אך לא כך הפעם. אף שהסוללה משופרת, היא לא נגישה ולא ניתן להוציא אותה. ניתן לנחש כי בעוד שנתיים במקרה הטוב, הסוללה תמצה את עצמה ובעלי המכשירים יצטרכו לשלם סכומים לא מבוטלים לטכנאי במקום לעשות זאת בעצמם.

הגדרות היצרן מציינות כי ניתן לטבול את המכשיר במים בעומק של 1.5 מטר ולמשך חצי שעה והוא יצא ללא פגע. הרבה יותר ממה שצריך כדי להימנע מתקלות (30 סנטימטר גובה פני מים אסלה). אם חשקה נפשכם לצלם תמונות מתחת למים, סמסונג מבטיחה שהדבר אפשרי בגבולות הטעם הטוב.

שורה תחתונה

המכשיר גדול וכבד ולא מתאים למי שמחפש ללכת עם ולהרגיש בלי, אך המצלמה איכותית, המכשיר זריז להגיב ושורד יומיים ללא צורך בהטענה. תוסף נגד מים הופך אותו לאטרקטיבי במיוחד. בארץ הוא נמכר ב- 2,349 שקל אצל היבואן הרשמי וניתן בהחלט למצוא מכשירים זולים ממנו של היצרניות הסיניות.

ציון כלכליסט 8.9

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
צמד המילים "היצרניות הסיניות" צריך לצאת משימוש
יש כל כך הרבה יצרניות בסין .. חלקן מייצרות מכשירי פרימיום ויש גם אחרות. הנקודה היא שהחברות שמיצרות מכשירים במפרטי פרימיום מביאות לשוק מכשירים שלא נופלים באיכותם ממכשירי הפרימיום של היצרניות הקוריאניות ובפער עצום במחירים. ב 2349 שקלים אפשר לקנות מכישירים בחזית הטכנולוגיה ללא שום פשרה ואני מסכים עם התגובות פה והמגמה ברורה. אם החברות הגדולות לא יישרו קו עם המחירים הם יפסידו יותר ויותר לקוחות אין שום סיבה להוציא היום יותר ב 2300 ש"ח על טלפון חדש.
צ  |  22.02.17
לכל התגובות