אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישמן: "המנהל המיוחד הגיש דו"ח שקרי, אסופה מטרידה של בדותות המתחזות לעובדות" צילום: אוראל כהן

פישמן: "המנהל המיוחד הגיש דו"ח שקרי, אסופה מטרידה של בדותות המתחזות לעובדות"

איש העסקים הגיש לביהמ"ש את תגובתו לדו"ח של עו"ד יוסי בנקל שבו נאמר כי למרות שפישמן מנסה לצייר את פשיטת הרגל כעניין אישי שלו, מדובר בהתמוטטותה של קבוצה עסקית גדולה; פישמן: "פעולותיו של המנהל המיוחד סותרות חזיתית את מטרת הליך פשיטת הרגל"

22.02.2017, 16:24 | נעמי צורף

איש העסקים אליעזר פישמן שהוכרז פושט רגל, מסר היום (ד') באמצעות עו"ד שלום גולדבלט לבית המשפט המחוזי בתל אביב את תגובתו לדו"ח הראשון של המנהל המיוחד עו"ד יוסי בנקל, שהוגש לפני כחודש.

 

קראו עוד בכלכליסט

באותו דו"ח מציין בנקל כי "ניתן לומר באופן החלטי כי בפנינו פשיטת הרגל הגדולה ביותר בתולדות מדינת ישראל, שכן עד למועד הגשת דו"ח זה הונחו על שולחני הוכחות חוב בהיקף של כ- 4 מיליארד שקל". בנקל הדגיש, כי על אף שפישמן מנסה לצייר את פשיטת הרגל כעניין אישי שלו, מדובר בהתמוטטותה של קבוצה עסקית הכוללת למעלה מ-120 חברות בארץ ובחו"ל .

בתחילת התגובה נכתב "כפי שיפורט להלן, דו"ח המנהל המיוחד שהוגש לבית המשפט הוביל את המושגים של 'פוסט אמת' ו'עובדות אלטרנטיביות' צעד אחד קדימה, עת שהעביר אותם מזירת הפוליטיקה והעיתונות, אל כתבי בית דין המוגשים על ידו לבית המשפט".

אליעזר פישמן בדיון בבית המשפט בחודש שעבר, צילום: אוראל כהן אליעזר פישמן בדיון בבית המשפט בחודש שעבר | צילום: אוראל כהן אליעזר פישמן בדיון בבית המשפט בחודש שעבר, צילום: אוראל כהן

בהודעה שפרסם היום פישמן בסמוך להגשת התגובה לבית המשפט, הוא אמר: "בנקל הגיש לבית המשפט דו״ח שקרי, אסופה מטרידה של בדותות המתחזות לעובדות. מה שצריך להדאיג את בית המשפט היא העובדה שאיש שמונה על ידיו להציג את המציאות בחר להציג שקרים. העניין שצריך להטריד את כולנו כציבור זה האם בנקל שיקר לבית המשפט במצח נחושה או פשוט מעולם לא טרח לבדוק את העובדות.

"לצערי, מאחר ובנקל מסתובב בעיר ומספר לכל מי שרוצה לשמוע שמדובר בתיק חייו - היא אולי האמת היחידה בהתנהלותו והיא זו שמסבירה יותר מכל את האובססיה שלו לוודא שאני אכן מוטל על הרצפה.

"במשך השנים, הזרמתי מאות מיליוני שקלים להחזר חובות ותמיכה בחברות. מעולם לא התחמקתי מחוב ובניגוד לרבים אחרים ולנוהג הרווח, ערבתי באופן אישי לחובותיי ועל כך אני משלם מחיר אישי יקר, ואינני מתלונן על כך. לא אתן לבנקל להיבנות על גבי ועל גב ילדי באמצעות קמפיין שנאה שאמור לשרת לא יותר מאשר את עסקיו הפרטיים. יש לי אמון מלא בבית המשפט וביכולתו לרדת לחקר האמת ואני מאמין בו בכל ליבי", מסר פישמן.

פישמן בתגובתו לדו"ח: "המנהל המיוחד מתעמר בבני משפחתי ומוציא את דיבתם רעה"

"דו"ח המנהל המיוחד - כמו גם חלק נכבד מהבקשות שהוגשו בתיק על ידו - רצופים 'עובדות אלטרנטיביות' ו'מסקנות משפטיות', שאין כל קשר בינן לבין המציאות העובדתית ו/או הדין הנוהג", נכתב בתגובה. "הדו"ח המטעה של המנהל המיוחד מכפיש את החייב ובני משפחתו בפני הציבור הרחב, כאילו הם משכו מן החברות מאות מיליוני שקלים (כשהוא יודע שהדברים אינם נכונים) וכאילו הם קיבלו מן החייב מתנות בהיקפים עצומים בתקופה שבה החייב היה חדל פירעון (כשהוא יודע שהדברים אינם נכונים), ועוד כהנה וכהנה בדותות וחצאי אמיתות, שהמנהל המיוחד יודע שהם אינם משקפים את המציאות. המנהל המיוחד מתעמר בבני משפחת החייב ומוציא את דיבתם רעה, הכל תחת החסות של ההגנה שמייצר חוק איסור לשון הרע למסמכים המוגשים בהליך משפטי, ועל מנת להטעות את בית המשפט בתקווה שבדרך זו יורחבו סמכויותיו למחוזות לא לו".

בתגובה טוען פישמן כי פעולותיו של המנהל המיוחד "סותרות חזיתית את מטרת הליך פשיטת הרגל, את טובת הנושים ואת מטרת מינויו בתיק" ואף תוקף באופן אישי את עו"ד בנקל אשר מונה על-ידי בית המשפט למנהל המיוחד בתיק זה וכותב כי כוונותיו הן "להפוך את התיק לתיק חייו ולנהל 120 חברות שונות", כפי שלטענת פישמן, הוא מצהיר בפני גורמים שונים ואף מתהדר כי יוכל לעשות כן מאחר ו"יש לו את הגב של בית המשפט"

בתגובה מפורט כי לטענת באי כוחו של פישמן - עוה"ד שולי גודלבלט ורהב עין דר - המנהל המיוחד חורג מסמכותו, מגיש בקשות למתן צווים זמניים במעמד אחד תוך "הצגת תמונה מעוותת של המציאות" וכל זאת, לטענת פישמן מביא לפגיעה מהותית "בזכותם הקניינית של צדדים שלישיים להליך פשיטת הרגל, לרבות פגיעה בהתנהלות חברות פעילות המעסיקות עובדים, המנהלות עסקים, הקשורות עם שותפים ולקוחות, והכל ללא קשר לנכסי המשיב".

התגובה מתייחסת באופן ספציפי לבקשה לאיסור דיספוזציה על נכסי אשתו של פישמן, טובה. לטענת פישמן מדובר "בטענה סתמית ובלתי מבוססת לשיתוף בחובותיו של פישמן, וזאת על אף העובדה כי מדובר בחובות אישיים שלא ניתן להשית על אשת החייב, שכן מדובר בחובות שנוצרו מערבויות אישיות של המשיב אשר אשתו לא היתה מעורבת בהם, ובגין חוב אישי של החייב למס הכנסה שנוצר בעקבות מכירה של מניות שהיו בבעלותו הבלעדית".

עו"ד יוסי בנקל, המנהל המיוחד לנכסי פישמן, צילום: עמית שעל עו"ד יוסי בנקל, המנהל המיוחד לנכסי פישמן | צילום: עמית שעל עו"ד יוסי בנקל, המנהל המיוחד לנכסי פישמן, צילום: עמית שעל

עוד מתייחסת התגובה לבקשה לאיסור דיספוזיציה על הנדל"ן ושל ילדיו של פישמן: איל פישמן, ענת מניפז ורונית פישמן אופיר. בבקשה שהוגשה על-ידי המנהל המיוחד נטען כי הנכסים הועברו בין בני המשפחה בצורה של הענקות מרמה, במטרה "להרחיק" את הנכסים מפישמן עצמו וכחלק מהיערכות המשפחה לפשיטת הרגל. אולם, באי כוחו של פישמן טוענים כי טענת ההענקות היא מופרכת. עוד מתייחסים באי כוחו של פישמן לבקשה לאיסור דיספוזיציה גם בכל אחזקת מניות שיש לילדיו של פישמן וטוענים כי עו"ד בנקל "מבקש לשים את ידו על כל המניות שיש למי מהם בכל חברה באשר היא (גם אם אין לה כל קשר לחייב), ובכך להפקיע את רכושו וקניינו של כל אחד ואחד מהם, באופן גורף ושרירותי וללא שמץ של תשתית ראייתית או משפטית". עוד נכתב כי "המנהל המיוחד רוצה לקחת מבני משפחת החייב נכסים שהם בנו ופיתחו במו ידיהם והשקיעו בהם את כשרונם זמנם וכספם".

בהתייחס לבקשה לממש את 4 הדירות שפישמן מחזיק במשותף עם אשתו טובה טענו באי כוחו כי היא עומדת בניגוד להוראות הדין מכיוון שהוגשה טרם הכרזתו כפושט רגל. עוד נכתב, כי מדבור בפגיעה בלתי מידתית בנכסיה של טובה פישמן וכן ב"התעלמות מזכויותיה האוטונומיות"

"המציאות פשוט הפוכה בתכלית", נכתב בתגובה. "חלף הברחת נכסים מחברות בשליטתו לבני משפחתו, הזרים המשיב מאות מליוני שקלים מכיסו הפרטי לאותן חברות. מציאות פשוטה זו היא פשוט בלתי נתפשת בעיניו של המנהל המיוחד, ולכן במקום להיעזר בחייב, בעובדיו המסורים ובבני משפחתו לטובת השאת ערך לכלל הנושים, הוא עסוק ב'ביסוס' תזות, משוללות יסוד. התגובות שהוגשו עד כה במענה לבקשות המופרכות שהגיש המנהל המיוחד, ממחישות את הפער העצום בין התזה למציאות".

עוד נאמר בתגובה, כי לאורך עשרות בשנים, כמו גם בתקופה האחרונה ולרבות בתקופת כהונתו של המנהל המיוחד, אף אחד מנושיו של פישמן "לא העלה חשש ובוודאי לא חשד להברחת נכסים".

"בית המשפט מתבקש לשים סוף להתנהלותו משולחת הרסן של המנהל המיוחד, להורות לו לבחון את היתכנות הסדר הנושים כפי שהתבקש במועד מינויו ולדחות את בקשותיו מרחיקות הלכת במסגרת הדו"ח שהוגש על ידו", נכתב בתגובה. " נוכח התנהלות המנהל המיוחד כמתואר להלן, מוטב לשקול מינויו של בעל תפקיד אחר, או למצער בעל תפקיד נוסף, בעל אוריינטציה כלכלית וחשבונאית, שיוכל לחלץ את התיק מהנתיב הבלתי פרודוקטיבי והמזיק אליו הפנה אותו המנהל המיוחד".

"התנהלות זאת, אינה עולה בקנה אחד עם ההתנהלות הנדרשת בתיק כגון זה, בו מדובר בגורלן ועתידן של חברות פעילות, סולבנטיות, המעסיקות אלפי עובדים ולהן אלפי ספקים ולקוחות".

תגיות