אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטניה: הפרלמנט אישר את חוק הברקזיט - מיי רשאית להפעיל את סעיף 50 צילום: אי פי איי

בריטניה: הפרלמנט אישר את חוק הברקזיט - מיי רשאית להפעיל את סעיף 50

השר האחראי על עזיבת האיחוד: "אנו נפעיל את הסעיף המאפשר את עזיבת האיחוד האירופי בסוף החודש כמתוכנן, ונשיג תוצאה שתטיב עם בריטניה כולה"

14.03.2017, 10:49 | שירות כלכליסט
הפרלמנט הבריטי אישר אמש את חוק הברקזיט, שסולל את הדרך להתנעת תהליך עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי. פירוש הדבר כי כעת רשאית ראש הממשלה תרזה מיי להפעיל את סעיף 50 באמנת ליסבון, שמודיע רשמית לשאר המדינות באיחוד על כוונת בריטניה לעזוב, לאחר מכן מתחיל המו"מ בין הצדדים שאמור להימשך שנתיים. על אף שטכנית מיי יכולה לעשות זאת כבר היום, ממשרדה נמסר כי היא תעשה זאת בשבוע האחרון של החודש.

קראו עוד בכלכליסט

החוק עבר ברוב של 274 בעד מול 118 מתנגדים. "הפרלמנט תמך בממשלה בנחישות שלה להתחיל לעשות את העבודה ולעזוב את האיחוד האירופי", מסר לאחר ההצבעה השר האחראי לברקזיט, דיוויד דייויס. "אנחנו נמצאים כעת על סף המו"מ החשוב ביותר עבור המדינה שלנו מזה שנות דור".

החוק הוא באורך של שתי שורות בלבד, וכולל רק את האישור להפעיל את סעיף 50, זאת לאחר שנדחו ניסיונות להוסיף שני תיקונים שיבטיחו את הזכויות של אזרחי האיחוד בבריטניה ויחייבו את אישור הפרלמנט להסכם עם האיחוד. "אנחנו נפעיל את סעיף 50 בסוף החודש כמתוכנן, ונשיג תוצאה שתטיב עם בריטניה כולה", הוסיף דיוויס.

סעיף 50 לאמנת ליסבון הוא זה שמופעל על ידי מדינה המבקשת לצאת מהאיחוד. על פי הסעיף, המדינה הפורשת פותחת מייד לאחר הפעלתו במו"מ עם האיחוד על תנאי הפרישה וההסכמים שיחולו בין הצדדים לאחר כניסתה לתוקף - ברגע חתימת הההסכם. 

תרזה מיי, צילום: אי פי איי תרזה מיי | צילום: אי פי איי תרזה מיי, צילום: אי פי איי

בתוך כך, השרה הראשונה של סקוטלנד, ניקולה סטרג'ן הודיעה אתמול כי בכוונתה לקיים משאל עם נוסף על עצמאות סקוטלנד במקביל למו"מ של בריטניה מול האיחוד האירופי. ואולם כלי התקשורת בבריטניה מדווחים כי מיי לא תאפשר למשאל העם הסקוטי להתקיים אלא רק לאחר שבריטניה תעזוב רשמית את האיחוד האירופי.

"צר לי על זווית הראייה הצרה שמפגינה סקוטלנד", הגיבה מיי. "צפויה להם תקופה נוספת של חוסר ודאות ומחלוקות". עוד ציינה כי מרבית הסקוטים כלל אינם רוצים משאל עם נוסף.

תגיות