אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן ברוש: "הניהול באלקוברה מהגרועים שראינו בהיסטוריה" צילום: עמית שעל

קרן ברוש: "הניהול באלקוברה מהגרועים שראינו בהיסטוריה"

חודש לאחר שהפכה לבעלת עניין בחברת הביומד, הקרן דורשת להחליף את דירקטוריון החברה בנציגים מטעמה, ובראשם מנהלה אמיר אפרתי. קרן ברוש: "אם יישמר המצב הקיים, החברה תמשיך להשמיד ערך לבעלי מניותיה"

19.03.2017, 07:55 | גולן חזני

אחרי שהכניסה נציגים לדירקטוריון של חברת האינטרנט מטומי והביאה את הנהלת החברה להתחלת מגעים למכירתה, פונה קרן ברוש ליעד הבא. רק לפני חודש נהפכה ברוש לבעלת עניין בחברת הביומד הישראלית שנסחרת בנאסד"ק אלקוברה, ובסוף השבוע היא כבר פנתה במכתב חריף להנהלת החברה — בדרישה לשנות לחלוטין את הרכב הדירקטוריון. 

קראו עוד בכלכליסט

ברוש, המנוהלת על ידי אמיר אפרתי, מחזיקה ב־9.4% ממניות אלקוברה. הקרן הפרטית מנהלת כ־550 מיליון שקל ומתמקדת ברכישת ניירות ערך של חברות במצוקה, כמו אי.די.בי ואפריקה ישראל.

במכתב מטיחה הקרן האשמות קשות בהנהלת החברה ודורשת להחליף למעשה את כל הדירקטוריון, ובהקדם. מניית אלקוברה סבלה מחולשה מתמשכת, ואיבדה 95% משווייה בתוך שנה וחצי. את המהלומה הקריטית היא ספגה בינואר, לאחר שהתברר סופית שניסיונותיה לפתח תרופה להפרעות קשב כשלו.

ברוש כותבת שאין לראות באחזקתה במניות החברה הבעת אמון בהנהלה או בדירקטוריון של החברה, אלא להפך. הקרן טוענת שהרקורד הניהולי, מבנה ההוצאות והממשל התאגידי בחברה הם מהגרועים ביותר שראו בהיסטוריה שלהם. במקום לייצג את בעלי המניות, הקרן חוששת שהדירקטוריון מייצג את האינטרסים הצרים של ההנהלה.

הקרן מונה במכתב את שמותיהם של המועמדים שלה, וביניהם מנהל הקרן אמיר אפרתי, השותף בקרן אסף פרומרמן, סמנכ"ל הכספים לשעבר בגיוון אימג'ינג, בנייס ובכור תעשיות יובל ינאי, ושלושה מנהלים בכירים נוספים בתחום הפארמה: אשר הולצר, קווין קונלי וג'רום זלדיס, שכיהן כמנכ"ל חטיבה בחברת Celgene, הנסחרת בשווי של 97 מיליארד דולר.

"על סמך פגישות עם ההנהלה, הקרן הגיעה למסקנה שאם יישמר המצב הקיים, החברה תמשיך להשמיד ערך לבעלי מניותיה", כתבה הקרן במכתב הפומבי ליו"ר הדירקטוריון, הווארד רוזן, "ולכן הקרן החליטה שעל בעלי המניות לפעול באופן מיידי כדי לעצור זאת".

הפיתוח של התרופה של אלקוברה נעצר בספטמבר 2016, בעקבות השגות של מינהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) לגבי בטיחותה במינונים גבוהים. הפיתוח חודש בהמשך אבל נבלם כעבור חודשיים, לאחר שהתברר שהתרופה אינה יעילה. עם זאת, בקופת החברה 50 מיליון דולר והיא נסחרת בשווי 31.5 מיליון דולר בלבד.

הקרן מאשימה את המנהלים במשיכת שכר מנופח והשכרת משרדים יקרים. שכרו השנתי של המנכ"ל ירון דניאלי עמד ב־2015 על 1.6 מיליון דולר, 523 אלף דולר שכר בסיס והיתרה בונוס במזומן. סמנכ"ל הכספים קיבל ב־2015 שכר בעלות 888 אלף דולר. דניאלי מחזיק בפחות מ־2% ממניות אלקוברה, לאחר שמכר מניות. על המשרדים בעזריאלי משלמת החברה 511 אלף דולר בשנה.

מאז ההנפקה ב־2013 שרפה אלקוברה 70 מיליון דולר והפסידה 100 מיליון דולר, טוענת ברוש, ומוסיפה השגות לגבי 13 מיליון דולר שהקציבה החברה לפיתוח המוצר Adair, שהחליף את המוצר שבו כשלה. ברוש מציינת כי לטענת מומחים הפיתוח אמור להיות זול בהרבה. עוד מוסיפה הקרן כי לדעת בעלי מניות בה נסחרת אלקוברה בפחות מהמזומן שבקופתה בגלל מה שכינו "דיסקאונט ירון דניאלי".

חברת אלקוברה סירבה להגיב לטענות.

אמיר אפרתי מנהל קרן ברוש , צילום: צביקה טישלר אמיר אפרתי מנהל קרן ברוש | צילום: צביקה טישלר אמיר אפרתי מנהל קרן ברוש , צילום: צביקה טישלר

תגיות