אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשייה האווירית בדרך לעסקת מל"טים בהיקף של 650 מיליון דולר עם גרמניה

התעשייה האווירית בדרך לעסקת מל"טים בהיקף של 650 מיליון דולר עם גרמניה

לאחר שביום רביעי האחרון דחה ביהמ"ש העליון בדיסלדורף את תביעתה של יצרנית הנשק האמריקאית ג'נרל אטומיקס שטענה להליך לא תחרותי במכרז צפויה התעשייה האווירית לקטוף את עסקת הענק להחכרת מל"טים לממשל הגרמני

01.06.2017, 11:02 | ניר טל

התעשייה האווירית בדרך להשלמת העסקה להחכרת מל"טים מסוג Heron TP למשרד הביטחון הגרמני בהיקף מוערך של 650 מיליון דולר. זאת לאחר שביום רביעי האחרון דחה בית המשפט העליון בדיסלדורף את התביעה של יצרנית הנשק האמריקנית ג'נרל אטומיקס (General Atomics) בטענה להליך לא-תחרותי. מדובר בערכאה האחרונה במסגרת הליך התביעה שהחל לפני למעלה משנה לאחר שהחברה האמריקנית ניסתה למכור לממשל הגרמני את מל"טי ה-Predator והפסידה.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בעסקה משמעותית לתעשייה האווירית (כ-6% מצבר ההזמנות העדכני של החברה) מול משרד הביטחון הגרמני שהודיע כבר בינואר אשתקד כי תע"א זכתה במכרז, ותחכיר לו 3–5 דגמי מל"טים חמושים מסוג Heron TP (המכונים בישראל "איתן") בשותפות עם חברת DS Airbus. "מדובר במל"טים שניתן לחמש, מה שיהיה הסטנדרט בעתיד", אמרה אז פון דר ליין, שרת הביטחון הגרמנייה שהוסיפה "הם חשובים למטרות הגנה על החיילים". לגרמניה יש כבר 3 מל"טים מדגם קודם של הרון ("הרון 1") המיועדים לסיור, ונמצאים בשימוש באפגניסטן. התחזוקה שלהם מבוצעת על ידי איירבוס, אך הם לא ניתנים לחימוש. עתה, משהוסר המכשול המשפטי בין הצדדים, שהעיב על העסקה, הם צפויים להתכנס למשא ומתן ולקבל את אישור הפרלמנט הגרמני כנדרש עד לחתימה על העסקה.

על פי התכניות בעסקה המקורית, הצבא הגרמני מייעד את Heron TP למשימות מעבר לים. המל"ט היה אמור להיות מבצעי בתחילת 2018 ואמור לשרת את הגרמנים עד 2025, אז יפותח מל"ט אירופי ראשון בשיתוף פעולה בין גרמניה, ספרד, צרפת ואיטליה.

מל"ט של התעשייה האווירית מל"ט של התעשייה האווירית מל"ט של התעשייה האווירית

תגיות