אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: מדד מאי עלה ב-0.4% - בהתאם לצפי צילום: דוד הכהן

הלמ"ס: מדד מאי עלה ב-0.4% - בהתאם לצפי

הצפי כעת הוא לסיום השנה עם אינפלציה הנמוכה מ-1%; מחירי הדירות עלו ב-0.5% בחודשים מרץ-אפריל, זאת לאחר עלייה של 0.4% בחודשיים שקדמו להם; אולם בלמ"ס אומרים כי הנתון מבוסס על מספר עסקאות קטן יחסית בשל חג הפסח; בשיעור שנתי מדובר בעלייה של 4.4%

15.06.2017, 18:30 | מיקי פלד

מדד מאי עלה ב-0.4%, בהתאם לצפי בשוק ההון, כך נמסר הערב (ה') מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

קראו עוד בכלכליסט

מתחילת השנה מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.7% וב-12 החודשים האחרונים רשם עלייה של 0.8%. זו אמנם נראה כמו חזרה איטית של האינפלציה לתוך הטווח הרצוי של 1%-3%, אך הציפיות הן עדיין לסיום השנה הנוכחית עם אינפלציה נמוכה מ-1%, כאשר חזרה לטווח תהיה רק בשנה הבאה. החזרה לתוך הטווח, או יותר נכון צפי מבוסס לחזרה לאמצע הטווח, כלומר אינפלציה של כ-2% בשנה, היא התנאי שהגדיר בנק ישראל להעלאה של הריבית במשק.

על פי הלמ"ס, התייקרות משמעותית נרשמה בעיקר בסעיף ההלבשה (10.9%) וירקות ופירות (1.6%). ירידות מחירים נרשמו בסעיף התקשורת (0.6%).

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל

מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה ב-0.5% בחודשים מרץ-אפריל, אך בלמ"ס אומרים כי הנתון מבוסס על מספר עסקאות קטן יחסית בשל חג הפסח. בלמ"ס עדכנו גם את הנתונים של מדד מחירי הדיור בפברואר-מרץ מירידה של 0.5% לעלייה של 0.4%, כך שמתחילת השנה מדובר על עלייה של 0.9% במדד מחירי הדירות. בשיעור שנתי נרשמה עלייה של 4.4% בחודשים מרץ-אפריל. 

לפי נתונים שמפרסם הלמ"ס לאחרונה, חלה ירידה במכירת הדירות, ובשוק הנדל"ן שורר למעשה קיפאון. לפי נתונים שפורסמו השבוע, חלה ירידה של צניחה של 15% בביקוש לדירות בחודשים פברואר-אפריל.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
"עבודה בעיניים"
המדד לא משקף את המציאות כלל. מחירי מוצרי המזון עלה מאד. מחיר רביעיית טונה לפני שלוש שנים היה 16.60 ש"ח עכשיו בחנויות זולות 25.40 ש"ח אותו דבר קפה , אטריות , שימורים , מוצרי טואלטיקה ועוד רבים. גם מחיר הפירות והירקות זינק. עובדים עלינו בעיניים ע"מ לא לתת תוספת יוקר לעובדים ולא להגדיל קיצבאות לקשישים (מהנמוכות ביותר במדינות אירופה). לא מעלים קיצבאות נכים , אבטחת הכנסה ,קיצבאות שאירים ואלמנות. רק מחירי הדירות משקפים את המדד האמיתי . לכן הוציאו את מחירי הדירות מחישוב המדד. אם מוצרים נוספים שיעלו יפגעו באפשרות להגיד שהאינפלציה היא אפסית פשוט ידחקו אותם מחישוב המדד. המדד האמיתי בישראל הוא בין 8% - 10% לשנה. עצוב ומטריד אך זאת האמת לאמיתה - וכולם שותקים.
צבי  |  16.06.17
6.
כל עוד הממשלה תמשיך אם הבזבזנות הבלתי מרוסנת כחלון יכול לחלום על הורדת הדיור..
כל פעם אני מתפלא מחדש מהדרך של ביבי בתחום הכלכלי .ליצור צמיחה דרך בזבזנות ואשראים מנופחים היא מספיקה אולי בהתחלה אך ללא יצרנות ולפחות תיירות כפולה מהנתון האחרון רק תסבך את הצרכן הישראלי .תיירות שלא מצליחה לזוז כבר 20 שנה בגלל יוקר הנופש בישראל לא תועיל לביבי בכלל כי מחיר חדר לתייר הנופש בישראל הוא נגזרת של עלות אותו חדר כמו כן המסעדות והתחבורה גורמים לאותו תייר לחפש מקומות הרבה יותר טובים ב-1/3 המחיר והסיפור של "עיר ללא הפסקה" זה בס"ה סיסמה של פירסומאים ...
שושו  |  15.06.17
לכל התגובות