אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקב שחר עצר את מכירת מניות הפניקס לאחר שבנו נחשף למידע פנים צילום: יובל חן

יעקב שחר עצר את מכירת מניות הפניקס לאחר שבנו נחשף למידע פנים

מחברת הביטוח הודיעו לשחר על התפתחות שעלולה היתה להגיע לאוזניו דרך מידע פנים מבנו עומר, חבר הדירקטוריון. שחר דחה את המכירה עד שיפורסם המידע

20.06.2017, 06:51 | גולן חזני ורחלי בינדמן

קבוצת מאיר שבשליטת יעקב שחר וישראל קז עצרה שלשום (א') בלילה את מכירת מניות הפניקס שבידיה, וכעת מתבררת הסיבה: הפניקס יצרה קשר עם שחר והודיעה לו על התפתחות בחברה שעלולה היתה להגיע לאוזניו כמידע פנים. שחר היה עשוי להיחשף למידע דרך נציגו בדירקטוריון – עומר שחר, בנו.

קראו עוד בכלכליסט

תחילה נפוצו בשוק ההון הערכות שלפיהן המכירה בוטלה עקב התפתחויות שליליות סביב עסקת מכירת השליטה בהפניקס על ידי קבוצת דלק לקבוצת יאנגו הסינית, שעליהן לכאורה ידע שחר ונחשבות מידע פנים. אלא שבהמשך התברר כי המידע כלל לא קשור לקבוצת דלק אלא להפניקס עצמה או לאירוע פנימי בה, שאינו מהותי, לפחות בשלב זה, ואינו דורש דיווח בורסאי אך עדיין הוגדר על ידי היועצים המשפטיים של הפניקס כמידע פנים.

לפיכך, ברגע שבהפניקס גילו על כוונת המכירה, הם פנו ליעקב שחר והבהירו לו כי אולי מוטב שישקול שנית את המהלך. לאחר דיונים ארוכים, שנמשכו בליל ראשון עד אחרי חצות, הוחלט בקבוצת מאיר לדחות את המכירה עד לפרסום הדיווח על אותו מידע.

יעקב שחר, צילום: ראובן שוורץ יעקב שחר | צילום: ראובן שוורץ יעקב שחר, צילום: ראובן שוורץ

במכרז, שכבר יצא לדרך והיה מתוכנן להיערך אתמול, היו שחר וקז אמורים למכור מניות ב־200 מיליון שקל לפחות. שחר משמש כבעל המניות השני בגודלו בהפניקס אחרי יצחק תשובה, ואחזקותיו, יחד עם אלה של שותפו קז, מהוות 22.84% ממניות החברה.

הפניקס נסחרת בשווי של כ־4 מיליארד שקל, לאחר שרשמה זינוק של 73% במניה בשנה האחרונה לאור שיפור בתוצאותיה. אתמול ירדה מניית החברה ב־2.58%.

יאנגו הסינית חתמה על הסכם לרכישת השליטה בהפניקס תמורת 2.1 מיליארד שקל, וכבר הודיעה כי תמנה ליו"ר את יונל כהן, לשעבר מנכ"ל מגדל ויו"ר איילון ביטוח. אלא שהעסקה ממתינה לאישורה של הממונה על הביטוח דורית סלינגר.

עומר שחר, צילום: שלומי יוסף עומר שחר | צילום: שלומי יוסף עומר שחר, צילום: שלומי יוסף

בעבר ביקשה חברת פוסון הסינית לרכוש את הפניקס, אולם לא קיבלה את אישורה של המפקחת, שעד היום לא העניקה לגוף סיני היתר שליטה בחברת ביטוח ישראלית. 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תרגיעו את העוינות
לחברות יש ארועים פנימיים (כלומר תקלות או הישגים לא צפויים) כל הזמן וזכותן לנסות לטפל בהם בשקט (עד שמישהו מדליף את הפרטים לתקשורת). מה שאסור להם זה לצאת לסיבוב בבורסה בזמן שלאנשים מסויימים יש יתרון לא הוגן של מידע. כך שנכון לעכשיו הכל נראה תקין לגמרי.
א  |  22.06.17
4.
הפניקס החברה הכי לא אמינה.
לכן היא מציעה מחירים זולים לקבוצות (בנק הפועלים) כי אין תמורה בעד התשלום. לא להיתקרב לפניקס נקודה. גיל הזהב "עד 120" ברמת החייל, רוצים לבנות מספר קומות מעל המבנה. זה ימרר למבוגרים את החיים במשך שנתיים. הם שלמו ממיטב כספם. מי יודע אם הם יחיו את אותם שנתיים. או שהבנייה תקצר להם את החיים. אדון שחר יזדקן במקום נוח יותר. (זה לא מעניין אותו, גם לא מכבי חיפה, חושב איך לעשות כסף ולא חשוב על גבי מי.)
ג'וני  |  20.06.17
3.
אני מנסה להבין את המשפט הבא:
"המידע כלל לא קשור לקבוצת דלק אלא להפניקס עצמה או לאירוע פנימי בה, שאינו מהותי, לפחות בשלב זה, ואינו דורש דיווח בורסאי". אולי המידע דורש דיווח? אולי אפילו דיווח פלילי, לכאורה? אבל בטח סגרו אותו כעיניינים פנימיים שהחברה לא תתרסק או שיצטרכו לתבוע אנשים בחברה. ובטח לממונה על הביטוח אין אינטרס לטפל במקום העבודה הבא שלה
אחד שנמאס לו  |  20.06.17