אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טדי שגיא מתכוון להדיח את שני המנכ"לים של בראק אן וי צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

טדי שגיא מתכוון להדיח את שני המנכ"לים של בראק אן וי

חודש לאחר שרכש את השליטה בחברת הנדל"ן, תמורת מיליארד שקל, החליט שגיא על החלפתם של גל טננבאום ואופיר רחמים. השניים ניהלו לאחרונה מאבק מר נגד בעלי השליטה הקודמים, שמעון ויינטרוב ורונן פלד, בטענה שהם פוגעים בבעלי מניות המיעוט

06.07.2017, 06:46 | אורן פרוינד

מה ששמעון ויינטרוב לא הצליח לעשות, טדי שגיא יעשה. חודש ימים בלבד לאחר שרכש את השליטה (43.93%) בחברת הנדל"ן בראק אן וי — שפועלת בגרמניה וסבלה בשנה האחרונה ממאבק מכוער ומתמשך בין בעלי השליטה להנהלה - הגיעו שגיא ומקורביו להחלטה להחליף את המנכ"לים המשותפים גל טננבאום ואופיר רחמים. כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

ההחלפה בתוך חודשיים

 

בשבועות הקרובים צפוי שגיא למנות דירקטורים מטעמו לדירקטוריון החברה, ואלה צפויים להצביע על החלפת המנכ"לים. ההחלפה עצמה צפויה להתבצע בחודשיים הקרובים. מקורביו של שגיא כבר החלו בחיפושים אחר מנכ"ל חדש, אולם טרם נמצא מועמד מתאים.

טננבאום ורחמים, מנכ"לים מוערכים מאוד בשוק ההון הישראלי, שאחראים בין השאר לעליית ערך מרשימה של 50% בשלוש השנים האחרונות בבראק אן וי, ימשיכו לכהן כיועצים חיצוניים בחברה.

טדי שגיא רכש את השליטה בחברה ביוני האחרון תמורת מיליארד שקל מחברת BCRE שבבעלות ויינטרוב ורונן פלד. מאז הרכישה ועד היום שררה אי־ודאות לגבי המשך הפעולה של המנכ"לים המשותפים. מצד אחד מדובר במנהלים טובים, שהצליחו לייצר ערך בשוק הנדל"ן של גרמניה ויצרו קשר טוב עם שוק ההון הישראלי. מנגד, שגיא אינו יכול להתעלם מהמאבק שניהלו טננבאום ורחמים נגד הבעלים הקודמים — מאבק שאילץ אותם לבסוף למכור את השליטה בחברה.

ויינטרוב ופלד מכרו את השליטה אחרי סאגה ממושכת של מאבקים עם צמד המנהלים, שבעקבותיה החליטו בעלי השליטה למכור את המניות מתחת למחיר השוק בהנחה של 2%. המכירה סוכמה לאחר שבועיים בלבד של משא ומתן ומבלי שבעלי השליטה יקבלו פרמיית שליטה.

איומים וצעקות במסדרון

 

אף שהם חלקו את אותו משרד בתל אביב, נקלעו הצדדים בשנה וחצי האחרונות לסכסוך קשה, שהגיע עד לאיומים וצעקות רמות במסדרון. ויינטרוב ופלד עשו לא מעט שינויים בחברה בתקופה האמורה, שנועדו בעיקר לשרת את BCRE — החברה־האם שבאמצעותה הם החזיקו בשליטה בבראק אן וי. בעקבות המשבר הכלכלי ברוסיה סיימה BCRE את שנת 2016 עם הפסד תפעולי כואב של 102 מיליון יורו, כשהיא שורפת מזומנים בהיקף של 10 מיליון יורו באותה שנה ואינה עומדת בהתניות פיננסיות כלפי הבנקים המממנים שלה ברוסיה.

טדי שגיא, צילום: אוראל כהן טדי שגיא | צילום: אוראל כהן טדי שגיא, צילום: אוראל כהן

כדי לשפר את מצבה של BCRE, החלו ויינטרוב ופלד עוד בשנה שעברה לנקוט שורת צעדים ב"פרה החולבת" שלהם, בראק אן וי, שמנייתה עלתה ב־130% בחמש השנים האחרונות. הם מכרו לפסגות באוקטובר 2016 מניות של החברה בשווי 160 מיליון שקל, ובינואר השנה הפסיקו את האיחוד של בראק אן וי לדו"חותיה של BCRE, כדי לשערך את המניות שלהם לפי שווי שוק. זאת מאחר שאובדן שליטה מקנה זכות לרשום מניות לפי שווי שוק. המהלך הקנה להם רווח חשבונאי של 50.4 מיליון יורו והציל אותם מהפסד ב־2016. כשהם פעלו לקראת צעד שלישי — שינויים במבנה הדירקטוריון — הם נתקלו בחומה בדמות טננבאום ורחמים. המנכ"לים שלא הסכימו עם המהלך המתוכנן של בעלי השליטה, החליטו לשים לו סוף בטענה לפגיעה בבעלי מניות המיעוט.

ויינטרוב ופלד ניסו לפטר את הדירקטור הבלתי־תלוי רוברט ישראל ולמנות מנגד שלושה דירקטורים אחרים. בצעד חריג ביותר יצאו שני המנהלים ושאר הדירקטוריון באופן פומבי נגד המהלך — והספינה עלתה על שרטון. ויינטרוב ופלד טענו כי אותו דירקטור התנהג בצורה "בלתי הולמת", אולם לא סיפקו הסברים מעבר לכך.

לאחר שדו"ח של חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי גיבה את המנכ"לים, נאלצו ויינטרוב ופלד להתקפל מכוונתם לשנות את מבנה הדירקטוריון. הם פתחו במגעים למכירת מניותיהם, בין אם כדי לפגוש מזומנים ובין אם כדי להיפטר מהמנהלים, שבעצם מרדו נגד בעלי השליטה בחברה.

עו״ד נועם שרון, המלווה את העסקה מטעם קבוצת טדי שגיא, מסר: "התנהלו ומתנהלים דיונים בין נציגי קבוצת טדי שגיא לבין נושאי משרה בחברה בשורה של נושאים, הן מקצועיים והן פרסונליים. נכון למועד זה, לא התקבלו החלטות רשמיות אצל הגורמים המוסמכים".

תגיות