אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס שוק ההון

הכלכלנית הראשית של רשות ני"ע: "הטכנולוגיה תשנה את העולם הפיננסי, אבל יש להזהר מאנרכיה"

גיתית גור גרשגורן אמרה את הדברים בכנס שוק ההון של "כלכליסט". לדבריה, הטכנולוגיה עליה מבוססת הנפקת מטבעות ביטקוין תייצר מצב במסגרתו כל אחד יכול להיות חתם, מלווה או סולק שיוביל לדמוקרטיזציה של העולם הפיננסי, אך התפתחות זו טומנת בחובה לא מעט סכנות

10.07.2017, 17:02 | רעות שפיגלמן

"כמו שהרכב האוטונומי ישנה את כל העולם שאנו מכירים, החל מהיבטים של ביטוח, חוקי תעבורה והבעלות על רכבים, כך שינויים טכנולוגיים יחוללו שינוי בעולם הפיננסי", כך אמרה היום ד"ר גיתית גור גרשגורן הכלכלנית הראשית של רשות ניירות בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" שהתקיים היום (ב') בבורסה לניירות ערך בת"א.

קראו עוד בכלכליסט

גור גרשגורן למעשה מתכוונת לכך שטכנולוגיית הבלוקצ'יין (עליה מבוססת הנפקת מטבעות וירטואליים כמו הביטקוין) תשנה את כל העולם הפיננסי וחוקי המשחק חלים בו כיום. כך למשל מסבירה גור גרשגורן כי, "תתאפשר דמוקרטיזציה של תפקידים וכל אחד יוכל להיות חתם, מנפיק מטבעות או מלווה. לדעתה של גור גרשגורן טמון כאן סיכון והוא אנרכיה ואי לקיחת אחריות. "משום שהכול מבוזר" היא מסבירה.

"טכנולוגיות הפינטק ייכנסו כמעט לכל התחומים החל משתיות, סליקה, ביטוחים, מימוש השקעות, מסחר, הנפקת מטבעות ועוד. תחום נוסף הוא רג-טק. זאת אומרת איך הטכנולוגיה נכנסת לעולם הרגולציה". הסבירה גור גרשגורן.

"שינוי עיקרי הוא הבלוקצ'יין. הבסיס של זה אלו הם פרוטוקולים של אבטחת מידע. באופן הזה ניתן ליצור סולקים רבים. במקום תשתית סליקה אחת כל אחד יכול להיות סולק כאשר ישנו רישום ותיעוד של כל הפעולות שנעשות וישנם חוזים שמבטיחים את ההתקשרות ולכן הכול מפוקח ומתועד", המשיכה.

לדבריה, "בהתאם לאומדנים הטכנולוגיה הזו תחסוך על פי הערכה שמרנית 15-20 מיליארד דולר בקרב גופים פיננסיים בעולם, מעבר לתרומה שלה ליעילות. גור גרשגורן מסבירה שמעבר לסליקה הטכנולוגיה מאפשרת גם מה שכבר התחלנו לראות ואלו הם המטבעות הווירטואליים: "מטבעות דיגיטליים שהם למעשה תוצר לוואי אותה סליקה. על אותו מטבע מייצרים חוזים חכמים שקובעים את הזכויות של כל מטבע, סט של חוקים וניתן לספק שירותים שונים", היא מציינת. ניתן גם לשכור שטח עיבוד במחשב מסויים באותו אופן.

גור גרשגורן. "הטכנולוגיה הזו תחסוך על פי הערכה שמרנית 15-20 מיליארד דולר בקרב גופים פיננסיים בעולם", צילום: אוראל כהן גור גרשגורן. "הטכנולוגיה הזו תחסוך על פי הערכה שמרנית 15-20 מיליארד דולר בקרב גופים פיננסיים בעולם" | צילום: אוראל כהן גור גרשגורן. "הטכנולוגיה הזו תחסוך על פי הערכה שמרנית 15-20 מיליארד דולר בקרב גופים פיננסיים בעולם", צילום: אוראל כהן

גור גרשגורן התייחסה גם למודל העסקי שמתשתנה בעקבות הטכנולוגייה הזו: "יש כאן תמריצים – אתה יכול במחשב שלך להיות סולק, להיות לקוח, להשקיע, להנפיק מטבעות ויש לכולם תמריץ שהמערכת תעבוד כראוי. זה מה שנקרא: שליטה אוטונומית מובזרת". בהקשר זה ציינה גור גרשגורן זה נקודה חשובה והיא ש"אין משמעות במודל הזה לרואי חשבון, משפטנים או מבקרים מכיוון שכל החוזים כתובים מראש, הכול שקוף ונמצא כבר בתוך המחשב, בתוך האלגוריתם והתופעה הזו רק הולכת וגדלה".

תגיות