אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החוק יתוקן: ייאסר לגבות עמלה על קניית כרטיסי קולנוע באינטרנט צילום: saf.co.il

החוק יתוקן: ייאסר לגבות עמלה על קניית כרטיסי קולנוע באינטרנט

שר הכלכלה אלי כהן הודיע על תמיכתו בתיקון החוק שאוסר גביית עמלה מיוחדת בביצוע עסקאות מכירה ברשת, כמו רכישת כרטיסי קולנוע או כרטיסים למופע. הסינמה סיטי בתגובה: "עמלה מקוונת מקובלת בכל העולם. מקווים שהמחוקק ישקיע את אותם המשאבים במלחמה נגד הורדת תכנים פיראטיים"

19.07.2017, 14:44 | נורית קדוש

הקץ לעמלות הקולנוע? שר הכלכלה אלי כהן (כולנו) הודיע היום (ד') על תמיכתו ועל תמיכת הקואליציה בהצעת תיקון החוק של חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ), לפיה תיאסר גביית עמלה מיוחדת בעסקאות שיבוצעו באמצעות האינטרנט.

קראו עוד בכלכליסט

מטרתו של החוק היא לשנות את המצב הקיים, בו הצרכן נדרש לשלם עמלת שירות מיוחדת בעת עסקה המתבצעת ברשת, וזאת למרות שלמעשה ביצוע העסקה בדרך זו חוסך עלויות הפעלה ומכירה לבית העסק ומייתר את הצורך בהפעלת דוכן מכירה פיזי. בעקבות התיקון לחוק, צפויות להתבטל עמלות הרכישה המיוחדות שנהגו בתי העסק לגבות עד היום בעת ביצוע עסקאות כמו רכישת כרטיסי קולנוע וכרטיסים למופעים.

יוזמת החוק, ח"כ תמר זנדברג (מרצ), צילום: אוהד צויגנברג יוזמת החוק, ח"כ תמר זנדברג (מרצ) | צילום: אוהד צויגנברג יוזמת החוק, ח"כ תמר זנדברג (מרצ), צילום: אוהד צויגנברג

כהן אמר כי "השימוש בהזמנת מוצרים דרך האינטרנט הולך וגובר בשנים האחרונות. במרבית הענפים ניתנת הנחה למזמינים דרך האינטרנט כיוון שהעלות הכרוכה במתן השירות נמוכה יותר מעלות כוח האדם בקופות המכירה, אולם בכרטיסי קולנוע ומופעים המצב הפוך ודווקא נגבית עמלה עודפת. כחלק ממדיניות הגנת הצרכן וסחר הוגן אנחנו תומכים במהלך שיביא לביטול עמלות".

ח"כ תמר זנדברג יוזמת התיקון לחוק אמרה כי "הסוף לאבסורד עמלות האינטרנט. לא ייתכן שהצרכן גם יחסוך כסף לבתי העסק וגם ייאלץ לשלם על כך קנס, רק בגלל שהרכישה ברשת נוחה יותר. אין כל סיבה הגיונית שבשנת 2017 נמשיך לשלם עמלה ארכאית ובלתי מוצדקת, שכל תכליתה לנצל את הציבור הישראלי ולסחוט ממנו עוד ועוד כסף". 

עם היוודע כוונת השר כהן, איימו בסינמה סיטי בהעלאת מחירים. את ההתייקרות הצפויה נימקו בעלויות השוטפות של החברה: ״העמלות בגין הזמנת כרטיסי קולנוע באינטרנט הינן תוצאה של העלויות הרבות הכרוכות בהפעלת השירות ובתחזוקה השוטפת, ביניהן עלויות אבטחת מידע, הגנה על פרטי האשראי של הצרכנים וניהול האתר, ואינן במקום שעות העסקה של נציגים בקופות. כידוע, עמלה מקוונת אינה ייחודית לענף הקולנוע בארץ ומקובלת בכל העולם. הדבר קשור למודל העסקי של עולם הכרטיסים ובתי הקולנוע״.

עוד נמסר כי ״מחיר כרטיס קולנוע בישראל זול יותר ממחיר כרטיס קולנוע ממרבית מדינות באירופה ולהבדיל ממתחמי תרבות אחרים, מתחמי הסינמה סיטי אינם נתמכים ע"י אף גורם או מקבלים סיוע כספי כלשהו״. בסינמה סיטי מתחו ביקורת על השר כהן ומאבקו בביטול העמלות ומסרו ״אנו תקווה כי המחוקק ישקיע את אותם המשאבים גם במלחמה נגד הורדת תכנים באופן פיראטי, הפוגעת פגיעה אנושה בענף הקולנוע״.

רו"ח בעז ברזלי, מנאמני רשת גלובוס מקס מסר בתגובה: ״כרטוס מקוון אינו מוזיל עלויות אלא להיפך. תוספת דמי השירות בהזמנה מקוונת משקפת את העלויות הכרוכות בהפעלת המערכות המתקדמות ומאפשרת ללקוח להינות משיריון מקום מראש. גלובוס מקס תמשיך לעשות כל שביכלתה להנגיש את מערכות הכרטוס לכלל האוכלוסיות, כמו גם לשמור על הבילוי בקולנוע במחירים השווים לכל נפש בכל עת״.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חבל. סתם עוד התערבות לא נדרשת
שהמחוקקים יתעסקו בנושאים חשובים ולא בפופוליזם זול. עכשיו סתם מחירי הכרטיסים יעלו בכל אופציות המכירה בכדי לפצות (לדוגמא במקום 40 בקופה ו- 44 באינטרנט תקבלו 42 בכל מקום). למי שלא זוכר מקרה דומה: עמיר פרץ קידם את החוק להשוואת תנאי תווי השי בכל הארץ בכל החנויות. מה שקרה זה שקופונים שהיו שווים יותר במקום אחד ופחות במקום אחר כבר לא שווים הרבה בכל המקומות. פעם הייתי קונה מראש קופונים לסופר ונוסע לאן שהם מתאימים. היום זה כבר לא שווה ואני בעצם משלם יותר בגלל החוק המטומטם הזה.
רונן  |  20.07.17
7.
המטרה היא להגיע לשוק חופשי
ההתערבות של המדינה צריכה להיות רק כדי למנוע מונופולים, רק שלא נראה שמעניין מישהו מהממשלה שחברת החשמל מונעת מהמדינה לאפשר ליצרנים פרטיים לייצר חשמל. כל אחת מנסה להיות פופוליסטית ו׳חברתית׳ יותר, בלי שום קשר למציאות. רק כחלון עושה מה שנכון, כל השאר הם רק נוד שייעלם.
קפיטליזם  |  19.07.17
5.
הבנתם למה לא אוהבים יהודים למה אנחנו גאונים
רמאים שקרנים תחמנים ועושקים אפילו בעניין המחיר הבסיסי של כרטיס לסרט אתם לא דוברי אמת עוד לפני גניבת העמלההמדוברת מחיר ממוצע לקולנוע באירופה וארהב שווה לשכר שעת עבודה אחת על פי אומדן רשמי ואילו בארץ היהודים זה כמעט כפול
יוסי  |  19.07.17
לכל התגובות