אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל ממשיך במסעו מטה: ירד מול הדולר וגם מול היורו צילום: שאטרסטוק

השקל ממשיך במסעו מטה: ירד מול הדולר וגם מול היורו

הדולר עלה ב-0.9% ושערו היציג נקבע על על 3.59 שקלים. היורו התחזק ב-1% והשער היציג נקבע על 4.18 שקלים; בנק אגוד: "הדולר צפוי להמשיך להתחזק"

24.07.2017, 15:27 | אמיר רוזנבאום

השקל ממשיך במסע ההיחלשות מול המטבעות המובילים בעולם: הדולר והיורו. המטבע הישראלי נחלש היום (ב') מול המטבעות המובילים בעולם עם פתיחת שבוע המסחר בשוק המט"ח המקומי. הדולר עלה ב-0.9% ושערו היציג נקבע על על 3.59 שקלים. היורו התחזק ב-1% והשער היציג נקבע על 4.18 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

מסע ההיחלשות של השקל החל למעשה ביום שישי לפני כשבועיים שבו פורסם מדד המחירים לצרכן - שהפתיע בחולשתו. מאותו המועד, התחזק הדולר ב-1.6% מול השקל וכעת הוא נסחר ברמת שיא של כ-10 חודשים. היורו לעומתו, התחזק ב-3.6% מול עמיתו הישראלי והוא נסחר ברמת שיא של 9 חודשים. עם זאת, מתחילת השנה, הדולר עדיין מצוי בתשואה שלילית של 6.5% מול השקל. היורו נמצא בתשואה חיובית של 3%.

"מה שמשפיע על שער הדולר היה ירידת תשואות חזקה בישראל, כשתשואת אג"ח ממשלתי שקלי 10 שנים ישראלי נפלה לכ-1.89% וזאת לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש יוני", אומרים כלכלני בנק אגוד.

לדבריהם, "מדד נמוך זה הוביל להערכות כי בנק ישראל לא יעלה ריבית במהלך שנת 2018 ודחיית ציפיות העלאת הריבית שלחו את התשואות הארוכות מטה. כך הפער השלילי בין תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב לתשואת אג"ח 10 שנים ישראל גדל למינוס 0.35%. כשעלייה בפערי הריביות מעלה את אטרקטיביות הדולר".

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-הארוך. זאת, בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם ומנגד, הערכות כי בנק ישראל לא יפעל להעלאת ריבית בישראל עד סוף שנת 2018. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.5 שקלים לדולר ורחוקה על 3 שקלים לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.65 שקלים לדולר והרחוקה על 3.9 שקלים לדולר".

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות