אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר מזנק עד ל-3.63 שקלים; "הנפילה בטבע משפיעה" צילום: בלומברג

הדולר מזנק עד ל-3.63 שקלים; "הנפילה בטבע משפיעה"

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.607 שקלים, עלייה של 0.5%. יוסי פריימן: "המשקיעים סוגרים פוזיציות בטבע ורוכשים דולרים"

04.08.2017, 18:11 | גיל קליאן

הנפילה במניית טבע משפיעה גם על הדולר. השקל נחלש היום (ו') מול הדולר. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.607 שקלים, עלייה של 0.5%, אולם לאחר מכן המשיך המטבע האמריקאי להתחזק ונסחר ברמה של 3.63 שקלים. שערו היציג של היורו נקבע על 4.287 שקלים, עלייה של 0.9%.

ההשפעה על הדולר מכיוון טבע התחלקה ללפני קביעת היציג ולאחר קביעת היציג. לפי יוסי פריימן, "בעבר כשרכשו מניות בבורסה משקיעים מתוחכמים ביצעו עסקאות מסוג SWAP הם לקחו הלוואה בשקלים לצורך רכישת המניות, במקרה הזה מניות של טבע וכעת הם סוגרים פוזיציות לאחר מכירת המניות וצריכים לרכוש דולרים, זה מה שקורה מאז פרסום הדוחות הכספיים של טבע".

"על רקע הנתונים הקשים שפרסמה טבע, חלק מסוים מהמשקיעים אסטרטגים החליטו לממש את האחזקה שלהם ולצאת מהמניה. מהלך שבא בעיקר על רקע העובדה שטבע מתכוונת לפגוע במדיניות הדיבידנדים שהיא מחלקת".

 

קראו עוד בכלכליסט

"הפער בין הריביות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להתרחב"  

 מלבד טבע, כלכלני בנק לאומי כתבו היום כי "הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב באופן איטי במהלך השנה הקרובה. התרחבות זו ממתנת את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל, ויכולה אף להביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין".

כלכלני לאומי הוסיפו כי "בכלכלה העולמית, נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור, תוך עליה איטית בלבד בסביבת האינפלציה הגלובלית. מגמות אלו, ככל שימשכו, תומכות במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. גם בישראל, נתוני המאקרו מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית במקביל לאינפלציה נמוכה, וסביבת שער חליפין חזק בהשוואה לממוצע בשנתיים האחרונות. בשלב זה סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל".

כלכלני בנק אגוד כותבים כי "בעוד המשקיעים מעריכים כי העלאת ריבית בישראל לא תתרחש לפני שנת 2019, המשקיעים בארה"ב מתלבטים בין ההשפעה השלילית על התשואות לאור נתוני מאקרו חלשים השבוע ולאור אי יכולת הממשל בארה"ב להעביר רפורמות כלכליות לבין כוונת הבנק המרכזי לצמצם את המאזן הענק שלו בהיקף של כ- 4.5 טריליון דולר".

עוד מוסיפים באגוד כי "השפעה נוספת על שער הדולר באה מכיוון המאזן המסחרי של ישראל מול ארה"ב (הפער בין היקף הייבוא לישראל מארה"ב לבין היקף הייצוא מישראל לארה"ב). נראה כי ככל שהפער גדל כך שער הדולר עשוי להתחזק ולהיפך".

 

דולרים, צילום: צביקה טישלר דולרים | צילום: צביקה טישלר דולרים, צילום: צביקה טישלר

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-1: בוא אני אסביר לך
הוא לא ממציא, אבל נראה שלא כל כך מבין. מדובר בעיקר בארביטרז'רים שהם לא משקיעים אלא סוחרים לטווח קצר. הם קנו ביום חמישי את טבע בארה"ב (כלומר שילמו דולרים) ומכרו בתל אביב (כלומר קיבלו שקלים), כי את הקריסה במניה הובילו האמריקנים. עכשיו, במהלך חמישי-שישי טבע המשיכה ליפול באמריקה כשהמסחר פה סגור. הארביטרזרים המשיכו לקנות במטרה למכור אותה בתל אביב ביום ראשון. הכול תחת ההנחה שפער הארביטרז ייסגר חלקית. כל המהלך הזה, ומדובר במיליוני מניות, פותח חשיפה גדולה (ושלילית) לדולר ומחייב רכישת דולרים. כך היה ביום חמישי (מהרגע שהחלה ההתרסקות בטסע, הדולר טס ל-3.6) והמשיך אתמול.
דמיקולו על  |  05.08.17